Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 60

• 74 337
  • 772
  •   1
Отговори
# 120
Смени тапетите и ще имаш различни концепции за действие. В това положение, каквото и перде/шалте да сложиш ще е като кръпка.

# 121
  • Варна
За тапетите-те са в тъмносиво с червени цветя. Таблата на леглото е светлокафява, води се цвят мерано. Такъв цвят е и гардероба. Отдолу настилката е естествен паркет. Честно да ви кажа, на живо стаята излежда добре. Не е мрачно, нито е кич. Притеснявам се да не стане кич, ако сложа червени завеси и шалте. Мисля си за перде в сиво и бяло, но пък може някакъв телесен цвят, капучино.. Може да сложа малко килимче в светъл цвят. Ако имате още предложения, давайте. Благодаря за това, че си казвате мненията и че мислите по моите въпроси. Хубав ден на всички.
Пердето едноцветно, в цвета на фона на тапета.

# 122
Здравейте! Напоследък съм хвърлила око на тези огледала за декорация - https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=90&pid=115293& … hrase%5D=Огледало, а половинката иска пано от този тип https://www.vivre.bg/p-218473/комплект_5_картини_san_fran?ch_id= … 674&ch_type=8 Има ли шанс да ги комбинираме заедно?

# 123
  • Най-красивата страна
Нефертити,ето снимки на спални с червена стена
С бежово перде

С червено перде

Със сиво перде

С бяло перде

Ето и спалня покрита в сиво

# 124
  • Варна
Цвета на стената не е едноцветна червена, едни пердета в червено и шалте първо би убило ефекта на тапета, би размило, кое е акцента всъщност, активната стена ли, червеното  ли?
Честно казано показаните снимки изоооообщо не са ми по вкуса Hands V

glamz бързо се заеми с обработка на "нежната" половина! Тези пана са толкова хотелски, че няма накъде, По добре някакви готини постери да си отпечатате, а ако имате финансова възможност няколко картини и тях да поставите в група.

Последна редакция: вт, 05 фев 2019, 09:22 от Doris

# 125
За тапетите-те са в тъмносиво с червени цветя. Таблата на леглото е светлокафява, води се цвят мерано. Такъв цвят е и гардероба. Отдолу настилката е естествен паркет. Честно да ви кажа, на живо стаята излежда добре. Не е мрачно, нито е кич. Притеснявам се да не стане кич, ако сложа червени завеси и шалте. Мисля си за перде в сиво и бяло, но пък може някакъв телесен цвят, капучино.. Може да сложа малко килимче в светъл цвят. Ако имате още предложения, давайте. Благодаря за това, че си казвате мненията и че мислите по моите въпроси. Хубав ден на всички.

А може ли дневна снимка? На тази изобщо не може да се видят реалните цветове.
Иначе, най-простото, което ми хрумва, ако много държите на тапета или в момента не можете да го подмените - махай пердето, сложи едноцветно тънко и ефирно, шалте - сиво, близо като нюанс или допълващо се до основния цвят на тапета, никакви пътечки и пр., може някаква червена възглавничка, ако държите на тъмни завеси - много тъмно сиво или черно. Но ще се закопаете с толкова тъмни цветове. Тапетите са ви големия проблем.

# 126
  • Варна

А може ли дневна снимка? На тази изобщо не може да се видят реалните цветове.
Иначе, най-простото, което ми хрумва, ако много държите на тапета или в момента не можете да го подмените - махай пердето, сложи едноцветно тънко и ефирно, шалте - сиво, близо като нюанс или допълващо се до основния цвят на тапета, никакви пътечки и пр., може някаква червена възглавничка, ако държите на тъмни завеси - много тъмно сиво или черно. Но ще се закопаете с толкова тъмни цветове. Тапетите са ви големия проблем.
Аз не мисля, че тъмните пердета са проблем, през деня са дръпнати и стоят като рамка, през нощта като изгасиш централното осветление и оставиш само локално или и него изгасиш изобщо не е лошо, става тъмничко и уютно като бърлога, приятно за спане. Когато всичко в спалнята е бяло и светло, мен ме уморява, не ми се спи в такава стая, не обичам и да влиза светлина през прозореца когато спя, било то дневна или от улично осветление, реклами и т.н.. Както се оказа и било вредно да спиш на такава светлина.

