Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 10

• 52 475
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Да, антрален. Много рядко имам 2. Понякога изкача втори около овулацията.
Иначе с 1 си тръгвам и с него си оставам до края.

# 166
И така, момичета, да докладвам. Както вече казах, потвърди се. Днес ЧХГ 10.05.
Никаква изненада за мен предвид сигналите, които тялото ми даде.
Иначе съм много отчаяна. Чудя се какво е това при мен - инсеминация наскоро, позитивно чхг, но пак спря рано рано развитие.
Инвитро, уж избраха читави ембриони, явно е имало имплантация и пак рано рано е спряло.
Дали е некачествена яйцеклетка или нещо друго....
Ще чакаме един цикъл и после ще мъдрим с док какво ще правим.
Ако имате някакви идеи от всички случаи, които сте чели, какво различно мога да направя, давайте идеи....
Аз лично, признавам си, съм с доста увиснал нос и минимизирана вяра, че нещо някога ще стане.

# 167
  • In transit
Бебка, няма да се отчайваш. Имаш големи шансове да забремееш скоро. Аз сигурно най-малко разбирам тук, но си мисля, че може причината да е в спермата, може и нещо друго. Може би ще е хубаво да си пуснете допълнителни изследвания и да потърсиш вариант в друга клиника. Това бих направила аз поне. Прегръдка от мен!

# 168
Бебка, няма да се отчайваш. Имаш големи шансове да забремееш скоро. Аз сигурно най-малко разбирам тук, но си мисля, че може причината да е в спермата, може и нещо друго. Може би ще е хубаво да си пуснете допълнителни изследвания и да потърсиш вариант в друга клиника. Това бих направила аз поне. Прегръдка от мен!

Ох, Mikkey, друга клиника означава още сума ти време и всички изследвания отначало....направо ме убива тази мисъл.
Наистина не знам.
А иначе мъж ми е с много добри показатели.
Благодаря за подкрепата.

# 169
Бебка, и аз да се включа, макар да съм най-не информираната тук. Не се отчайвай, всичко ще се нареди. Сигурно ги имаш тези изследвания, но аз да кажа - днес бях на имунолог и ми пусна един куп изследвания, които може да причинят раннен аборт, включително за тромбофилия, както и такива за съвместимост между мен и половинката ми ( последните два генетични). Моя приятелка така два аборта направи, рано рано, заради тромбофилия. Не знам дали съм помогнала.
А не се ли правят някакви изследвания на самата яйцеклетка, ако не е качествена, поне да не се губи време?
Бебка, не се отчайвай, всичко ще е наред и скоро бебока ще стане!

# 170
Бебка, и аз да се включа, макар да съм най-не информираната тук. Не се отчайвай, всичко ще се нареди. Сигурно ги имаш тези изследвания, но аз да кажа - днес бях на имунолог и ми пусна един куп изследвания, които може да причинят раннен аборт, включително за тромбофилия, както и такива за съвместимост между мен и половинката ми ( последните два генетични). Моя приятелка така два аборта направи, рано рано, заради тромбофилия. Не знам дали съм помогнала.
А не се ли правят някакви изследвания на самата яйцеклетка, ако не е качествена, поне да не се губи време?
Бебка, не се отчайвай, всичко ще е наред и скоро бебока ще стане!

Всякакви изследвания съм правила, Tedyna. И имунологични в това число. И знам какво да правя при бременност ама не мога да го докарам до там, а време няма никакво, имайки предвид в коя група сме.
Стискам ти палци, на теб и всички момичета тук , дано да стане чудо за всички нас.

# 171
Иначе съм много отчаяна. Чудя се какво е това при мен - инсеминация наскоро, позитивно чхг, но пак спря рано рано развитие.
Инвитро, уж избраха читави ембриони, явно е имало имплантация и пак рано рано е спряло.
Ако имате някакви идеи от всички случаи, които сте чели, какво различно мога да направя, давайте идеи....
Аз лично, признавам си, съм с доста увиснал нос и минимизирана вяра, че нещо някога ще стане.

