Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 60

• 75 053
  • 772
  •   1
Отговори
# 480
  • тук и там
Deyan Denchev, kaква програма/приложение ползваш за боядисването на стените?

# 481
Единия вариант е открай до край по ширина на цялата стена, другия е "прибран" с дъги/ъгли (за таванен PVC релса говоря).
Назад в тази или предишната тема го коментирахме, снимки и линкове бях слагала за примери...
Скрит текст:

Намерих пример
Скрит текст:

# 482
Може би аз не успях да си задам правилно въпроса...Каква трябва да е дължината на корниза, има ли някакви стандарти? Защото от едната страна на 15см от прозореца имам стенен гардероб.

# 483
Поръчах си алуминиев корниз от https://curtains.bg/%D0%B4%D0%B2%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D … %D0%B0%D0%BD-1001
Доволна съм.
И да питам penevа_a откъде са красивите подови первази?

# 484
  • София
Може би аз не успях да си задам правилно въпроса...Каква трябва да е дължината на корниза, има ли някакви стандарти? Защото от едната страна на 15см от прозореца имам стенен гардероб.

Доколкото знам, 10-15 см трябва да продължи корниза след прозореца, в твоя случай може би 10 см., за да не се забива в гардероба все пак.

# 485
Няма стандарт. Идеята е да има място, в което да се събере набраното перде, когато искате прозорецът да е открит за миене, отваряне и т.н. Около 20 см стига наистина, ама при дебели пердета може да е и повече.
Някой спомена ъгловите парчета при пластмасови корнизи - при тях пердето може да се намества по цялата дъга и по още едно парче чак до стената и при малко място са си добър вариант.

# 486
И да питам penevа_a откъде са красивите подови первази?
Bauhaus
Към края на 1ва страница https://bauhaus.bg/mdf-laysni-aksesoari

Няма стандарт. Идеята е да има място, в което да се събере набраното перде, когато искате прозорецът да е открит за миене, отваряне и т.н. Около 20 см стига наистина, ама при дебели пердета може да е и повече.
Някой спомена ъгловите парчета при пластмасови корнизи - при тях пердето може да се намества по цялата дъга и по още едно парче чак до стената и при малко място са си добър вариант.

Нямах време да го дописвам вчера, като пуснах за ъгловите дъги Flowers Hibiscus
При ъглови дъги за корниз много добре се получава с +5см от страна, дъгата добавя +15, т.е. при прозорец (отвор за прозорец) 210см се взема права релса 220+2*15см дъги, общо 250 е на тавана.
24см е външната обиколка на дъга (ако се слага кант да се сметне!), около 21см е дъгата по външен канал, 20 по вътрешен (при двуканален).
В този случай с 15см до гардероба направо не бих оставяла +5см, 210+2*15, ако е само тънко перде ще си се побира перфектно Hands V

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 08:56 от peneva_a

# 487
И да добавя нещо за пластмасовите корнизи, ако някой тепърва ще слага такива. От едната страна оставете 5 см луфт между края на корниза и стената (ако е от стена до стена или с две дъги ). Така ще можете да изнизвате пердето за пране и после пак да го нанизвате без да махате от кукичките (пере се заедно с веднъж закачените кукички).

# 488
Черна станция, моите са си с направени дупки (фабрично) на дъгите, 1см преди края и тапичка за дупките. В магазина ми направиха за другите (от край до край, прави). На старите няха с правоъгълни дупки (тапите като щипки), настоящите са с кръгли, тапата е като конусовиден винт...
Като ги купуват в магазина, да си питат Wink

Страничната правоъгълна тапа не я вадя, в кръглите отвори спокойно влизат плъзгачите/колелцата на кукичките (и това проверете в магазина, че някои са различни като форма и не влизат във всеки корниз/улей, например за алуминиевите и единия тип плитки PVC )
Обикновено релсата се продава с пакетче кукички/плъзгачи (двуканалните стигат за два реда пердета - плътни и тънки), ъглите с тапичките Hands V купих си по 1 пакет допълнително кукички, оказа се че ги има навсякъде, ама аз да се запася...

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 09:50 от peneva_a

# 489
Момичета, благодаря за включванията за цвета на щорите. Ще помисля още малко и ще поръчаме.
Не знам дали тук е удачното място ама да попитам дали знаете къде мога да намеря подобен тип кашпи
Скрит текст:
,
какъв стил би трябвало да е това ( как да ги търся из интернет). Ако въпроса ми не е за тук, моля да ме насочите къде мога да попитам. Благодаря предварително!

# 490
Deyan Denchev, kaква програма/приложение ползваш за боядисването на стените?

Онлайн програма е https://home.by.me/en/
Там си създадох целия апартамент. Има доста възможности за къстъмизация. Има и читав каталог с мебели поне да се добие представа като разположение. Повечето могат да се коригират по размер.

# 491
  • София
   В Джъмбо има такива саксии.

# 492
  • Варна

Здравейте. Имам нужда от помощ. Дивана ни е нов , но тапицерията е ужасна, ще го претапицирам. Но май не искам пак сив. Какъв цвят е подходящ? Снимките не са много добри , за което се извинявам.  Завесите са бели, но са много набрани , искам и тях да сменя , да сложа блекаут, но и там не знам какъв цвят.Цвета на кухнята не ми харесва, шяхме да я сменяме, но изпитвам ужас от майстори, ще ми трябват години да се успокоя . Така ,  че си остава зелена.. ще съм благодарна на мнения.

# 493
Зелено като вратите на кухнята Wink
Дивана дюс, блекаута (защо не просто плътни завеси, толкова ли е фатално да са 50% затъмнение, а не 70-80%) ако намериш декоративен в същия цвят и бяло+сиво. И от същия цвят 3-4 малки възглавнички Simple Smile

# 494
На кухнята могат да бъдат сменени само предните плоскоти.
Завесите ми харесват. Както и просторът. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт