Всякакви въпроси относно пералнята - тема 4

• 56 345
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • на Мелмак
Аз затова пера само чаршафи, че после влизам в тях да си събирам дрехи и чорапи Grinning, сега само някоя калъфка вадя!
Досега на нормалните ми перални не се е случило да спре на центрофуга, но имам слим ЛГ, на друго място, там ми спря на един халат и един чаршаф. Пуснах ги поотделно, заедно не успяха да тръгнат. Пералнята е до 7кг.програма памук.

# 331
  • Варна
Здравейте, бихте ли ми препоръчали модел пералня с инверторен мотор Direct Drive? Искам да е  безшумен и директно да е свързан с барабана, да няма ремъци и лагери. Кои марки имат такива двигатели? Предстои ми смяна на пералня, проблема на старата е разбити лагери. Ремонтът е смяна на целия барабан /350 лв. + труд/.
Благодаря предварително!

# 332
Върнете се да прочетете няколко страници назад. Там пише кои перални имат разглобяем казан. На разглобяемите казани лагерите могат да се сменят, за разлика от казана на Вашата перелня, който явно е споен. Пише и кои перални са с хубави качествени лагери. Това, което трябва да търсите е пералня с разглобяем казан, за да е ремонто пригоден и ремонтът да е евтин.

# 333
В крайна сметка се спрях на Бекото. Дано да е здрава и да няма проблеми. Излишно е да казвам що пране изпрах събота и неделя Simple Smile Значи мн съм доволна. Тиха е, и няма почти никакви вибрации, само като почва да центруфугира първите 1-2 завъртания леееееко се усеща и после почти не мърда. На първото пране на светли дрехи останах направо ошашавена от изпирането на едни стари петна по дрехи, за които съм си мислила, че няма изпиране.  Центруфугирах на 1200 излизат почти сухи и съответно сушилнята суши доста по-кратко и водата в контейнера е с 1/2 по малко от обичайното.
Имам следните  забележки...

- на програмата микс, на която мисля да пера най-често нямам опция да избера 1200 оборота, максимума е 800, което значи да си пускам после допълнително центруфуга. Тоест уж идивидуален избор ама  не точно.  /Разбрах, че на самсунга, за който се замислях е същото положението.../

- програмата за вълна е само за 1,5 кг което ми се вижда малко.

За първото пускане не успях да разбера как да пусна функцията почистване на барабана. В упътването пише за тази функция да натисна бутон 1 за допълнителни функции за 3 секунди. Е натисках, но нищо не се случи. Всъщност, пералнята докато не врътна на някъде програматора не светва, а вече после като си избера програмата ми дава да си избера допълнителна функция. Но пробвах примерно на програмата за памук пак натисках за 3 секунди функцията за почистване на барабана, но на дисплея нищо не се променяше, стоят си показателите за програма памук.... Та така де трябава това да го разуча как става. Моля някой ако има Беко да сподели как се прави. В крайна сметка първоначално я пуснах на дълга програма празна само с вода, за  да се измие.

Да питам нещо. Ползвам топки за сушилнята. Попаднах на инфо и за топки за пералня. Има ли резон да се ползват, и те различни ли са от тези за сушилнята?

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 12:37 от беба28

# 334
  • София
Пералнята се пуска с препарат за почистване на 60С. В краен случай - с прах за бяло 1/2 доза.

Аз съм засичала едни топки, но те бяха за пране - т.е. самите топки - без препарат, с някакво йонизиране ли, какво беше, изпирали една пералня с мръсни дрехи, без препарат. Съмнителна работа.
За други топки не знам.

Аз имам тенис топки, които слагам при пране на якета, после ги слагам и в сушилнята.

# 335
  • София
На една от шубите ми, която е с гъши пух, е указано/написано и нарисувано/да се пере и суши с три тенис топки. Заради това си купих един комплект от Декатлон.

# 336
Скрит текст:
В крайна сметка се спрях на Бекото. Дано да е здрава и да няма проблеми. Излишно е да казвам що пране изпрах събота и неделя Simple Smile Значи мн съм доволна. Тиха е, и няма почти никакви вибрации, само като почва да центруфугира първите 1-2 завъртания леееееко се усеща и после почти не мърда. На първото пране на светли дрехи останах направо ошашавена от изпирането на едни стари петна по дрехи, за които съм си мислила, че няма изпиране.  Центруфугирах на 1200 излизат почти сухи и съответно сушилнята суши доста по-кратко и водата в контейнера е с 1/2 по малко от обичайното.
Имам следните  забележки...

