Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 10

• 52 467
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Tedyna, аз съм с AMH 0.05 на 37 години - при вит. Д на горна граница. Толкова беше преди 9 месеца. Декември пуснах пак, след прием на МНОГО добавки, но нямам точната му нова стойност, защото резултатът е само <0.1 от Цибалаб. Сега се замислям, дали все още не е бил готов, или не са споменали конкретната цифра? На следващ цикъл (ако успея да се вредя) - ще отида да проверим антрални фоликули и тогава ще ми кажат имам ли шансове на естествен цикъл въпреки ниския AMХ, или съм само за донорска Я. Оказа се, че имам ИР, освен микроаденом и хипо... Но думите на доктора бяха да не се вторачвам в ниското АМХ, защото по-важен е FSH...ако с това мога да те успокоя.  А FSH не било невъзможно да се поправи. Обеща да е искрен с мен и да не ме залъгва (това беше първата ни среща все пак). Успех.

# 151
Момичета, благодаря за съветите и загрижеността.
Просто слушам тялото си и то ми казва, че бременността е спряла. Гърдите ми се успокоиха изведнъж и вече няма никакво напрежение и болка, точно като да ми е паднал прогестерона защото всичко е приключило.
И утре като пусна чхг, знам че ще е намаляло.
Тази сутрин правих и уринен тест - с чувствителност 10. Ако всичко беше ОК, щеше и той да отчете при положение, че предния ден чхг беше над 16.
Както и да е...
Кажете ми мога ли още в следващ месец да правя пак стимулация или трябва да се почива? Че това ми беше първи опит.
Tedyna, добре дошла. Успех ти желая и не губи време. И аз загубих 4-5 години в естествено опити защото няма никакъв видим проблем, имам дете и ето ме в групата 40+....и въпреки че бях сигурна, че инвитро опитът ми ще е успешен, той не е.
Бебка , моя трансфер беше на 7 декември , в петък бях на преглед и ми каза , че е рано за този месец, в момента пия циклопрогинова( всъщност това е втори цикъл след отр. тест) като свършат от първи ден на цикъла отивам правя изследвания и евентуално трансфер .
Тедна, аз съм с резултат 0,01 - с един яйчник, три стимулации, три ембриона, един неуспешен трансфер ...
избери си клиника и започвай ..успех

# 152
  • и тук и там :)
Момичета, пишете често за АМХ ......
Аз съм в процедури от м.август и до сега не са ми изследвали АМХ Rolling Eyes
Правим опити на ЕЦ и тук таме с Клостил, но следим само Естрадиол, FSH и то преди пункция.
Иначе аз последните два цикъла се наложи да пропусна, че от Коледа ме мъчиха едни болки в кръста и се нагълтах с куп хапчета Sad От следващата седмица евентуално продължавам.
За съжаление трите ми замразени ембриона след PGD се оказаха негодни и сега започвам пак отначало .... Disappointed

# 153
mandaria, как да не може да се понижи ФСХ?
Аз съм жив пример за това. Познавам много момичета, които са го понижили.
Изписват се лекарства за това. Аз го свалям и от противозачатъчни.
Освен това ФСХ постоянно се мени, може да се понижи и от само се бе си.
Моят доктор го интересува само колко фоликула образувам,
нито AMH ми иска, нито ФСХ. То се вижда и без тях на какъв хал съм.
Също така не смята, че ФСХ е критерий за успех и че играе кой знае каква роля.
Моя приятелка, на 38 г., ми каза сега, като й се жалвах, че с 12 ФСХ не тръгнаха
да се развиват ф., при нея с ФСХ 5, по същия начин, имала е и само 1 ф.,
а 5 е идеална стойност. С по-високо ФСХ е имала повече ф. и са се развили.
Успех! Hug
vel333, късмет! Hug
Подарявам Кломен (Клостил) , купен от ТР, ако някой има нужда,
ще му го изпратя.
Късмет желая на всички! Hug

# 154
  • София
и аз никога не съм изследвала амх.
не виждам каква информация ще ми даде.
на 45 не очаквам да е високо.
яйцеклетки вадим винаги при пункции.
освен да те депресира че е ниско  Rolling Eyes

# 155
и аз никога не съм изследвала амх.
не виждам каква информация ще ми даде.
на 45 не очаквам да е високо.
яйцеклетки вадим винаги при пункции.
освен да те депресира че е ниско  Rolling Eyes
С 2 ръце съм ЗА последното изречение. Ако можех да върна времето назад и да не знам каква му е стойността ... Мисля, че щях да си живея по-спокойно, че можеше и да съм бременна вече. Сега само го мисля и едва ли не усещам тиктакането на часовника при мен и загубата на всяка останала ми яйцеклетка. И това оказва влияние на нервите ми и съответно на психическото ми състояние. А всички знаем, че психиката е много важна за успешно забременяване.
Сиси, на нея точно това й е казал доктора - че не е невъзможно да се оправи ФСХ-то, т.е. че е напълно възможно да му се повлияе. Аз така го разбирам.

