Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 60

• 75 086
  • 772
  •   1
Отговори
# 240
А някой има ли представа къде мога да намеря такова пано? Съжалявам за качеството, но съм я изрязала от снимка в Инстаграм. Бг модел, съмнявам се да ми отговори, дори и да питам....

# 241
Ако си намериш хубаво изображение може да ти направят паното в рекламна агенция.

# 242
  • Canada
Да, така е, но нека и тези с критиките да отчитат, че човек подрежда дома си така че на него да му е красиво, уютно, удобно, а не с цел Иванка, Драганка и Петканка да го харесат. Може да отбележиш какво ти допада и какво не, но не с тона на Polar bear. И, естествено, такъв тон предизвиква подобен.

Да не пропускаме факта, че има трити коментари, кой какво си позволявал да изкоментира за споменатия интериор и тогава да говорим за тон. Ако моят е безличен понеже не е в сиво бялата гама - така да е Simple Smile Изобщо не съм се засегнала.

# 243
  • Най-красивата страна
Въпрос на вкус.
На мен  интериор изцяло в сиво и бяло ми изглежда студен и безличен.
Но пък в интериора на Ваяна,точно дивана и възглавничките ми харесват ,защото те създават уют.

За картините-и аз дълго се чудих какви картини да избера.
Накрая купих  картини от една галерия,рисувани от художник.Не много скъпи.

# 244
glamz, моята препоръка е да не си вземате такива прекалено популярни многотиражни изображения за дома. Зная, че не всеки може да си позволи скъпи оригинали, но със сигурност има и млади творци, чиито произведения не са много по - скъпи, а при всички случаи ще се избегне усещането тип "хотелска стая обзаведена съгласно изискванията за постигане на  определена категория". Доколкото зная, точно това е и основното предназначение на този тип "напечатани картини". А такива разрязани на части пана пък са ми откровено неприятни и направо предизвикват болезнени асоциации . На горката жена по - горе например са ѝ срязани и двете очи - Ужас Simple Smile.
Една идея, която съм виждал наживо у наши приятели и много ми хареса е серия от портретни снимки на детето им в един ден еднакви дрехи, но с различни настроения. Получава се супер витално усещане.

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 15:33 от pep_si

# 245
glamz, моята препоръка е да не си вземате такива прекалено популярни многотиражни изображения за дома. Зная, че не всеки може да си позволи скъпи оригинали, но със сигурност има и млади творци, чиито произведения не са много по - скъпи, а при всички случаи ще се избегне усещането тип "хотелска стая обзаведена съгласно изискванията за поостигане на  определена категория". Доколкото зная, точно това е и основното предназначение на този тип "напечатани картини". А такива разрязани на части пана пък са ми откровено неприятни и направо предизвикват болезнени асоциации . На горката жена по - горе например са и срязани и двете очи - Ужас Simple Smile.

Споделям, на мен ми навяват абсолютно същите усещания.

glamz, защо не си харесаш няколко изображения в нета с добра резолюция и не отидеш да ги изпринтят на подходяща хартия в което и да е копирно студио? После в рамки от Икеа (има всякакви размери и стилове) и си готова, за нула време ще си спретнеш уникален арт над дивана.

# 246
  • София
Vayana, как намираш боята на Арте Колор? Питам, защото аз на толкова много хора във форума я препоръчах, но на повечето май им се видя прекалено евтина, за да е качествена според преобладаващите разбирания за качество... Ти си първата (поне първата споделила това), която се е престрашила да я пробва. Simple Smile
Да не звучи като реклама, но и да отбележим, че ти я препоръчваш...
Аз ги ползвам от 15 години и нямат аналог като съотношение цена - качество на нашия пазар.
Ползват италиански лиценз, покрива идеално с две ръце дори силно замърсена основа или наситени цветове.
Последния път се оказа, че пазят с години мостри от поръчаните цветове на клиентите си.

# 247
  • София
Скрит текст:
Здравейте, момичета!
Мнооого време не съм писала в темата, имам големи пропуски, затова нищо не коментирам.
Миналата година успях да реализирам мечтата си - нов дом!Без нито лев задължения след успешни сделки, което ме прави  горда и изключително доволна  Simple Smile

Той все още е недовършен, но се надявам скоро и това да стане.
Ето няколко снимки  Simple Smile Необживяната кухня:

Част от хола:

Една снимка от терасата, заради която купих апартамента  hahaha Тя е към 20 кв.м. и не ми стигна времето да я завърша, чакам с нетърпение пролетта  Simple Smile

Само едно импровизирано барбекю успях да направя, като използвах  fire pit-а, но всичко предстои. Само да дойде лятото Wink

Хубав ден на всички! bouquet

Vayana плочките на балкона какви са?И на мен ми предстои да поставям плочки там и събирам идеи и предложения.Благодаря.

