Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 10

• 52 516
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Бебка, Що се отнася до тромбофилията, тя прави проблем на по-късен етап.
Отрицателният тест не може да се дължи на нея.
Sisi, зависи по кой фактор е тромбофилията, понякога и в съвсем начална бремеменност оказва влияние. При планирана бременност, на жени с установена тромбофилия, след предишни аборти се изписва терапия с хепатин 6 седмици преди забременяване, при нас това не става, защото разреждането на кръвта е рисковано по време на пункцията, но пък терапията започва веднага след нея. На втория трансфер прокървих на 19 ден, на прегледа се видяха три плодни сакчета, но при доплер на кръвотока се видя, че матката не е кръвоснабдена добре изглеждаше “рехаво кръвоснабдена”, казаха че това са микротромби, които пречат на кръвоснабдяването, от там ембрионите не се хранят добре и загиват. Въпреки това, имах и трети трансфер без терапия с фраксипарин, пак стигнах само до положителен тест. Съжалявам, че някой не ми беше казал по-рано за тези изследвания. Тази статия е интересна. http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=530
Да добавя и за интралипида, той осигурява есенциални мастни киселини, линолова киселина (LA) омега-6 мастни киселини и алфа-линоленова киселина (ALA), омега-3 мастни киселини.
Когато се използва във връзка с ин витро лечение, интралипид стимулира имунната система, да премахнете „сигнали за опасност”. Отеделно от него си се прави и терапия с кортикостероид за подтискане на имунитета.

Последна редакция: ср, 23 яну 2019, 15:04 от Salilinda

# 181
Salilinda, лично аз не вярвам, че отрицателен тест се дължи на тромбофилия.
Ти говориш за проблем след положителен тест, при теб, има разлика.
От лекар знам, че тя прави проблем на по-късен етап, което може да е и след положителен тест,
и то високорисковата, не нискорисковите мутации.
Обикновено след положителен тест се вземат по-драстични мерки.
На мен ще ми изпишат Клексан след трансфера, имам 3 нискорискови мутации,
но на 44 г. последният ми проблем е тромбофилията.

# 182
Единият от вчерашните ми постове е изтрит, сега виждам.

Исках много да ви благодаря за топлия прием и незабавните отговори! Друго е когато можеш да споделиш с хора, които знаят как се чувстваш! Благодаря Ви!

Не знам при мен как се случи това, никакви сигнали, освен възрастта - цикъл като по часовник, овулация ( според тест закупен от аптеката) - уж всеки месец. Голям ми е шок.
Много четене ме очаква-половината от нещата за които пишете са ми абсолютно непознати.
Исках да попитам какви добавки вземате, ако е възможно да се подобри функцията на репродуктивната система. Моят доктор ми каза фолиева киселина и "взимай каквото решиш", което ми е безумно. Така, че аз си предписах Femibion, защото това взимах преди аборта, и витамин Д, а имунолагът ми каза Омега 3 Фортекс. Моля споделете какво вие приемате, че не знам дали това е достатъчно.

# 183
Е  Nina Kika,  какво стана  защо след три пункции в БАХЧЕДЖИ  аз не знаех тоест си приживяла три стимулации с три пункции и три трансфера ли ?Какво стана че аз сега съм на пангала     Аз съм изумена от обслужване от внимание при пункцията предстоими и хистеро и лапароскопия .И аз съм така едната тръба нагъната другата хидросалпингс и сраснала и като капак двурога матка ама като сърце толкова се извила .И амх преди ми беше малко по -висок от твоя
Светле,имам едно замразено ембрионче!Първата пункция 1 яйцеклетка- не се оплоди,втора 2 яйцеклетки едната куха,другата вече замразена,третата пункция преди два дни,зряла яйцеклетка но не настъпи оплождане.Правя яйцеклетки по една без стимулации,без лекарства!?При стимулации с лекарства нито една!Нямам трансфер,правим пулинг,събираме яйцеклетки докато имам!?Карликая не ми е говорил за тръбите дали ще престои операция,представа си нямам,сега сме съсредоточени в събирането,което в един момент ще секне и не трябва да се губи време!

# 184
nina_kika, със сигурност ще ти предстои лапаро с тези тръби.
Докторът отказва трансфер, ако има дори и най-малки съмнения, че има евентуален проблем.
При мен се видя, че пропускат, но той имаше опасения и настоя да ги провери, за да е сигурен.
Късмет, миличка! Стискам ти силно палци! Heart
Tedyna, аз изпих купища скъпи добавки, ефект нямаше,
затова не залагай на тях, няма как да се подобри кач. на я.
Според мен си продължи с Femibion и Омега 3. Много са важни антиоксидантите,
съветвам те да приемаш Астаксантин, мощен антиоксидант е. Витамин Д.
Също така Инозитол е много важен. Масло от Вечерна иглика, Са+ Mg+Zn.
Може да включиш и Ликопен, за мен е доста добър, както и NAC, и Аргинин.
Успех! Hug

# 185
Разбрах душичко златна   NINA  KIKA  сега кое как ясно ми стана ей как мина тоз живот как не разбрахме,че остаряхме  и най вече ме е яд на съдбата и на неинформираността, че Я остаряват преди нас едно време докато имат цикъл и а раждат  дори баба на майка ми  на  50 годин да ама сега е друго ние сме други храната е друга въздуха е друг мамка му и ти като Сис когато има Я  Е ПУНКТИРАТЕ и оплождате и замразявате ембриона това е пулинг и после чак трансфер ясно да и за мен това е много  добра стратегия докато има  Я  се събират    браво   опитах те ли всички варианти с хапчета и различни протоколи   прави ла ли си в б Г друг опит  или просто  организма ти е чувствителен и при употреба на химии блокира  незнам вече не се ядосвам аз майната му  ............Като му дойде времето ще направите и лапаро да се махне тръба и да се изключи опасността от проблем там

# 186
  • На остров
Sveta ти за първо детенце ли се бориш ?
Не е задължително да се маха тръбата при лапароскопска операция.

# 187
Здравейте, чета ви отдавна, и сега не мога да се сдържа да се включа, към Сиси конкретно. Извинявай, че така отведнъж, но понеже се разсъждавам за всичко изчетено, и си мисля следното. Тъй като ти имала язва, това не е ли възможно това да е пречело на доброто усвояване и на храната, и на добавките също. Понеже нали казват , че стомаха е 'вторият мозък', и там всичко трябва да е наред, да няма възпалителни процеси, колити, язви, иначе не може да усвоява и да всмуква полезните вещества. То като цяло в организма не трябва да има тлеещ възпалителни процес, но в стомаха съвсем. И когато този процес протича с години, може да се натрупват липси, подмолно работещи. Много хубаво че си я оперирала, мисля че  твоето постоянство и старание ще бъде възнаградено.

# 188
d-r Sveta, да, това е пулинг, правилно си разбрала.
Правиш няколко стимулации, за да събереш повече ембриони.
Обикновено, ако имаш по-малко от 4, докторът го препоръчва.
Колко са при теб? Опит в БГ не съм правила. Опитала съм всичко,
достатъчно се борих, време е да спра. Докторът не е казал, че няма да мога никога повече да извадя я.,
но нямам намерение да губя повече време. Ще видим какво ще излезе на следващия преглед,
но аз съм решила да пристъпвам към трансфер.
Sofii, здравей! Hug
Не, язвата няма нищо общо. То имах и куп други заболявания като ГЕРБ и т.н.,
които утежняваха още повече положението, лечение няма де факто, само диетата помага,
билки, хомеопатични. Моята язва не е на стомаха, а на края на хранопровода,
където е връзката със стомаха - гастроезофагеална връзка. Веднага минах на строга диета,
която спазвам и до ден-днешен, с тази разлика, че сега си позволявам понякога нещо вредно.
Стомахът ми се пооправи от хр. режим, обаче язвата не се е калцирала и е продължава да кърви.
В БГ казаха, че е много рискова и не смеят да я оперират на този етап.
Добре че беше д-р Карликая, как се е наел, не знам, но съм му ужасна благодарна за това,
което направи за мен! Докторът, който я оперира, каза, че не е имало никакъв проблем да се отстрани.
Всичко мина много добре, бързо се възстанових. Усвоявам добавките.
Нямам дефицит, на организма ми определено влияят добре, но не и на фертилитета.
Някои от добавките подпомагат на организма да изхвърли излишната захар,
както и много други процеси, да си изчистиш организмът от токсините
и т.н., което може да окаже благоприятно влияние, но дотам.
Не познавам момиче, дето да си е подобрило кач. на я. с добавки.
За мен всичко е самовнушение.
Благодаря ти! Много късмет ти желая от сърце! Flowers Four Leaf Clover Heart

# 189
Сиси, би ли споделила за диетата и кои от добавките спомагат за изхвърляне на излишната захар?

# 190
Благодаря ти, и на теб скорошен успех!
Аз след 10 месеца пиене на добавки, и една стимулация си качих амх от 0.45 на 0.995, но бях и с тежък дефицит на витамин д, който наваксах. Ама не мога да стигна до там още че да видя качеството как е. Понеже сме с много тежък мъжки фактор, у мен все си остава съмнение, че първия провал може и заради това да е,въпреки имсито. Ама нали знаем, щом жената е над 40, винаги отговора на 'защо така стана' е възрастов фактор Confused. Иначе, аз да изрекламирам освен за женските, и за стомашните неволи белият равнец, май съм чела че го пиеш, но да си кажа, наистина вкарва в ред,много съм доволна, от години с почивки го пия.