Основният проблем тук е комбинацията на тапет, който сам по себе си е доста привличащ окото и фладера на спалнята, който също е много бъбрив и изисква по-спокойна обкръжаваща обстановка. Помислете и ако спалното бельо не е едноцветно, много натоварващо е, когато имаме много центрове привличащи внимание. Но най-безболезнено финансово е смяна на завесите (според мен задължителна) с тъмно сиви и много ефирни бели  тънки, например икейските от 7.99 LILL. След това идва смяна на тапета, но мисля, че пак ще трябва да се сменят завесите, доста са, ще използвам думата старомодни.

# 127
Ако цялата стая е в този тъмен тапет, при дърпане на пердетата, наистина ще стане като в бърлога. Колкото и да харесвам тъмни цветове, чак толкова тъмно няма да ми е комфортно лично на мен. Всеки сам си преценява, де.

# 128
Нефертития - според мен перде в сиво и бялощр направи кич, щото придава още шарения. Ако не ти харесва червеното, заложи на графитено/черно в тоналността на тапетите.

# 129
Декора на мебелите (то не е само спалнята, а и гардероба), направо ми се "ритат" с този тапет... (то си е оранжевеещо, стария им цвят "калвадос", прекръстен с ново име).
То тапета не е просто тъмен (с тъмно сиво би стояло супер), но с червено.... брррррр. Но - сложен е. Засега единственото което може да се направи е тъмносиви завеси (но да се съгласува нюанса, че едно сиво синее, друго е топло...) и бели тънки пердета. На леглото и на пода пак нещо сиво, може би по-светло, но пак да се внимава с нюанса. И червени възглавнички не бих сложила, не ми пасват с таблата на спалнята, най-много едни червени ширити за прибиране на завесите Hands V

# 130
  • Г. О.
   Благодаря ви. Като цяло ли тапетите се считат за старомодни или конкретно показаните?
  Още нещо искам да знам. Как може да се направи по-привлекателно едно тъмнокафяво перде?
Скрит текст:
  Уточнявам, че има и тънко прозрачно перде органза. Органзата пред завесата или зад завесата поставяте (често получавам различни мнения по този въпрос, затова искам да попитам и вас)? Драпериите old fashion ли са? Пак доста въпроси зададох, дано не съм ви досадила твърде много:)

# 131
  • Mediterraneo
Достатъчно цветове се бият с двуцветен тапет на едри цветя, кафявото на леглото и гардероба и кафявото на пода. Направо не виждам полезен ход. Освен може би някакви кафяви пердета и шалтета, в цвят, доближаващ този на леглото/ гардероба.

# 132
Завесите аз не ги набирам горе, като стоят прибрани встрани са си достатъчно събрани без ситните гънчици на  перделъка. На места ми висят веритикално, на места съм ги събрала с ей този тип магнити...
А защо трябва завесата да се превърне в акцент? Ако стената е светла, тъмния цвят си е акцент сам по себе си, без декорация...
Органзата ми е отзад, до прозореца. Загледах и другия тип - отпред органза, отзад завеса, но в този случай има еднакъв размер два плата, зашити/закачени един за друг, т.е. осигорява пъстота на завесата с декор... Не ме устройва този вариант, прозореца ни е с пряка видимост от улицата, с тънко перде денем не се вижда стаята, без перде - директно всичко!
А този вариант откровено ме дразни (завесата зад пердето, отделно висящи) , но пък вкусове разни Simple Smile

# 133
  • Canada
За да стоят добре завесите трябва да имат набор, иначе при пълно закриване на прозореца приличат просто на пано или някакви парчета плат закачени на прозореца. Те са си част от декора, трябва да им се обърне подобаващо внимание.

# 134
peneva_a, откъде купихте магнитите за завеси?

Общи условия

Активация на акаунт