Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 60

• 75 050
  • 772
  •   1
Отговори
# 135
А кой е казал, че изглеждат като парчета плат просто... Завесата която (единствена) се ползва за затваряне на прозореца през нощта е с голяма плътност и декоративен плат. Размера е малко над два пъти дължината на релстата, т.е. и пуснато има набор... Ако нагърча перделъка просто не мога да го събера в двата края на по  70см  (става твърдо нагръчкано и заема поне 120см), което не ме устройва Hands V

# 136
  • Canada
Става въпрос за пердета без набор, с точната ширина на прозореца, мислех, че е ясно Simple Smile. Аз го казвам, понеже така ми изглеждат.

# 137
peneva_a, откъде купихте магнитите за завеси?
Онлайн. почти същите видях в Бриколаж и на Екзах Йосиф в два магазина, но в кои точно не си спомням, сагата със завесите ми беше преди година и половина - две Simple Smile

# 138
Здравейте, тъй като виждам че тук мога да открия чудесни идеи, а сега ми предстои обзавеждане на нов дом, бихте ли ми дали идея как да разпределя мебелите тук Wink

# 139
А какви са мебелите?

# 140
  • София
Здравейте, 
бих искала да разбера има ли практика прясно боядисани и изсъхнали, разбира се стени, да се покриват с найлон,  за да не се прашат, докато се вършат останалите работи в помещението?

# 141
А какви са мебелите?
Ами все още никакви Astonished  По-скоро чуденката ми е как да са разположени по ъглите на стаята Grinning

# 142
Че защо да са по ъглите? Може и на други места.

# 143
Отворена съм на всякакви предложения 😄

# 144
Тази просторна дневна според мен задължава меката мебел да е в средата, а телевизорът и мебелите около него до стена. Така ще имаш заход зад меката мебел към прозорците.
За кухнята бих я пуснала по цялата стена от край до край, може би с островче по средата.
И трапезна маса срещу портала.

# 145
  • Canada
357/475 см, не е кой знае колко просторно. Има и две врати и един преход във всекидневната. Бих помолила за линк към схемата, за да се вижда малко по-голяма картинката. Simple Smile

# 146
  • Русе, България
Коментирали сте кафяво перде, ще си позволя да покажа моето. Тъкмо завесата в спалнята ни е тъмнокафява, комбинирала съм я с тънко перде в цвят охра. Нощем завесите се пускат и служат за основната си цел - да ограничават всякакви светлини, идващи от отсреща. Комбинацията с ламината не е най-добрата възможна, но пасва горе-долу на цветовете от мебелите.
Скрит текст:

По отношение на спалнята с тъмния тапет: бих търсила плътна завеса и шалте именно в цвят като фоновия на стената, но не с шарки, дюс да бъдат. Тънко перде - някакво прозрачно, но не в гамата на бяло-сиво, защото явно няма как да пасне с цвета на мебелите. Ако имаше снимка на гардероба, за да се види по-ясно цвета, щеше да е по-добре. Все пак лицето на един гардероб обикновено заема много от видимото пространство в една стая.

За дневната, за която се търсят предложения: може ли схемата в по-голям формат, за да се рисуват евентуално вариантите за разпределение? Стената между хола и кухнята плътна ли е, подлежи ли на промени? Камината сигурна ли е между двата прозореца? Следва ли да има работен кът, кът за четене, кът за музикални инструменти или за съхранение на нещо специфично (например колекция порцеланови чайници)? В какъв стил ще бъде обзавеждането? Задължително ли е наличието на трапезна маса и с колко места да е? Иначе комбинациите и вариантите са безкрай.

# 147
Значи не знаете чуждестранни сайтове, от които мога да си поръчам плат ?!
Ок, ще погледна във Виденов, щото тук май "нивото" е такова.
Спалня в червено е абсолютна цигания, ако някой се интересува от мнението ми.
А пък в комбинация с тапети на цветя... Леле майко!
За кафявото перде с цикламените стикерчета на цветя, по-добре да не казвам нищо.
Къде е стилното бих попитала?!

Последна редакция: ср, 06 фев 2019, 00:06 от Meraviglia

# 148
Има много вносители на платове в България, защо ви е от сайт и то чуждестранен?
Аз на снимка никога нямаше да си харесам настоящите завеси в хола. На всяка снимка са разлучни - или много сливащ се цвят (безобразно бозави) или твърде контрастни със странен карамелен нюанс... жакард. На живо - влюбих се в тях от пръв поглед Sunglasses

# 149
  • Canada
Е, всеки може да си потърси сам в интернет по предпочитани критерии. Ако не знаеш как е друг въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт