Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 60

• 75 130
  • 772
  •   1
Отговори
# 300
  • тук и там
Благодаря, Зори! Flowers Hibiscus И аз за нещо такова си мислех.Последната снимка в бяло много ми харесва.Вземам си я направо за папката със идеи.

# 301
Не видях колко е дълбока нишата... но ако е по-близо до кухненската или трапезарната част бих сложила скрин/шкаф (висок около 1-1,20м) и над него картина, декоративна ваза...
Скрит текст:
А ако е по в холната част, бих сложила библиотека Simple Smile

Аз не обичам бели стени, особено в комбинация с бяла мебел (кухнята ти е бяла, нали не бъркам?)
Бих сложила много светло синьо-сиво или зелено...
Скрит текст:
ей от тези двата сини или зеленото

# 302
  • Варна
Kaisia Сега е момента да пробваш с графитено, щом си фен на сканди интериорите, няма какво да бягаш от гамата бяло, сиво и дърво. Простичко, спокойно, чудно! И аз съм фен. Но ако не ти хареса ще имаш възможност да го промениш, все пак е латекс. Аз чета много, но поради липса на място съм на Kindle, дори и без голяма библиотека едно кресло, по-скоро лежанка с табуретка и масичка ми идва супер. Креслото може да е жълто, ако държиш на цвят в монохромието.
Ако искаш може да заложиш и на тапет, различна текстура и може да се получи много ефектно.

За килима на didd и аз съм за тъмно синьо navy, трябва му малко лед на пясъка Simple Smile Но съм малко обременена това е мой любим цвят!

За интересуващите се има добри неща в Zara Home

Последна редакция: пн, 18 фев 2019, 10:44 от Doris

# 303
  • София
За въпросната ниша,която се пада между вратата за кухнята и вратата за входа(коридора), която ще раздели трапезарията от часта със меката мебел,идеята ми е да има кът за четене,да седнеш на таблета  там примерно със кафе сутрин,да четеш книга,вестник и т.н..Иначе не знам за какво да я използвам тази ниша.
Нишата.
Скрит текст:

Идеята ми(която не съм си избистрила съвсем ) е да стане нещо такова-обърнете внимание на библиотеката
и тъмната стена.  
Но може би  не на цялата стена да е библиотека , защото трябва да има и нещо за сядане -според мен.Тази снимка е заради цвета и контраста който се получава.

Или съответно нещо  такова в  бяло,тоест да няма тъмна стена?  -
Пак за библиотеката става въпрос.  
Аз така като ги постнах снимките една след друга и вече почти си отговорих на въпроса какъв цвят да е стената..Blush.Сега като се замислих може и да няма библиотека,а голяма картина примерно,със такъв малък кът за сядане/четене.Ще го мисля по-нататък.За сега остава всичко в бяло.Ако ще боядисвам въобще нишата,ще е във светъл цвят,но има по-голяма вероятност да остане в бяло.Със дървени етажерки-тип библиотека ,също би стояло добре според мен.(на бяла стена).Цвят ще добавям със малки детайли-възглавници,книги, ,картини..такива неща.

Ако направите само кутийки, без собствен гръб, а ползвате стената за гръб, можете да я боядисам само нея в цвят, а страничните да си останат бели.

# 304
  • тук и там
Аз съм със две деца, искам да се набутам във ниша и да бъда оставена на спокойствие да си цъкам на таблета. GrinningТе ще си имат стаи, но практиката до тук показва че ходят навсякъде, и са доста  по-често във  дневната, отколкото по стаите си. (поне на този етап е така).

Най-общо,на първо време ще сме със старите мебели(икеа),и постепенно и поетапно  ще сменяме мебели.Финансите за сега не позволяват смяната им веднага.И старите мебели са съответно-бяло и дърво.
Ще се придържаме към това,като ще добавяме постепенно и сиво.Но това ще е да-сиво,бяло,дърво.Имам голям дървен шкаф,дърво и стъкло,който на първо време ще лепна там.(в нишата)Тъй като е дърво,ще си пасне със паркета и останалите мебели.Само меката мебел ще бъде сива.(по план),килим евентуално и може би ще сменим столовете за в бъдеще със сиви във трапезарията(сега са дървени крака и бели отгоре). Разполагам със бели етажерки, без гръб -пак от икея,които са със плетени кутии (дърво) на най-долният ред,но те може да отидат и в детската-като сложа цветни кутии.
Скрит текст:
Най-общо,бих искала да има такова излъчване къщата.Ще има и зелена част-заради големите прозорци,които водят към градината-и тя ще се вижда при нас .И сиво- външната врата е сива,както и вратите на втория етаж.Плочките в антрето са такива и те.Та това ще е .Ясно че не по вкуса на всеки-но на нас ни харесва такъв стил.

Кухнята е бяла и дърво и тя-да..Grinning

Последна редакция: пн, 18 фев 2019, 10:01 от Kaisia

# 305
Като доразказа за мебелите - още повече клоня към тези цветове - бледо сиво-синьо или онова спокойното зелено, може и още по-светло, почти бяло Simple Smile

Оранжева стена не бих сложила (аз съм по топлите цветове... но не по-топло от охра Grinning, т'ва оранжево е "пожар"), само шкафа с лампите и картината исках да ти покажа Simple Smile

# 306
  • тук и там
peneva_a, едната детска ще е със стена в тюркоаз...Не питай! AstonishedИскаше цялата да е във тюркоаз,договорихме се само за едната стена...Все си представям екстериора на циганските къщи като ми кажат за зелено или ...тюркоаз! Ей такъв цвят иска детето.
Скрит текст:

На снимката не изглежда зле,(не е по вкуса ми -определено!) но подозирам че на живо има голяма вероятност да стане една голяма цигания..Trollface  Със ламината  ще стане "приказка"направо ....Дърво и тюркоаз! Ама радост да има в къщи!  Ще я мислим...    

Последна редакция: пн, 18 фев 2019, 11:04 от Kaisia

# 307
Е, това е доста по-интензивен цвят от това което ти предлагам - почти бяло в лек синьо сив нюанс Wink
И аз не бих се навила на цяла стая в този цвят, колкото и да обичам тюркоаза...
Вкъщи двете детски стаи са в зелено, то... цвета изглежда много различен, заради осветеността на стаите - едната е по-издължена/дълбока, другата е почти квадратна... децата искаха малко по-наситено, аз бях за по-светло... Цвета стана по-студено зелено, но - каквото, такова!
Скрит текст:
В момчешката стая
Същото зелено в момичешката стая (девойката поиска същия цвят като при батковците Wink
 - тук вече има картина, книги (на всяка хоризонтална повърхност...)
и гардероба в нишата в момичешката стая (150х64х210см отгоре е подтаванна греда, откъм коридора ги използвам тези 50см до тавана)

Моето предложение за теб е за много по-светил цвят от това Hands V
Зеленото до дърво и до бяло стои добре, изпитано Wink

Последна редакция: пн, 18 фев 2019, 11:09 от peneva_a

# 308
Точно за стая в тюркоаз търся пердета в момента. Да попитам какво ви е мнението за готовите пердета на Айко? И предпочитате перде с уши/капси/перделик? За пръв път ми се налага да избирам и не знаех, че е толкова сложно....
Редактирам се...стаята ще е за дете, но не искам перде с детски принт.

# 309
Точно за стая в тюркоаз търся пердета в момента. Да попитам какво ви е мнението за готовите пердета на Айко? И предпочитате перде с уши/капси/перделик? За пръв път ми се налага да избирам и не знаех, че е толкова сложно....
Редактирам се...стаята ще е за дете, но не искам перде с детски принт.
Скрит текст:
Бяло тънко + нещо такова
Скрит текст:
(това е от Аико)

Тези са от http://www.zavesi.bg/bg/product/4225.html
Намацай си на едно картонче от латекса, че да не настане драма с пълна несъвместимост на нюансите, тюркоаза е капризен.
Поогледай се кое ще те грабне...
Има геометрични в Икеа с малко тюркоаз.

А може и едноцветно перде, тип ленено...
За закачането - ти имаш корниз, съобрази се с него.

# 310
  • тук и там
Просто като каза "зелено" и се сетих за "нашата'  бъдеща детска..Grinning
Между другото-онова оранжево от снимката,би ми харесало за детска-едната стена..Тоест-ако трябва аз да избирам между оранжево и тюркоаз-бих избрала оранжевото за детска..Поне за другото дете аз ще избирам цветовете..Grinning
glamz, от къде ще си набавяте аксесоари и детайли в цвят тюркоаз? Че теперва ми предстои и на мен да търся. .Мисля за кутии и възглавници евентуално.И ако намериш пердета -пиши.И аз се пека на същия огън..Ние още нямаме нито  щори , нито  пердета..Не знам от къде да я захвана..
И аз се редактирам.
peneva_a, благодаря!

Последна редакция: пн, 18 фев 2019, 11:27 от Kaisia

# 311
Още нищо нямаме. Никакви аксесоари. От месец сме в новото жилище и бавно се случват нещата. Нямаме и корниз, затова  попитах за окачването. Сега ще търсим и някакъв стикер/фототапет.
Тюркоаза е сложен, да. Но пък много ми харесва на мен.

# 312
Ако те дразни конрраста между тюркоаза и дървото, можеш да ги разделиш с по-височък перваз в друг цвят, примерно бяло. Аз така направих, че едната ми стая е синя и с паркета щеше да е мама миа!

# 313
  • тук и там
Аз освен със бяло-не знам със какво друго би се вързал този тюркоаз.Ще видим и ние в Икеа какво има.Хубав цвят е-но е сложно със него и има голяма вероятност да се получат гафове.
Сложен е вече перваза,за съжаление.Иначе е много добра идея-да! Със бял перваз би изглеждало добре..

# 314
  • Варна
Още нищо нямаме. Никакви аксесоари. От месец сме в новото жилище и бавно се случват нещата. Нямаме и корниз, затова  попитах за окачването. Сега ще търсим и някакъв стикер/фототапет.
Тюркоаза е сложен, да. Но пък много ми харесва на мен.

Ако сте се насочили към готови пердета, повечето мисля ги предлагат с уши или дупки, което изисква тръбен корниз, ако са тънки и плътни съответно двоен. Когато са с перделик стават и за канална релса и за тръбен корниз, с подходящите кукички.

Скрит текст:
Пердета с канал, изискват тръбен корниз, но може да им се сложи допълнително перделък или щипки.

Пердета с уши или дупки, само тръбен

С перделък, стават както за тръбен така и за канален корниз

Цитат
...от къде ще си набавяте аксесоари и детайли в цвят тюркоаз? Че теперва ми предстои и на мен да търся. .Мисля за кутии и възглавници евентуално.
Ако цялата стая е в този електрически тюркоаз, не допълвай с още детайли от него, в една детска стая има достатъчно цвят в играчки.
Сложи принтове по стените, някакви яки изберете с детето...

Последна редакция: пн, 18 фев 2019, 12:00 от Doris

Общи условия

Активация на акаунт