Всякакви въпроси относно пералнята - тема 4

• 56 319
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
беба28, а бутоните за допълнителните опции сензорни ли са? Да не би да не сработват добре?
Обаче, като ѝ прочетох упътването, то тази почистваща програма си е на практика, програма за памук на 90 градуса и барабан, който се върти на 600 оборота. Така, че ако не му хванеш цаката, спокойно можеш да си я пускаш празна на " памук на 90 градуса с намалени обороти".

Да, аз точно така я пуснах първия път, на памук и намалих оборотите на 600.

# 361
Здравейте,с нова пералня Беко съм,модел  WTV 7634XSO. Прилагам снимки от упътването,на което не мога да разбера:В кое отделение се слага течен препарат,като уточнявам,че нямам такава чашка,за която се пише!И още-в отделението за осн.пране,има нещо като вратичка с отбелязани мл.(грамове),което се пуска вътре,с дупчици е.Не мога да разбера това някаква мерилка ли е само,трябва ли да стои пусната надолу,или това е за течния препарат?
И друго не можах да намеря-може ли да се съкръщава времетраенето на дадена програма,след като е започнала?

# 362
Здравейте,с нова пералня Беко съм,модел  WTV 7634XSO. Прилагам снимки от упътването,на което не мога да разбера:В кое отделение се слага течен препарат,като уточнявам,че нямам такава чашка,за която се пише!И още-в отделението за осн.пране,има нещо като вратичка с отбелязани мл.(грамове),което се пуска вътре,с дупчици е.Не мога да разбера това някаква мерилка ли е само,трябва ли да стои пусната надолу,или това е за течния препарат?
И друго не можах да намеря-може ли да се съкръщава времетраенето на дадена програма,след като е започнала?

"Чашката" е това от картинката, което се поставя в отделение 2 за основно пране (в него се дозира течният перилен препарат), ако използваш сух прах го махаш. Simple Smile

# 363
Здравейте, като цяло не съм много вещ в темата с пералните, попрочетох темата, та да питам. Стария whirlpool се предава и центрофугата отказа, та май ще се купува? Към коя марка да се насоча, whirlpool имат ли нещо което си струва на пазара в момента или коя друга марка? Оставам с впечатлението, че се препоръчват Самсунг, Бош и ЛГ като по среден клас?  Бюджет 500-800лв. Благодаря

# 364
Здравейте, като цяло не съм много вещ в темата с пералните, попрочетох темата, та да питам. Стария whirlpool се предава и центрофугата отказа, та май ще се купува? Към коя марка да се насоча, whirlpool имат ли нещо което си струва на пазара в момента или коя друга марка? Оставам с впечатлението, че се препоръчват Самсунг, Бош и ЛГ като по среден клас?  Бюджет 500-800лв. Благодаря

https://techmart.bg/Перална%20машина%20LG%20F4J5QN3W
LG F4J5QN3W

https://techmart.bg/Перална%20машина%20Samsung%20WW70K44305WLE

SAMSUNG WW70K44305W/LE

Ето ти 2 варианта над които имам лични наблюдения, мисля че Бош в този бюджет не е добра идея, Горение също са приемлив вариант, но ЛГ и Самсунг са по-добри в случая.

# 365
Здравейте, като цяло не съм много вещ в темата с пералните, попрочетох темата, та да питам. Стария whirlpool се предава и центрофугата отказа, та май ще се купува? Към коя марка да се насоча, whirlpool имат ли нещо което си струва на пазара в момента или коя друга марка? Оставам с впечатлението, че се препоръчват Самсунг, Бош и ЛГ като по среден клас?  Бюджет 500-800лв. Благодаря

Ако ще монтирате машината в баня или като цяло във влажни помещения, по-добре не гледайте LG, корпусите им са едни от най-лесно корозиращите. Насочете се към Bosch , gorenje или Samsung. Ето няколок модела в този ценови клас:

https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/gorenje/ws846ln-p406825021/

https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/samsung/ww90k44305w-le-p361314587/#

https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/bosch/wat24460by-p245499765/

Основния минус на повечето съвременни перални Bosch е, че са със споени казани, което ги прави доста скъпи за ремонт, ако заминат лагерите или трилъчката се счупи, но поне слагат качествени лагери NSK. Като цяло и цената на частите и на самите машинки са завишени заради марката, но са добре балансирани при центнофуга, корпусите са качествени, като сглобка са прецизни, луфта между барабана и маншона е малък.

При Gorenje повечето модели също са със споен казан, но слагат качествени лагери SKF. gorenje не са скъпи, нито като начална цена, нито за ремонт (части). От друга страна са прецизна сглобка, луфта при машинките със споени казани е минимален, като цяло сглобката и изработката са на ниво.