Bebka, и при мен тромбофилията се оказа препъни камъчето, след три положителни теста и нито едно стигане до сърчице или нещо повече. Също така нивата на Вит. Д ми бяха ниски, за него казват, че освен за качеството на яйцеклетките е важен и за инплантацията. Преди последния и успешен опит, няколко месеца пих Вит. Д, DHEA и правих за първи път вливка на имуновенин, а веднага след положителния тест, две вливки на интралипид. Много съжалявам, за резултата!

# 172

Bebka, и при мен тромбофилията се оказа препъни камъчето, след три положителни теста и нито едно стигане до сърчице или нещо повече. Също така нивата на Вит. Д ми бяха ниски, за него казват, че освен за качеството на яйцеклетките е важен и за инплантацията. Преди последния и успешен опит, няколко месеца пих Вит. Д, DHEA и правих за първи път вливка на имуновенин, а веднага след положителния тест, две вливки на интралипид. Много съжалявам, за резултата!

Това с интралипида този път не го правих и може и да е било грешка. При успешна бременност преди година с инсеминация вливах интралипид и всичко тръгна супер. Ще го помисля за следващо инвитро, кой знае, понякога и най-малките неща имат значение..:
А иначе за витД - пия от както стартирахме тази процедура и сега ще го продължа.
Аз лично смятам също, че тромбофилията е най-вероятният виновник.
Salilinda, благодаря за информацията. Може ли да ми кажеш кога точно прави вливките, може и на лични?

# 173
Споделям, ако някоя двойка се интересува - предстоят Плевенски Имунологични ДНИ 2019

https://www.facebook.com/events/2225789627637534/  

Последна редакция: ср, 23 яну 2019, 11:37 от mandaria

# 174
Бебка, според мен най-логичната причина е, че ембрионите са били с хр. аномалии.
Това, че са били хубави на външен вид, не означа, че са били здрави.
Докато не се направи ПИД, никой не може да гарантира, че са хубави.
Що се отнася до тромбофилията, тя прави проблем на по-късен етап.
Отрицателният тест не може да се дължи на нея.
Да се правят вливки, без да е правен ПИД, така на сляпо, няма никакъв смисъл.
Аз не знам каква подготовка си правила преди трансфера,
но се дават лекарства за сваляне на имунитета, така че не може и да е от имунология.
За ЧХГ не съм много компетентна, но помня, че запознати момичета бяха писали,
че трябва да е над 20, за да е имало имплантация. Аз не познавам момиче с под 45
да е било бременно, даже и това е много ниско, но има и такива случаи.
Съвсем нормално е след 40 г. я. да не е качествена, но това не означава,
че не може някога да се получи здрав ембрион.
Ако не си правила ЦС, е добре да я направиш, да се знае как са тръбите, матката.
Обикновено обективните причини са това: я., тръби, матка, мъжки фактор.
Няма за какво да се отчайваш! Успех! Hug

# 175
Вевка  и аз бях като теб  много скапана след неуспеха ,коита имах  но аз подкрепям Сис виж си тръбите при цветна снимка  и ако имаш възможност говори и за диагностична  хистероскопия  защото не се знае от къде ще излезне зайчето на неуспеха че това са неща които не са за подценяване и накрая ака всичко е наред при теб за съжаление може да е от некачетвен ембрион които пък ще го провериш следващия път с ПИД  Много късмет НЕ СЕ ОТЧАЙВАЙ И ЗНАЙ ЧЕ ИМАШ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ МНОГО ДРУГАРКИ ПО СЪДБА .  Между другото за цветната снимка проучи добре  каде как ,че тук в БГ   са   ............. Imp                                Ох СИС:blush: като напишеш некачествена Я И ембрион направо ми бъркаш  в сърцето и ме връщаш в реалността  на 40 +