Последна редакция: чт, 24 яну 2019, 18:23 от Анонимен

# 191
Стеле, тя моята диета за язвата беше много строга, отбягвах и отбягвам страшно много храни.
Не съм имала определено меню на ден, просто изборът беше ограничен,
в началото почти нищо не можех да ям.
Ти сигурно повечето неща ги знаеш, газирано и пържено не съм вкусила до ден-днешен.
Само пълнозърнест хляб ям, аз и бял не обичам. Храната трябва да е предимно варена,
че и от печеното се вдигат киселини понякога. Пицата и спагетите трябва да са без доматен сос.
Не трябва да пиеш горещо или студено, вода - само на стайна температура.
По време на храна не се пие вода и напитки, 2 часа след това или преди това,
защото затормозява стомаха, пречи на храносмилането.
Кравето масло е много полезно и зехтинът. От месата: агнешко, бяло пилешко месо,
речни не мазни риби. Бульоните са полезни. Кашкавалът и сиренето, както и млякото,
да са нискомаслени, високомаслените храни товарят стомаха и храносмилането.
Разрешените сладки неща са: мляко с ориз, млечни кремове, макарони на фурна, крем карамел.
Всичко друго като шоколад, торти, сиропирани десерти, еклери - не.
Трябва да се избягват: консерви, туршии, кисело зеле, прясно само на салата, не готвено,
боб, леща, банички, тестени изделия, нат. сокове, единствено пресен сок от морков и ябълка,
тлъсти меса, мазни риби, дробчета, карантия, кайма, наденици, кюфтета, кебапчета,
пикантни ястия, патладжан, лук, чесън, всякакви подправки, само пресен магданоз и копър може,
кафе, какао, алкохол, силен чай, общо взето само водата е полезна, като и чайове за стомах.
Само зрели плодове и зеленчуци, обелени, без кисели и сушени.
Също 2 часа след храна или преди това.  Много са нещата, които трябва да се избягват,
това е малка част, което съм написала, но са основни и ги спазвам.
Жълт кантарион насипна билка помага, на гладно се пие отвара 30 мин. преди храна.
Прополис, тинктура, пак сутрин на гладно, 20-30 капки разтворени в супена лъжица вода,
след това лъжица зехтин и една чаша с вода изпиваш.
За добавките - антиоксидантите подпомагат намаляването
на кр. захар, ако е в рамките на нормалното и нямаш ИР. Астаксантин или Resveratrol.
NAC и Аргинин също. За магнезия и витамин Д съм чувала, че помагат и за това.
Sofii, да, за АМХ може малко да се вдигне, но крайният резултат ще бъде същият,
едва ли ще излязат повече ф. от него. Дано да греша!
Да, пиех го б. равнец, но за половата с-ма, не виждам да помогна, но всяка билка е полезна.
На мъжа ми помогнаха добавките, по-добра беше спермограмата. И той един куп изпи.
Както и прахчета Андрозитол. Ох, и аз съм убедена, че всичко е от лошата я.
Съжалявам, че така се е получило!
Стискам ти силно палци за добър резултат следващия път! Heart

Последна редакция: чт, 24 яну 2019, 17:43 от sisi345

# 192
Разбрах душичко златна   NINA  KIKA  сега кое как ясно ми стана ей как мина тоз живот как не разбрахме,че остаряхме  и най вече ме е яд на съдбата и на неинформираността, че Я остаряват преди нас едно време докато имат цикъл и а раждат  дори баба на майка ми  на  50 годин да ама сега е друго ние сме други храната е друга въздуха е друг мамка му и ти като Сис когато има Я  Е ПУНКТИРАТЕ и оплождате и замразявате ембриона това е пулинг и после чак трансфер ясно да и за мен това е много  добра стратегия докато има  Я  се събират    браво   опитах те ли всички варианти с хапчета и различни протоколи   прави ла ли си в б Г друг опит  или просто  организма ти е чувствителен и при употреба на химии блокира  незнам вече не се ядосвам аз майната му  ............Като му дойде времето ще направите и лапаро да се махне тръба и да се изключи опасността от проблем там
Не миличка досега не съм имала опити и трансфер имам си едно детенце 24г.,това ми е втори брак и така...явно ще се налага операция,но сега е по-важно да събираме яйцеклетки докато имам,колко са качествени нз,но каквото такова,кой ти е мислил,че ще трябва да раждам след 40,ама а де живот!Успех,не мисля,че трябва да се предаваме♥🥰😘🌺

# 193
Леле Сиси, много рестрикции, много си се намъчила, страшно воля се иска, заслужаваш много хубави неща да ти се случват занапред! Аз покрай мъжа ми се поизучих, че той имаше доста по-леки проблеми вярно, та сега съм му личен диетолог, андролог също:blush:
За амх, не знам дали на друго освен на самочувствието вече повлиява, но мисля е хубаво да се знае че варира, и преди години съм го мерила и това установявала, когато ми беше над 2, пускала съм едновременно в 2 лаборатории, защото не вярвах че може да се качи, нали така пишеше навсякъде. Защото нали се изисква за кандидатстване по фонда, та момичетата на които им трябва да го знаят.

# 194
Няма да се предава ме ама тоз проблем качествена Я много ме депресира все тя е проблема веднъж не казаха НЕКАЧЕСТВЕН СПЕРМАТОЗОИД  нали новото ДНК е от двамата  с Я   няма оправия е това  е но каквото такова .Дано да имаме късмет .

Общи условия

Активация на акаунт