Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 60

• 75 081
  • 772
  •   1
Отговори
# 255
Niss, ето няколко снимки в близък план (стои добре на достатъчно наситен цвят стена).
Скрит текст:
На снимките доста светлее, на живо е 2нюанса по-тъмно Blush

# 256
  • София
Аз бих сложила леглото под прозореца, ако има добра изолация. Така ще има място и за някое кресло.

Ще се затапи радиатора...
Не може ли през отоплителния сезон да се издърпва една идея навътре?

# 257
Аз бих сложила леглото под прозореца, ако има добра изолация. Така ще има място и за някое кресло.

Ще се затапи радиатора...
Не може ли през отоплителния сезон да се издърпва една идея навътре?

За можене - може, но основния принцип е да няма нищо пред и над радаторите, за да не се смущава конвекцията.

Ако е съществуващ вариант - по-добре да се премести радиатора, макар, че тогава пак няма да са спазени принципите за радиаторите, но при дадената квадратура и възможно разпределение и това е вариант.

# 258
За можене - може, но основния принцип е да няма нищо пред и над радаторите, за да не се смущава конвекцията.
В много сгради все още има пана с дупки(образно казано) пред радиаторите. Аз не мисля, че това е основателна причина, за да не се сложи легло на стената с прозорец и радиатор.

# 259
Благодаря на всички, които ми помогнаха в избора и решението за картини! Намерих подобна на тази, която публикувах (разрязаната жена) и ще ми я направят. Ние сме млади (аз съм на 24г) и гоним модерната визия (все още). Мисля, че точно от това имаме нужда в интериора - нещо цветно и разчупено! А и все пак това са картини, винаги може да ги сменим!

# 260
В много сгради все още има пана с дупки(образно казано) пред радиаторите. Аз не мисля, че това е основателна причина, за да не се сложи легло на стената с прозорец и радиатор.

Има, ама това са старите сгради с чугунените радиатори. Тяхното топлоотдаване е много по-голямо и дълго, спрямо на сегашните алуминиеви радиатори. Едно време на никой не му дремеше дали е нарушена конвекцията, щото топлото беше почти безплатно, пък и от естетическа гледна точка, особено в обществените сгради, всички радиатори бяха затапени по този начин - с големи дървени скари.
Пак казвам алуминиевите радиатори са красиви и евтини, но топлоотдаването им спира много бързо след спирането на подаване на гореща вода, защото плътността на глидерите е малка и съдържащата се подгрята вода вътре изстива бързо. При чугуна не е така - там имаш дебели стени на глидера, които топлоотдават доста по-дълго. Дървените скари / мебели които са пред радиатора не топлоотдават или ще се нагряват, но само ако към радиатора се подава вода с много висока Т.  Независимо дали се ползва централно отопление ( Топлофикация) или индивидуално котле ( на газ, ток, пелети) един покрит радиатор ще има загуби, които ще излизат финансово скъпи. Затова питах дали е вариант и местенето на радиатора....

# 261

Това в долната част на скицата е радиатор и прозорец, нали? Дай размерите на прозореца и дължината на тръбната връзка на радиатора...

от 2те страни на прозореца има по 40см стена.
Радиаторът е дълъг 112 см и е центриран под прозореца.

Това е единственото разумно разпределение, което ми хрумва, така, че да не се нарушава конвекцията на радиатора и то важи само ако се спрете на гардероб с до 40 см дълбочина ( Икеа имат такива, но не знам дали разпределението и цената ще те устроват.

Имахме в стария апартамент подобна детска стая. Нямам възможност сега да я снимам . Но разпределението беше следното.  Първо да кажа, че наш приятел архитект ни каза, че бюро е най-удачно да се сложи срещу прозорец и измисли следното :
  Леглото беше на стената на която е гардероба на картинката т. перпрендикулярно на прозореца. Бюрото беше с лице към прозореца след леглото. Остана място след него и за малка библиотечка. На срещуположната стена - срещу леглото беше гардероба- една двукрила затворена част . До нея модул - горе и долу затворено , в средата лавици . Цялата стена беше заета, но благодарение на лавиците не натежаваше и не затваряше.  Мебелитв бяха в свежи цветове и въпреки малкото пространство не беше претрупано и  имаше достатъчно  място за книги, дрехи , играчки.

# 262
Това за чугунените радиатори не го знаех.
Има резон в последния вариант за подредба, даден от ананас.
Може да пробвате и нейния вариант, или гардероба да е на късата стена срещу прозореца, на мястото на бюрото(от последната снимка)- леглото по дългата стена, а бюрото да се вмести под прозореца. Има бюра, без чело, което да спира топлината.

# 263
Ако бюрото е само на крака, а не с гръб, може да се завърти и да е частично пред радиатора, леглото да се доближи към прозореца до бюрото. Да, пред радиатора ще е, но пък е ниско долу и трябва да се оставят едни 20тина см поне, ще закрива половината радиатор. А ако е на крачета леглото, а не тип ракла, конвекция ще има.
По този начин срещу вратата остава около 1,20м и може да се сложи ъглов гардероб (ъглите заемат около 1х1м) + единично крило или секцийка до вратата.

Оф, много е тясно на 213см... а още повече с легло 114см минимум, няма никакъв вариант да са успоредно гардероб и легло...
Скрит текст:
На картнинката сложих гардерон 100х60 и секцийка колко35х35  само за ориентир...

Последна редакция: пт, 15 фев 2019, 10:01 от peneva_a

# 264
Допълних горния си вариант.

# 265
  • Пловдив
Благодаря на всички, които ми помогнаха в избора и решението за картини! Намерих подобна на тази, която публикувах (разрязаната жена) и ще ми я направят. Ние сме млади (аз съм на 24г) и гоним модерната визия (все още). Мисля, че точно от това имаме нужда в интериора - нещо цветно и разчупено! А и все пак това са картини, винаги може да ги сменим!
Погледни този сайт, има най-разнообразни картини, форми и размери.
https://kartini.bg/pcat/%D0%B0%D0%B1%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0% … 1%82%D0%BD%D0%B8/

# 266
Peneva - при това разпределение ще има проблем с отварянето на вратата на стаята, а най-вероятно и вратите на гардероба ще правят тунел или няма да се отварят напълно.

И за мен леглото е прекалено голямо и създава още по-големи ядове за разположението в толкова малка стая.

Самсара - съществува ли вариант за преместване на радиатора и има ли друга външна стена, освен тази с прозореца?

# 267
343-200 (легло)-20(отстояние)-60(гардероб)=63см.
Вратичките се отварят перфектно Simple Smile
В едната стая вкъщи, за да не оставам в ниша между вратичките, съм ги направила в едната посока (гардероба е 1м, две вратички по 50см), не ровя едновременно при закачалките и по рафтовете... и така Hands V
Вратата на стаята обикновено е с крило 75-80см
213-80=133. Гардероба спокойно може да е 90см(а и метър може да е) +25-30-35 колкото остава за по-плитка секция или само полички, да не стои 60см стена отстрани на вратата, а и да има място за книги в стаята...

# 268
Няма друга външна стена и е късно вече да се мести радиатора.
Крилото на вратата е 75см.

# 269
Няма друга външна стена и е късно вече да се мести радиатора.
Крилото на вратата е 75см.

На скицата си посочила 95 см, иначе по-малкия размер на вратата променя нещата.

А може ли поне на радиаторс да му се скъси връзката и да не е центриран под прозореца?

Общи условия

Активация на акаунт