Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 60

• 75 109
  • 772
  •   1
Отговори
# 195
  • В полите на Витоша :)
Моето финално предложение за детската стая:

Предлагам гардероб под леглото при вариант 1. Нишата става рафтове за джунджурии или шкаф и продължава като секционна част след колоната - това е място за тв, още рафтове и шкафове. Срещуположно на тв секционната част е място за диванче + масичката. Секционната част с дълбочина до 35 см, за да е всичко равно и плавно. Бюрото (ако правилно съм разбрала от размера на дивана е 150 см) е прекалено обемисто за тази стая - бих сменила с по-малко бюро и тогава го бих поставила срещу вратата, след секцията. Разбира се, като привърженик на минимализма, не бих сложила диван, ами два пуфа, ако е само за гледане на тв.

amy_nka, да, правилно си се ориентирала за бюрото - 155 см. е, а диванчето е 150. Харесва ми твоето предложение за разпределение, защото и аз не искам гардеробът да е срещу вратата. Единственото, което ме притеснява е, че когато сменим леглото с обикновено ниско такова, няма да има къде да сложим гардероб и ще остане само малкият 85 см. зад вратата, което ще е крайно недостатъчно за подрастващо дете.  Диванчето не е само за гледане на ТВ, а и за баба/приятелчета, които ще остават в бъдеще за нощуване. Пуф така или иначе ще купим някой ден, много ги харесвам. А за бюрото - много лесно може да го намалим. В твоя вариант аз го виждам на стената до диванчето, за да не запушваме радиатора зимата, или както е предложила Fifiana иначе лятото може да си е точно пред прозореца.

Fifiana, благодаря и на теб за предложението. Ракла за момента няма как да има точно там, защото леглото е високо и няма да има достъп до нея. В крайна сметка от мненията в тази и съседната тема стигам до извода, че сегашното място на леглото (на тъмната стена до нишата) е удачно, а мястото зад вратата си е точно за голям хубав гардероб, който да "потъне" в стената. За пореден път се убеждавам колко е полезно да чуеш и мнението на други хора, всеки има различен поглед над едно и също нещо Simple Smile

peneva_a, сега отивам и там да чета и пиша Simple Smile Септември 2020 ще е ученик и аз също очаквам в близките 2-3 години да махнем високото легло и фототапета с Добрия Динозавър.

Благодаря ви, довечера ще обсъждаме всички предложения и коментари с ММ, а междувременно съм на линия и мисля варианти.

# 196
Аз имам предложение също.
Предлагам по-плитък гардероб по стената с добрия динозавър ( напр. В икеа има на 37 см) Място имате за по-голяма ширина.
Леглото където си е в момента.
Бюро - по малко и пред прозореца. В нишата етажерки.
Зад вратата тв - на другия ъгъл в дъното - диванчето. Така точно срещу вратата няма да попаднете на мебел. В същото време зоната за тв и дивана ще е отделена от зоната за учене.
Нямам възможност в момента да чертая, дано ме разбрахте.

# 197
  • В полите на Витоша :)
Да, разбрах ви, благодаря за предложението, second. Утре ММ ще чертае в AutoCad различните варианти, за да ги имаме нагледно.

# 198
Момичета, дайте идеи за хубави дивани. Икея и Тедива не ми вършат работа - търся нещо подобно с функция сън - https://www.ikea.bg/living-room/Sofas-and-armchairs/Sofa-beds/ba … o-46668/90260965/

# 199
  • Варна
Момичета, дайте идеи за хубави дивани. Икея и Тедива не ми вършат работа - търся нещо подобно с функция сън - https://www.ikea.bg/living-room/Sofas-and-armchairs/Sofa-beds/ba … o-46668/90260965/
Ами ти точно икейско си харесала.
Кажи какво не те устройва, цена, размери, цветове? Можем да предложим много, всеки е купувал някакъв диван все пак Simple Smile

# 200
Да, Икейското ще бъде ако не намеря друга алтернатива - 3ка , до 2,20м. търся без лежанка

# 201
Наши познати имат този диван с механизъм
Много удобен е за спане. Ние имахме подобен, но голям с лежанка и твърдо препоръчвам този механизъм на разпъване, защото е много стабилен. Не знам дали ще го ползвате за постоянно спане обаче.

