Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 60

• 74 332
  • 772
  •   1
Отговори
# 105
ето още един интериор с розов диван, всъщност не мога да определя дали е розово или цвят сьомга http://www.voood.eu/news/andromeda8  но какъвто и да е цвета на мен много ми хареса.

# 106
И на мен ми допадна. Сега се чудя къде да втъкна малко розово, ама ако успея да намеря нещо леко и ненатрапчиво като цвят.

# 107
  • Варна
Stella_cadente
разгледай този апартамент тук има вкарано розово, може да ти хареса https://www.greatideahub.com/minimalist-style-apartment-with-ama … ink-white-colors/
Зелен дом, не знам дали на Stella_cadente ѝ харесва, но аз се влюбих в дизайна на този апартамент Heart Eyes и по-специално в спалнята! Точно тази цветова комбинация ми се иска да използваме за нашата. Розовото е вмъкнато толкова деликатно, че мъжката част няма да има нищо против. Пък като си го знам...дори може и да не го забележи. Satisfied
Така може, две възглавнички ги приемам Simple Smile И може лесно да се смени концепцията.

# 108
  • Г. О.
   Здравейте. Много ви е хубава темичката и много полезни съвети давате. Аз имам няколко чуденки относно пердета и килими, които да комбинирам цветово с останалото обзавеждане на стаите. По-късно ще кача снимки и конкретни въпроси, сега единствено искам да ви помоля за съвет:
    Обмислям да постеля пътечка в коридора, но се чудя трябва ли да бъде от единия край до другия? Тъй като ще е светла на цвят, трябва да се поддържа по-лесно, та каква материя да търся?

# 109
Провери ако вратата се отваря навътре дали ще има височина поне 1-2 сантиметра между пода и вратата за пътечката. Скоро едни комшии намаляха входната си врата отдолу със зеге, за да не им се набира пътеката, защото явно я бяха поръчали от край до край.

# 110
Спeстете си тая пътека най-добре  Simple Smile

# 111
  • Варна
   Здравейте. Много ви е хубава темичката и много полезни съвети давате. Аз имам няколко чуденки относно пердета и килими, които да комбинирам цветово с останалото обзавеждане на стаите. По-късно ще кача снимки и конкретни въпроси, сега единствено искам да ви помоля за съвет:
    Обмислям да постеля пътечка в коридора, но се чудя трябва ли да бъде от единия край до другия? Тъй като ще е светла на цвят, трябва да се поддържа по-лесно, та каква материя да търся?

Евтина Laughing

Като се захаби хвърляш Simple Smile

# 112
Имах вълнена пътека в коридора, ако се е налагало и три пъти в годината съм я давала на пране Simple Smile Когато малката беше проходило бебе и умираше от кеф да си ръси сок от шишето (по възможност от боровинки) пръсках с Вениш пяна за килими и дамаски и така...
Килими и пътеки имам и вълнени и от тези белгийските PE, чистят се еднакво лесно.
Сега пътеката в коридора не ми е точно до края, а пред входната врата съм сложила една миниатюрна постелчица от тези за баня (за първата стъпка буквално, не мога да я сложа отвън на прага, че минава целия блок оттам, яката изтривалка ми е по-кална когато не сме си вкъщи...), ползвам 2 бр, пера при нужда в пералнята и си спестявам притеснения за голямата пътека Wink

# 113
  • Г. О.
   Благодаря ви относно мненията за пътеката.Flowers Bouquet Искам да сложа такава, понеже не ми се иска един ден детето да се подхлъзва по плочките..аз самата съм падала няколко пъти вече. Не знам, чудя се, наистина..
   Сега искам да помоля за експертното ви мнение относно двете помещения у дома - спалня и хол. Първо за спалнята - трябва ми завеса, понеже в момента е със заварено перде и не ми харесва. Стените  са с тъмни тапети на цветя. Какъв цвят ме съветвате да избера перде и кувертюр за леглото?

Последна редакция: вт, 05 фев 2019, 14:34 от НефертитиЯ

# 114
Оооо, много тъмно, бре!

# 115
Ужас, направо сменете тапетите на първо четене. Simple Smile Иначе каквото и да сложите, няма как да стане уютно.

# 116
НефертитиЯ - само стената зад спалнята ли е в черно-червен тапет?  Какъв е цялостния ефект, който търсиш? Искаш да е тъмно и приглушено с основни цветове като на тапета, или искаш още шарено?

По-принцип цвета на таблата на спалнята който оранжевее се бие с червеното в тапета. Ако цялата стая е с черно-червените тапети и  търсеният ефект е тъмно, сменете таблата с черна. Пердетата и шалтето бих оставила червени.

Ако има други цветове в стаята ги покажи, та да мисля още...

В старото ми жилище бях направила подобна комбинация - черно пдч с дъвесен релефен фладер, изцяло вграден и огледален огромен гардероб, светъл ламинат и основни тапети в тъмно червено + акцентни в подобни на показаните от теб.

# 117
  • София
  Първо за спалнята - трябва ми завеса, понеже в момента е със заварено перде и не ми харесва. Стените  са с тъмни тапети на цветя. Какъв цвят ме съветвате да избера перде и кувертюр за леглото?
Скрит текст:

На първо четене, бих казала дюс много светло и шалте в същия цвят, ама това няма да реши въпроса с леглото - таблата му се бие като Тайсън с тия тапети и светлото само ще влоши нещата. Някакъв вариант да "облечете" тая табла на леглото с тапицерия или калъф? И основният цвят на тапета какъв е, че на снимката не се различава много - прилича ми на тъмнозелено, ама такова ли е наистина или е зеленокафяво или петрол?
Може пък да подходиш "готически" и да "потъмниш" напълно спалнята с комбинация от тънко бяло перде и плътни завеси в основния цвят на тапетите - с подходящо осветление може да стане интересно...

# 118
Здравейте, моля ви да ми препоръчате откъде мога да си купя онлайн интересен плат за завеси.
Не държа да е от България, даже предпочитам да е от чуждестранен сайт, защото ми омръзна да гледам навсякъде едно и също да се предлага.
Трябва ми плат, който да използвам за завеси и за ушиване на калъфи за възглавници, които ще ползвам за табла за легло.
В района на Тоскана съм виждала такива табли за легло и искам и вкъщи да си го направя така.
https://i.pinimg.com/originals/21/b1/8e/21b18ed03772bb485918e4ece85a6004.jpg
Нещо подобно си представям, но с друг десен на калъфите.

# 119
  • Г. О.
За тапетите-те са в тъмносиво с червени цветя. Таблата на леглото е светлокафява, води се цвят мерано. Такъв цвят е и гардероба. Отдолу настилката е естествен паркет. Честно да ви кажа, на живо стаята излежда добре. Не е мрачно, нито е кич. Притеснявам се да не стане кич, ако сложа червени завеси и шалте. Мисля си за перде в сиво и бяло, но пък може някакъв телесен цвят, капучино.. Може да сложа малко килимче в светъл цвят. Ако имате още предложения, давайте. Благодаря за това, че си казвате мненията и че мислите по моите въпроси. Хубав ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт