Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 10

• 52 450
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Бебка де факто РЕЗУЛТАТА ТИ Е  положителен  не спирай лекарствата до 16 ден не се знае може по -късно да е имплантацията и да развалиш всичко Anguished

# 136
Зачетох се в чешките клиники. Стана ми интересна статистиката, че за жени над 40години имат 35-40% успеваемост със собствени Я. В българските клиники не беше ли доста по-малка или се бъркам?
А да ви питам ако някой има идея за цената на лекарствата в Чехия, Русия, Украйна и другите държави сравнени с България?
Mikkey, такава успеваемост БГ клиниките дават до 35г., между 40 и 42г. - 10%, а над 43г. - 2%.  А какво толкова по-различно правят в Чехия? Никога не съм чела, защото не ми е вариант където и да е в чужбина.

# 137
И на мен ми стана интересно как се вдига успеваемостта в Чехия над 40г. На мен тук, в БГ, ми бяха казали за 10-15%, което ми се струва далеч по-реалистично.

# 138
  • София
нищо не правят, освен може би да връщат неблагонадеждните.

# 139
Ами то тук в Бг като се цитира този процент и процента в Чехия не се споменава най -важното колко са с донорски нали момичета  от тези над 40 г  и колко със собствена да не забравяме тук в Бг директно си предлагат услугите за донорска независимо че за една бременост не е важна само яйцеклетката ,но понеже така им е угодно тук в Бг най-лесно е некачествена яцеклетка айде донорска  така ,че от и без това ниският процент не се знае реално колко е с собствени и колко с донорски .Може процента далеч да е много по -нисък.

# 140
Здравейте момичета, открих форума след последното си посещение при доктора.
На 42 години съм, правя опити за забременяване от 3 години, имам един спонтанен аборт януари 2018, от естествено забременяване. Тогава докторът каза " щом веднъж е станало пак ще стане, продължавайте" и така до миналия петък когато излезе резултат от АМХ -0,04. Не можах да повярвам, как преди 2 години (когато правих за последно) беше 1,25, а сега е 0,04. Защо лекарят не ми е казал да правя всеки 3 месеца и като видим, че намалява веднага ин витро.
Сега ми казва стимулация за инвитро.
Не съм запозната изобщо с проблематика, пробвахме естествено, защото всички изследвания бяха супер.
Моля кажете има ли смисъл от стимулация с това АМХ, или всичко е за пари?
Дайте съвет към коя клиника да се насоча, които да са специализирани за ИЯР? Чужбина не е проблем. Четох за Мемориал и Бахешчи в Турция, но не знам коя е по-подходяща.
Направо съм в шок и не знам кой път да поема. Миналата година по това време бях бременна, а тази това...
Моля за съвет!

# 141
Ами то тук в Бг като се цитира този процент и процента в Чехия не се споменава най -важното колко са с донорски нали момичета  от тези над 40 г  и колко със собствена да не забравяме тук в Бг директно си предлагат услугите за донорска независимо че за една бременост не е важна само яйцеклетката ,но понеже така им е угодно тук в Бг най-лесно е некачествена яцеклетка айде донорска  така ,че от и без това ниският процент не се знае реално колко е с собствени и колко с донорски .Може процента далеч да е много по -нисък.

Тези 10-15%, за които аз писах, са шанс със собствена яйцеклетка. По-скоро в Чехия да дават висок процент заради донорски Я.

# 142
Tedуna, добре дошла. Hug
По принцип при ниско АМХ и изчерпан резерв в България май се практикува основно естествен цикъл. Но примерно на последната ми пункция бях с една дама, която каза че е била с АМХ 0.1, когато е правила стимулиран опит и си има детенце след него.
Аз съм с АМХ 0.16, но засега си стои все толкова вече 2ра година. Пия много добавки и витамини. Като начало може да си провериш нивото на витамин Д и ако е ниско да започнеш да приемаш. Уж казват, че дефицита му може изкуствено да понижи АМХ. При мен след тонове витамин Д няма ефект нагоре, но поне не пада надолу.
На твое място бих го пуснала пак след 1-2 месеца. При някои жени пада, вдига се, пак пада. А уж не можело до се повиши. Напоследък като че ли не го смятат за основен фактор за успеха. Не се отчайвай, просто според мен не чакай да забременееш естествено. Може и да стане, но шанса да не стане е прекалено голям. А времето си тече.