# 202
Това е много обемисто за помещението. Апартаментът е ваканционен и затова искам да има разпъване, но няма да се спи постоянно.

# 203
Ние търсихме такава форма на подлакътниците... нашия е такъв, но 4ка без механизъм. Дамаската се почиства просто влажна кърпа Wink
https://www.enikom-m.com/bg/product/0/holna-garnitura-milano-3-k … /65620-1_1_3.html

# 204
Фейдом имат много хубав диван 2-ка.
На живо е страхотен. Става и за спане.
https://bulgaria.feydom.com/produkt/feydom-cloud/

# 205
Дайте идеи за стената в антрето, искам да сложа някакъв принт или група от 2-3. Трябва обаче да не са много големи, широко е около 80см и до 80-90см височина имам шкаф, значи от 130 нагоре, остават към 50см пространство. Харесах едни от Икеа, ама много големи, като им се сложат рамка стават огромни, а и то не можеш да ги гледаш от близо. Абажура на лампата е в медно, така че ми се иска да се връзват. Иначе шкафовете са в някакъв сив дървесен декор, а на друга стена има огледало с декоративни джвъчки по рамката.

# 206
Цекова, много ми хареса скицата ти. Моето предложение:
В зелено е място за елха. Simple Smile
amy_nka , явно още ни държи коледната вълна Wink Елхата беше първото нещо, за което харесах местенце и то точно това, което си показала!
TsekovaM, на мен също много ми харесва проекта!
Това е, което ми хрумна на мен
Скрит текст:

съжалявам, че е така "разтеглено" изображението
А докъде сте стигнали с реализацията на проекта? Според мен, ако тръбите минават през склада за инструменти, би било по-добре, за да не се получава "куфар" в кухнята. При нас е така и мен лично мнооого ме дразни, но ние сме в апартамент и нямаме вариант да го избегнем. Rolling Eyes

Много ви благодаря за идеите Kissing Face Това за елхата и аз си го представях още докато архитектите чертаеха проекта Grinning Grinning Иначе ние вече сме на етап вътрешни мазилки, така че няма как да избегнем куфарите, а и там беше най-удачно заради бетонните колони.

# 207
  • София
Здравейте, момичета!
Мнооого време не съм писала в темата, имам големи пропуски, затова нищо не коментирам.
Миналата година успях да реализирам мечтата си - нов дом!Без нито лев задължения след успешни сделки, което ме прави  горда и изключително доволна  Simple Smile

Той все още е недовършен, но се надявам скоро и това да стане.
Ето няколко снимки  Simple Smile Необживяната кухня:

Част от хола:

Една снимка от терасата, заради която купих апартамента  hahaha Тя е към 20 кв.м. и не ми стигна времето да я завърша, чакам с нетърпение пролетта  Simple Smile

Само едно импровизирано барбекю успях да направя, като използвах  fire pit-а, но всичко предстои. Само да дойде лятото Wink

Хубав ден на всички! bouquet

# 208
  • Варна
Vayana,
Хари Бертоя, мрамор, Hearts

Имам pressentiment, че и банята е мрамор.

Плота кориан? Шкафчетата яко сиво!

Оооо и полилея!

# 209
  • София
Doris, pressentiment-ът ти е верен.
И плотът- също,  с излята мивка. Първоначалното ми желание  беше кухнята да е черен мат, но след като сложиха мрамора просто трябваше да е сива, по-точно е сребристо сива. Бяла вече имам в друг апартамент.

А полилеят дочака своя час / имам го от 2-3 години/, било му писано да влезе употреба през 2018 г. 😁

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 11:58 от Vayana

Общи условия

Активация на акаунт