# 248
момичета как се нарича този перваз около вратите. Много се използва при класическите интериори особено в Америка а на мен идеята ми е да бъде от същия вид като белия мдф перваз който си избера за пода, но не мога да намеря нищо такова в България.
Ето снимка дано разбирате за какво говоря над вратата ясно се вижда че това не е от касата и предполагам се прави допълнително.
Най вече ме притеснява че ако сложа бели мдф первази те може да не са със същата дебелина като касата и да се получи грозно защото съм виждала такива изпълнения перваза долу да стърчи спрямо този на вратата а искам да си бъдат двата перваза като естествено продължение. Съща така боядисвали ли сте бели мдф первази и с каква боя искам да боядисам пак в нюанс на бялото но да не е чисто бяло.

# 249
  • София
Скрит текст:
Здравейте, момичета!
Мнооого време не съм писала в темата, имам големи пропуски, затова нищо не коментирам.
Миналата година успях да реализирам мечтата си - нов дом!Без нито лев задължения след успешни сделки, което ме прави  горда и изключително доволна  Simple Smile

Той все още е недовършен, но се надявам скоро и това да стане.
Ето няколко снимки  Simple Smile Необживяната кухня:

Част от хола:

Една снимка от терасата, заради която купих апартамента  hahaha Тя е към 20 кв.м. и не ми стигна времето да я завърша, чакам с нетърпение пролетта  Simple Smile

Само едно импровизирано барбекю успях да направя, като използвах  fire pit-а, но всичко предстои. Само да дойде лятото Wink

Хубав ден на всички! bouquet

Vayana плочките на балкона какви са?И на мен ми предстои да поставям плочки там и събирам идеи и предложения.Благодаря.

Честно казано - не знам, бяха сложени от строителя.

# 250
  • Варна
Артеколор за съжаление у наше село нЕма!

А много ми се иска... Чак не ми се вярва от колко години ги има на пазара и защо не ги виждам по дистрибутори?

Аз като един постоянно киснещ човек по блогове и сайтове за дизайн, съм се научила да харесвам добре направено в много различни стилове.

За сега най-близо до мен е индустриалния, като се има предвид, че няма да имам такъв (защото си нямам лофт) това не ми пречи да го харесвам Simple Smile  Малко странно, когато хора харесват само в една посока, красота може да се намери дори и в някоя кичарийка. Сивият, монохромен интериор, за мен не е студен, а спокоен, чист с много въздух, марокански и други етно интериори са жизнерадостни, весели, бохемски, всеки е красив по своему, стига да е балансиран и добре съчетан.

Скрит текст:
Например черно бяла детска стая, ами много е креативна, никак не е скучна или студена според мен

И шарената е красива

# 251
момичета как се нарича този перваз около вратите. Много се използва при класическите интериори особено в Америка а на мен идеята ми е да бъде от същия вид като белия мдф перваз който си избера за пода, но не мога да намеря нищо такова в България.
Скрит текст:
Ето снимка дано разбирате за какво говоря
над вратата ясно се вижда че това не е от касата и предполагам се прави допълнително.
Най вече ме притеснява че ако сложа бели мдф первази те може да не са със същата дебелина като касата и да се получи грозно защото съм виждала такива изпълнения перваза долу да стърчи спрямо този на вратата а искам да си бъдат двата перваза като естествено продължение. Съща така боядисвали ли сте бели мдф первази и с каква боя искам да боядисам пак в нюанс на бялото но да не е чисто бяло.
Не само дебелината може да не ти пасне, а и цвета (то бялото е толкова много нюанси!) Доставчиците на врати имат такива към някои модели и каси, монтират се заедно и след касата (на две части е). Имаме вкъщи сложено, не помня името, ще погледна във фактурата (супер некачествена снимка на фаза ремонт, но поне ориентир)
Скрит текст:
ПП: Порта Дор са го кръстили просто "МОДУЛ РЕТРО (с каса Порта СИСТЕМ)" Laughing

Подобни или същите подови балконски плочки имаше на Кай грес, май и на Ceramo... в големите строителни хипермаркети съм ги виждала. Студоустойчиви са и не се хлъзгат Hands V

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 17:54 от peneva_a

# 252

Това в долната част на скицата е радиатор и прозорец, нали? Дай размерите на прозореца и дължината на тръбната връзка на радиатора...

от 2те страни на прозореца има по 40см стена.
Радиаторът е дълъг 112 см и е центриран под прозореца.

Това е единственото разумно разпределение, което ми хрумва, така, че да не се нарушава конвекцията на радиатора и то важи само ако се спрете на гардероб с до 40 см дълбочина ( Икеа имат такива, но не знам дали разпределението и цената ще те устроват.

# 253
  • София
Аз бих сложила леглото под прозореца, ако има добра изолация. Така ще има място и за някое кресло.

# 254
Аз бих сложила леглото под прозореца, ако има добра изолация. Така ще има място и за някое кресло.

Ще се затапи радиатора...

Общи условия

Активация на акаунт