# 143
  • In transit
Зачетох се в чешките клиники. Стана ми интересна статистиката, че за жени над 40години имат 35-40% успеваемост със собствени Я. В българските клиники не беше ли доста по-малка или се бъркам?
А да ви питам ако някой има идея за цената на лекарствата в Чехия, Русия, Украйна и другите държави сравнени с България?
Mikkey, такава успеваемост БГ клиниките дават до 35г., между 40 и 42г. - 10%, а над 43г. - 2%.  А какво толкова по-различно правят в Чехия? Никога не съм чела, защото не ми е вариант където и да е в чужбина.
Не знам точно и на мен ми е интересно. Единственото, което забелязах е, че при един върнат ембрион дават 1-2% успеваемост, при два % скача на 35-40 в зависимост от клиниката.

Д-р Света, това е % успеваемост със собствена яйцеклетка, при ДЯ % стига до 67.

Тедина, добре дошла сред нас.

# 144
d-r Sveta, какво стана с пункцията? Мислех те! Hug
Tedyna, здравей! Hug
Мисля, че Бахчеджи е подходящата клиника за теб.
Мемориал не обичат такъв род пациентки, изхождам от личен опит.
Препоръчвам ти д-р Карликая, той има голям опит с жени над 40,
с изчерпан резерв, наема се да прави опити изцяло на ЕЦ,
както и със слаба стимулация, успеваемостта му е висока, много е търпелив и всеотдаен.
Повече от година съм му пациентка, горещо го препоръчвам!
Клиниката е на високо ниво, обслужване, обстановка. Не усещаш болнична атмосфера.
Много спокойна бях през цялото време.
Забравих да кажа, че в Мемориал не се събират ембриони,
което не е добре за пациентки с изчерпан резерв.
Успех! Hug

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 17:01 от sisi345

# 145
d-r Sveta, браво, чудесна новина! Hug
Бях убедена, че всичко ще бъде наред!
Казах ти, че ако докторът има и най-малките съмнения,
няма да те вика за пункция. Нямаш причина да се тревожиш!
Всичко си върви по план.
За интервенциите, хич не трябва да се притесняваш!
Всичко минава много леко и безболезнено! Клиниката, в която се извършват,
е много луксозна, персоналът е много любезен, ще си супер обгрижвана, чак ще ти дотегне. Blush
Мъжът ти може да остане с теб, има къде да спи, носят храна и за двамата,
три пъти на ден, всичко минава перфектно!
Аз претърпях 3 интервенции, с двама лекуващи лекари се оказах. Blush
Два дренажа, и през носа, и през стомаха, и пак всичко мина сравнително леко.
Много бързо се възстанових.
А докторът има златни ръце, щом се е наел, значи ще се справи!
Ами така е, няма за какво да се ядосваш, каквото стане.
Аз отдавна съм на този принцип.
Късмет! Стискам ти силно палци! Heart

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 18:41 от sisi345

# 146
Момичета, благодаря за съветите и загрижеността.
Просто слушам тялото си и то ми казва, че бременността е спряла. Гърдите ми се успокоиха изведнъж и вече няма никакво напрежение и болка, точно като да ми е паднал прогестерона защото всичко е приключило.
И утре като пусна чхг, знам че ще е намаляло.
Тази сутрин правих и уринен тест - с чувствителност 10. Ако всичко беше ОК, щеше и той да отчете при положение, че предния ден чхг беше над 16.
Както и да е...
Кажете ми мога ли още в следващ месец да правя пак стимулация или трябва да се почива? Че това ми беше първи опит.
Tedyna, добре дошла. Успех ти желая и не губи време. И аз загубих 4-5 години в естествено опити защото няма никакъв видим проблем, имам дете и ето ме в групата 40+....и въпреки че бях сигурна, че инвитро опитът ми ще е успешен, той не е.

# 147
БЕБКА НЕ СЕ ЗНАЕ ОЩЕ  изчакай и кръвния е  хубаво е минимум 2 месеца почивка и е хубаво да вземаш и малко добавки

# 148
Бебка де факто РЕЗУЛТАТА ТИ Е  положителен  не спирай лекарствата до 16 ден не се знае може по -късно да е имплантацията и да развалиш всичко Anguished

d-r Svetla, как 2 месеца почивка, сигурна ли си?

# 149
Ами мила нали все пак организма трябва да си почини малко честно да ти кажа и аз бях като теб и ако бяхме по млади дори е добре организма  да се по изчисти малко но казват че 2  месеца е добре но все пак виж какво ще каже доктора

Общи условия

Активация на акаунт