Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 33

• 47 273
  • 764
  •   1
Отговори
# 255
Около нас има страшно много апартаменти и дори в някои случаи - цели кооперации, които стоят необитавани с години.
Тези явно са без Акт 16. Има немалко такива, наистина. Иначе много малко са хората, дето ще дадат една торба пари и няма после да живеят, или да пуснат някой да живее под наем.

извън Сф няма да останат хора скоро време. от 6 млн българи - 3 са в СФ вече и тенденцията е да идват още ... държавата не стимулира бизнеса извън Сф. много е тъжно
Времето, когато държавата стимулираше и решаваше, свърши преди 30 години. Тогава те пращаха в Странджа-Сакар като млад специалист, да "стимулират" региона. Съгласна ли си да се върне?
Само в Китай и сега държавата решава... и там са им станали по 30 милиона души градовете, а селата се обезлюдяват.
Иначе не съм съгласен, че бизнесът не ходел извън София. Даже напротив, повечето големи заводи са извън София. То тук им е много скъпо да си наемат работници. Бизнесът си гледа сметката, не гледа какво мисли държавата, или аз и ти. Виж, офисните работи са повечето в София наистина. Просто тук са кадрите.

# 256
По-добре парапети от ковано желязо, отколкото от прозрачна пластмаса, както напоследък масово се строи. Аз обичам да ходя по гащи на терасата, тези хора не ги ли мислят тези работи Thinking????
Те па хората не са виждАли гащи Simple Smile

# 257
Ха, че той басейнът не е за теб, а за децата ти лятото. Те могат да прекарват часове там, вместо на улицата.
Е как ли пък не съм си оставила децата сами на басейна и никаква да ме няма! Хипотетично, защото едното ми е самостоятелно вече, а другото сравнително пораснало.  Както и да е. Не бих плащала целогодишна поддръжка за такова нещо. Както някой каза: 14 сгради и басейн. Ами това са си няколко села народ. Ако ще живея в затворен комплекс, ще търся някакво спокойствие и сигурност все пак. А в този не виждам такива неща.
Само не разбрах къде видя басейн в коментирания комплекс от 14 сгради? В комплекса на Черепа НЯМА басейн.

# 258
Мале, лошо ми става като си представя ако всички тези имоти, които се строят сега се запълнят на какво ще заприлича София....
София е близо 2 милиона, въпреки че се споменава бройка от типа на 1 650 000. На този фон 10 000 нови апартамента не са токова много. Особено като се има предвид колко много хора живеят сами или максимум по двама.

# 259
От Ваклин не бих купила и копче. Не, че другите са Ален Делон.

# 260
Скрит текст:
Около нас има страшно много апартаменти и дори в някои случаи - цели кооперации, които стоят необитавани с години.
Тези явно са без Акт 16. Има немалко такива, наистина. Иначе много малко са хората, дето ще дадат една торба пари и няма после да живеят, или да пуснат някой да живее под наем.

извън Сф няма да останат хора скоро време. от 6 млн българи - 3 са в СФ вече и тенденцията е да идват още ... държавата не стимулира бизнеса извън Сф. много е тъжно
Времето, когато държавата стимулираше и решаваше, свърши преди 30 години. Тогава те пращаха в Странджа-Сакар като млад специалист, да "стимулират" региона. Съгласна ли си да се върне?
Само в Китай и сега държавата решава... и там са им станали по 30 милиона души градовете, а селата се обезлюдяват.
Иначе не съм съгласен, че бизнесът не ходел извън София. Даже напротив, повечето големи заводи са извън София]. То тук им е много скъпо да си наемат работници. Бизнесът си гледа сметката, не гледа какво мисли държавата, или аз и ти. Виж, офисните работи са повечето в София наистина. Просто тук са кадрите.
[/quote]

Не си ме разбрал въобще. Който за каквото си мисли, това разбира.

# 261
За Ваклин не зная, ама виждам обяви за апартаменти в СГ, където изрично се хвалят, че апартаментът НЕ е в сграда, строена от Бароко. Да му мислят алчните и недобросъвестни предприемачи, че така не се гради имидж на престижна компания

# 262
https://money.bg/finance/bnb-zhilishtnite-zaemi-rastat-s-11-potr … _campaign=sidebar
11,4% нарастване на кредитите за жилища. Интересно е, че депозитите също нарастват.

# 263
  • В планината / На морето
Около нас има страшно много апартаменти и дори в някои случаи - цели кооперации, които стоят необитавани с години. Ново строителство, но няма кой да напълни сградите. За района на широкия център говоря, не знам как е из жилищните квартали.
Даже много съм се чудила защо е така.
Изпиране на пари ?

# 264
Басейн към жилищен блок в БГ, смях в залата. Представям си как събота и неделя всички комшии дибидюс се плицикат и овикват децата си. Не мерси.

Идвам с питане. Колко е в момента реалната цена на м2 за новите тухли в Кръстова вада. И паркомясто.
ако е завършено, мисля 1100-1300

# 265
Според мен пазарът на недвижими имоти в момента е замрял. Изповядват се основно сделки за имоти, които сега са завършени, а са договорени по-рано. Забелязвам също, че някои проекти изостават от графика си?! С други думи според мен ще има корекция в цените надолу 10-20% до края на 2020г.

# 266
  • софия
Каквито му подкупите такива му и хапартаментите.

# 267
  • софия
А някой знае ли какви ще бъдат таксите за поддържане в комплекса на Черепа.Да не се окаже ,че си купуваш апартамент ,а трябва да плащаш такса поддръжка колкото наем.

# 268
Според вас, ще има ли застой в пазара на имотите през 2020 г., както прогнозират? Или има опасност този спад да дойде и по-рано - през 2019-та?

# 269
спад според мен ще има само в новоизлюпените квартали и то с малко (може би 10%). В старите квартали, с малко възможности за презастрояване, цените няма да се понижат.

Общи условия

Активация на акаунт