Всякакви въпроси относно пералнята - тема 4

• 55 573
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Хора живеещи в Япония твърдят , че техните перални нямат нагреватели и перат със студена вода . Перилните препарати са само няколко марки .

# 151
Хора живеещи в Япония твърдят , че техните перални нямат нагреватели и перат със студена вода . Перилните препарати са само няколко марки .
Един интересен разказ:
http://myjapanslice.com/2017/06/20/the-shocking-truth-about-the- … -washing-machine/
и
https://bestlivingjapan.com/how-to-use-japanese-washing-machine/

# 152
  • София
Здравейте.
Предстои ми купуване на нова пералня, но трябва да е слим. Не повече от 46 см.
Вариантите ми са Beko, LG, Whirlpool, Electrolux, Gorenje. Посъветвайте какво да си взема.
Насочила съм се към Беко, сегашната ми е Беко. Бюджета ми е 600 лв. (искам 6 кг и 1200 оборота)

П.с. Някой има ли наблюдения над марката Амика?

Последна редакция: ср, 06 фев 2019, 19:39 от Dicewithoutnumbers

# 153
Здравейте.Искам да попитам какво ви е мнението за тази пералня?

https://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-L … F4J5QN4W/p/680274

# 154
Здравейте.
Вариантите ми са Beko, LG, Whirlpool, Electrolux, Gorenje. Посъветвайте какво да си взема.
Насочила съм се към Беко, сегашната ми е Беко. Бюджета ми е 600 лв. (искам 6 кг и 1200 оборота)

Аз се белосвам със слимка Беко.
По-неуспешна покупка от тази, никога не съм правила.
Това е пералня за дребно пране. Моделът е за 6 кг, но дори и 4 кг едва побира.
Пусна ли чаршафи, блъска и гърми при центрофуга, а е перфектно нивелирана. Това ми е 3-та пералня и такова чудо
не ми се е случвало. Яке пускам и дежуря до нея - веднъж щеше да се прекатури.

# 155
  • София
Здравейте.

Аз се белосвам със слимка Беко.
По-неуспешна покупка от тази, никога не съм правила.
Това е пералня за дребно пране. Моделът е за 6 кг, но дори и 4 кг едва побира.
Пусна ли чаршафи, блъска и гърми при центрофуга, а е перфектно нивелирана. Това ми е 3-та пералня и такова чудо
не ми се е случвало. Яке пускам и дежуря до нея - веднъж щеше да се прекатури.
Сегашната ми е слим беко и не мърда. Одеяла, чаршафи, връхни дрехи, какво ли не. Толкова преживя милата. Вече има нужда от лек ремонт, но е на повече от 6 години и реших да си купя нова.
Съжалявам, че така се е случило при теб. Кой модел е?

# 156
WTE6511 BO
Купена е преди година и още е в гаранция.
Вероятно самият модел да е прецакан, защото още една потребителка по същото време си купи
и със същите оплаквания.
Моя приятелка си ползва Беко още отпреди 6-7 години и няма никакъв проблем, но не е слим.
Знам, че техниката е до късмет, но никога не съм се ядосвала толкова, както с тази пералня.

пп: Щом твоята се нуждае от лек ремонт, бих го направила вместо да купувам нова с неприятни
изненади.
Мое мнение.

# 157
Здравейте.

П.с. Някой има ли наблюдения над марката Амика?

Samsung или gorenje в този ценови клас. LG лично аз не ги харесвам, при тях има проблем с казаните, напуква се около семеринга с времето, влиза вода в лагерите, разбиват се и се налага скъп ремонт. Отделно казана на LG, макар и разглобяеми вътре са силно оребрени, полепва се мръсотия, която мирише. Корпусите са им слаби и ако са във влажно помещение гният. Samsung също са с разглобяеми казани, но оребряването е само външно и не се задържа толкова мръсотия. И двете марки слагат корейски или китайски лагери, но поне са с разглобяеми казани. При gorenje казаните не ie разглобяват във всички модели, но слагат маркови лагери SKF, които държат по-дълго.

Ето това е казан на LG от вътрешната страна, вижда се колко мръсотия има по оребрената част и как пластмасата, където трябва да стои семерингът се е спукала:

А това е вътрешната страна на казана на Samsung. Както виждате оребряване отсъства от вътрешната страна и се оттаява по-малко мръсотия по казана:

# 158
  • София
BM, единственият Самсунг слим е почти 1300 лв... Не мога да си го позволя. А нишата ми е 50 см и има и тръби зад пералнята. Опция за по-голяма от 42-3 см просто няма.

# 159
BM, единственият Самсунг слим е почти 1300 лв... Не мога да си го позволя. А нишата ми е 50 см и има и тръби зад пералнята. Опция за по-голяма от 42-3 см просто няма.

Тази как Ви се струва?
https://techsmart.bg/peralnya-gorenje-wa64s3

Eто и един Samsung Slim
https://www.emag.bg/peralnja-slim-samsung-6-kg-1000-ob-min-klas- … -le/pd/D7W649BBM/

# 160
За LG какво мислите...Препоръчаха ни нея в магазина.Икономична,с доста функции

# 161
За LG какво мислите...Препоръчаха ни нея в магазина.Икономична,с доста функции

В магазина препоръчват това, което имат най-голяма изгода да продадат. На консултантите се плаща, не за да работят във Ваша ползва, а в полза на магазина най-вече.

По-горе в поста със снимки на казани съм описал проблемите по пералните на LG.

# 162
Ами така е явно.И ние като неразбиращи се доверяваме и взимаме уж ,,най-доброто".Видях мнението Ви и благодаря Simple Smile)))

# 163
В Гърция  консултантите масово препоръчват БЕКО и LG.  Хем ефтинко, хем убавко, пък като се повреди хвърляш и купуваш нова  Laughing.

# 164
  • София
Така. Избрах си пералня! Много благодаря!
И да питам, има ли място, където да дам другата срещу скромна сума?

Общи условия

Активация на акаунт