Samsung са с разглобяеми казани, но лагерите са евтини китайски или корейски. Помпите при тях също са китайски и сравнително често създават проблеми, но не са скъпи. Луфта при корейските между барабана и маншона си е голям в повечето модели. Така наречените "Samsung Digital Inverter Motor" имат своите минуси. Те са без свои лагери и са директно прикрепени към вала на барабана, което означава че протече ли семерингът, натича в мотора, което е предпоставка моторът или платката да изгорят. Ако лагерите са по запуснати и се появи по-голям луфт, ротора и статора започват да се трият и разрушават.

Минусите на самсунг важат и за LG, но плюс още няколко сериозни се наблюдават при LG, корпусите са им много слаби в този ценови клас, гънат се, гният, а казана се напуква около семерингът много често при тях.

# 366

"Чашката" е това от картинката, което се поставя в отделение 2 за основно пране (в него се дозира течният перилен препарат), ако използваш сух прах го махаш. Simple Smile
Да,това го разбрах,но при мен липсва тази чашка....

# 367

Да,това го разбрах,но при мен липсва тази чашка....

Дозирай в пластмасова чашка, която се продава с праха и го поставяй в барабана с дрехите, за да не ти се цапа и последствие затлачва отделението за препарат, препоръчително е в него да се използват само сухи прахове, а течните директно в барабана. Simple Smile

# 368
Благодаря за мненията. Това за евтините ремонти добре при Самсунга, но пък ако ще ми се чупи всяка година по 1-2 пъти, май Бош-а ще е по-добър вариант. А знаете ли WHIRLPOOL как са?

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 14:33 от derma

# 369

И аз нямам тази чашка.  Това, което се спуска надолу с дупчиците е приспособлението за течния препарат, като се сипе препарата си стои на място докато не тръгне водата, а не се излива директно в паранана.  Важно е особено ако се ползва отложен старт защото иначе може да направи петна по дрехите.  Иначе е много удобно че има разграфявания за дозиране, аз вече не си меря течния с капачки, а директно сипвам.

# 370
Благодаря много!Беше ми полезно инфо!
И пак да попитам-има ли вариант за съкръщаване на времетраенето,примерно сегашната ни Аристон,като я пусна на памучна 2:00 часа,има бутон,който като го натисна и я съкръщава на 1:30 ч.

# 371
И пак да попитам-има ли вариант за съкръщаване на времетраенето,примерно сегашната ни Аристон,като я пусна на памучна 2:00 часа,има бутон,който като го натисна и я съкръщава на 1:30 ч.

Прочетете си упътването, ако има бутон с такава опция, там ще е описано. Предполагам има.

# 372
Предварително се извинявам за странния си въпрос,но тъй като е свързан с пералнята-ще го задам тук!
От няколко дни забелязвам,когато изпомпва вода при центрофугите,канала в банята(на земята решетката) тръгва да прелива(извира малко вода).Чистих канала с метална спирала,сипах малко тубофло с топла вода,но пак се пълни.На същото място(мръсната вода) е свързана и миялната(пералнята и миялната са в кухнята и тя е на една стена с банята), но когато тя работи- го няма този проблем.Някой да има идея?Благодаря!

# 373
  • София
Предварително се извинявам за странния си въпрос,но тъй като е свързан с пералнята-ще го задам тук!
От няколко дни забелязвам,когато изпомпва вода при центрофугите,канала в банята(на земята решетката) тръгва да прелива(извира малко вода).Чистих канала с метална спирала,сипах малко тубофло с топла вода,но пак се пълни.На същото място(мръсната вода) е свързана и миялната(пералнята и миялната са в кухнята и тя е на една стена с банята), но когато тя работи- го няма този проблем.Някой да има идея?Благодаря!

И аз имам същия проблем. И аз чистих канала, но продължава да прелива по малко.

# 374
  • оттам, откъдето започва България
И защо ще я съкращаваш тази памучна програма? 2 часа не са много, аз бяло памучно пране като пера ми дава 3 часа и 40 мин. примерно в началото /защото включвам програма алергия за допълнително изплакване/, а после намалява на 3 часа или по-малко. В зависимост от кг сухо пране, което сме сложили, програмата става по-кратка. Е, ако бързаш - съкращавай. Специално за бялото пране не правя компромиси.
Цветното пране може и час и нещо да го върти пералнята, но поне да е на 40 градуса.
Всичко е до усещане - как ти усещаш прането си изпрано. Всеки има различно усещане.

Общи условия

Активация на акаунт