# 156
Точно си мислех да изследвам АМХ следващия цикъл, но май ме разубедихте Simple Smile

# 157
О, да, извинявам се! Blush Благодаря, Боби! Hug
В бързината съм прочела обратното, че чак се зачудих защо така й е казал. Blush
Напоследък съм много отвеяна, то съм и болна.
На мен АМХ ми го искаха на първичния.

# 158
People AngelPeople AngelПървото нещо което изследвах преди няколко месеца,след редовни овулации а налице нищо, ме препратиха в Щерев, беше АМХ. Толкова се стресирах,че е 0.79,че едва ли не беше края на света за мен!!!Последва и втори удар-сраснала тръба и втората s-образно нагъната!!!Е седнах на една пейка пред Щерев и се наревах като магаре.От тази клиника още чакам отговор,а вече в Бахчеджи имам 3 пункции.Много стресиращо приех нещата но след всеки удар се изправяш и продължаваш.Докато мога.Успех момичета,много е важно да мислим позитивно,колкото и трудно да е това.Успех на всички и да не губим надежда:baby:

# 159
Е  Nina Kika,  какво стана  защо след три пункции в БАХЧЕДЖИ  аз не знаех тоест си приживяла три стимулации с три пункции и три трансфера ли ?Какво стана че аз сега съм на пангала     Аз съм изумена от обслужване от внимание при пункцията предстоими и хистеро и лапароскопия .И аз съм така едната тръба нагъната другата хидросалпингс и сраснала и като капак двурога матка ама като сърце толкова се извила .И амх преди ми беше малко по -висок от твоя

# 160
d-r Sveta, има опция за жени, които вадят малък брой я.,
да събират ембриони, нарича се пулинг. Така че може да се възползваш,
ако имаш малко ембриони. Аз съм все с 1 ф., затова се задържах над 1 г. в клиниката,
да събирам ембриони.

# 161
А Сис тя затова е имала три пункции като пулинг не три отделни стимулации  с три пункции ясно  и после трансфер на 2 или три ембриона    Аз чесно това с пулинга много не го разбрах   Пък как ме е яд за теб  как така един фоликул защо не  стават още бе уф то и от много ако не са качествени файда йок

Последна редакция: вт, 22 яну 2019, 16:37 от d-r Sveta

# 162
А Сис тя затова е имала три пункции като пулинг не три отделни стимулации  с три пункции ясно  и после трансфер на 2 или три ембриона    Аз чесно това с пулинга много не го разбрах
Значи пулинг е стимулация и пункция, това, което си правила сега.
Аз съм имала 2 стимулации с 2 пункции, и 2 прекъснати стимулации.
Събират се повече ембриони, след това от тях се избират най-добрите,
ако не е правен ПИД. Ако не е правен ПИД, се връщат само 2. Ако е правен, само 1.
Аз съм с 1 ф. от 39-годишна, изчерпан резерв, хормоните са ми лоши.
За 1 г. успях да направя само 2 стимулации.

# 163
А това за уеднаквяване на фоликули  където някой момичета казват е нещо абслютно различно значи аз това мисля за пулинг .А на това къде ти казваш и аз правих му казвам стимулация. Значи  последователни стимулации всеки месец и ако има материал пункция и оплождане малееееее.Чакай малко ти говориш ,че от 39 год правиш 1 фоликул добре де то всички правим по един месечно рядко са те дето правят по два от двата яйчника т.с един атрален ли имаш предвид или един доминантен които и си овулира нормално.

# 164
  • На остров
Д-р Света, при стимулация обикновено се вадят повече. Сиси дори и при стимулация прави по един фоликул.
При пулинга се събират извадените и оплодени яйцеклетки без да се пристъпва веднага към трансфер както се прави при нормално инвитро.

Общи условия

Активация на акаунт