# 176
Бебка, според мен най-логичната причина е, че ембрионите са били с хр. аномалии.
Това, че са били хубави на външен вид, не означа, че са били здрави.
Докато не се направи ПИД, никой не може да гарантира, че са хубави.
Що се отнася до тромбофилията, тя прави проблем на по-късен етап.
Отрицателният тест не може да се дължи на нея.
Да се правят вливки, без да е правен ПИД, така на сляпо, няма никакъв смисъл.
Аз не знам каква подготовка си правила преди трансфера,
но се дават лекарства за сваляне на имунитета, така че не може и да е от имунология.
За ЧХГ не съм много компетентна, но помня, че запознати момичета бяха писали,
че трябва да е над 20, за да е имало имплантация. Аз не познавам момиче с под 45
да е било бременно, даже и това е много ниско, но има и такива случаи.
Съвсем нормално е след 40 г. я. да не е качествена, но това не означава,
че не може някога да се получи здрав ембрион.
Ако не си правила ЦС, е добре да я направиш, да се знае как са тръбите, матката.
Обикновено обективните причини са това: я., тръби, матка, мъжки фактор.
Няма за какво да се отчайваш! Успех! Hug

Sisi, имам цветна снимка, разбира се, къде без нея.... Simple Smile всичко е ок с тръбите. Или поне беше към датата на снимката.
Преди няколко месеца също ми правиха хистероскопия със съмнения за сраствания в матката заради аборта по медицински причини, който се наложи да правя, нямаше нищо сериозно, но дори и малките такива отстраниха.
Май каквото се сетите, това съм правила Simple Smile.
По отношение на ЧХГ - аз разсъждавам така: нали когато започне имплантацията, тогава започва и отделяне на ЧХГ, няма как да се появи по друг начин такава стойност, затова смятах, че е имало такава. Просто много бързо ембрионът е спрял развитие по някаква причина.
Не знам и аз какво още да правя и какво пропускам.
А за ПИД нали трябва ембрионите да стигнат до 5-ти ден, а при мен тези, които не върнаха, не оцеляха до тогава. Не е ли голям риск да се чакат всички и накрая нито трансфер, нито ПИД, едно голямо нищо...

# 177
Имплантация определено е имало с това ЧХГ (освен ако е имало ЧХГ препарат след трансфера).
Най-вероятно се касае за некачествен ембрион. На тези години е твърде вероятно това да е причината.

# 178
Имплантация определено е имало с това ЧХГ (освен ако е имало ЧХГ препарат след трансфера).
Най-вероятно се касае за некачествен ембрион. На тези години е твърде вероятно това да е причината.

Не, не съм имала ЧХГ препарат след трансфера. Единствено за таймиране преди пункция - Овитрел. Но според мен не може да има такава стойност от него.

# 179
Бебка, не съм компетентна за ЧХГ, просто така съм чувала.
Да, за ПИД се чака до 5-ти ден, че може и до 6-ти.
Така е, има риск, аз се отказах, защото нямам ф. и не вадя я.
Ако вадех по-често, щях да направя, така си спестяваш средства, лекарства
и напразни трансфери. Въпреки че и с ПИД може да не се получи,
но е по-сигурно, че връщаш здрав ембрион.
Дано следващия път да имаш повече късмет! Стискам палци! Hug
d-r Sveta, аз правих ЦС в ТР, а през ноември лапаро + хистеро.
Всичко е наред. При мен неуспехът се знае откъде ще е, то няма място за чудене,
съвсем в реда на нещата си е. Изненадата ще е, ако се получи, не ако не стане.
Аз съм реалист човек, отдавна съм приела този факт и съм си преценила възможностите,
радвам се и на това, че ще имам възможност поне веднъж да опитам с моя я.,
преди да отида за донорска.

Последна редакция: ср, 23 яну 2019, 14:18 от sisi345

Общи условия

Активация на акаунт