- на програмата микс, на която мисля да пера най-често нямам опция да избера 1200 оборота, максимума е 800, което значи да си пускам после допълнително центруфуга. Тоест уж идивидуален избор ама  не точно.  /Разбрах, че на самсунга, за който се замислях е същото положението.../

За първото пускане не успях да разбера как да пусна функцията почистване на барабана. В упътването пише за тази функция да натисна бутон 1 за допълнителни функции за 3 секунди. Е натисках, но нищо не се случи. Всъщност, пералнята докато не врътна на някъде програматора не светва, а вече после като си избера програмата ми дава да си избера допълнителна функция. Но пробвах примерно на програмата за памук пак натисках за 3 секунди функцията за почистване на барабана, но на дисплея нищо не се променяше, стоят си показателите за програма памук.... Та така де трябава това да го разуча как става. Моля някой ако има Беко да сподели как се прави. В крайна сметка първоначално я пуснах на дълга програма празна само с вода, за  да се измие.

Да питам нещо. Ползвам топки за сушилнята. Попаднах на инфо и за топки за пералня. Има ли резон да се ползват, и те различни ли са от тези за сушилнята?

Пише, че трябва да е на 90 градуса  и тогава се задържа бутона 3 сек.

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 11:01 от AnMary

# 337
Здравейте, бихте ли ми препоръчали модел пералня с инверторен мотор Direct Drive? Искам да е  безшумен и директно да е свързан с барабана, да няма ремъци и лагери. Кои марки имат такива двигатели? Предстои ми смяна на пералня, проблема на старата е разбити лагери. Ремонтът е смяна на целия барабан /350 лв. + труд/.
Благодаря предварително!

В днешно време доста марки имат модели с мотори Direct Drive, като: LG, Samsung, Whirlpool. За да Ви се препоръча нещо конкретно, като за начало е хубаво да кажете с какъв бюджет разполагате за тази покупка?

Всяка пералня има лагери на барабана, а когато лагерите се разбият, директ драйв мотора страда, защото е директно свързан към вала, натичащата вода заминава в мотора, което е предпоставка да изгори той или платката. Също така поради липсата на свои лагери, при задълбочен проблем и голям луфт в лагерите на барабана, ротора и статора на директ драйв мотора започват да се трият и разрушават. Към ротора са прикрепени множество магнити, които лесно се чупят. Та като цяло директ драйв моторите изобщо не решават проблема с лагерите, даже могат да го усложнят.
За това най-разумно е да се търсят перални със качествени лагери или разглобяеми и ремонтопригодни казани.

# 338
  • оттам, откъдето започва България
Аз затова пера само чаршафи, че после влизам в тях да си събирам дрехи и чорапи Grinning, сега само някоя калъфка вадя!
Досега на нормалните ми перални не се е случило да спре на центрофуга, но имам слим ЛГ, на друго място, там ми спря на един халат и един чаршаф. Пуснах ги поотделно, заедно не успяха да тръгнат. Пералнята е до 7кг.програма памук.

Моята не отказва, но точно в тези случаи доста мисли. Случи се сега с един чаршаф с ластик, той пое доста дреболии.
Иначе пликовете с дупки в средата си ги зашивам преди пране, че да съм спокойна.

# 339

Моята не отказва, но точно в тези случаи доста мисли. Случи се сега с един чаршаф с ластик, той пое доста дреболии.
Иначе пликовете с дупки в средата си ги зашивам преди пране, че да съм спокойна.

Как така ги зашивате? Шегувате ли се?JoyJoyJoy

# 340
Има пъргави булки...зашиват..перат..сушат..разшиват:grinning:

# 341
  • София

Не се ли късат с това постоянно шиене? Не бих си го причнила и затова не купувам плик с дупка по средата. Тези с отвор на късата страна не поемат по-малки неща, а някои имат копчета.

# 342
  • оттам, откъдето започва България
Smile Луда работа съм, ама такова решение съм намерила засега. Чаршафите са от чеиза и няма как да ги изхвърля.
Не се късат. Шия ги с много фина игла и нарядко.

# 343
Скрит текст:
В крайна сметка се спрях на Бекото. Дано да е здрава и да няма проблеми. Излишно е да казвам що пране изпрах събота и неделя Simple Smile Значи мн съм доволна. Тиха е, и няма почти никакви вибрации, само като почва да центруфугира първите 1-2 завъртания леееееко се усеща и после почти не мърда. На първото пране на светли дрехи останах направо ошашавена от изпирането на едни стари петна по дрехи, за които съм си мислила, че няма изпиране.  Центруфугирах на 1200 излизат почти сухи и съответно сушилнята суши доста по-кратко и водата в контейнера е с 1/2 по малко от обичайното.
Имам следните  забележки...

- на програмата микс, на която мисля да пера най-често нямам опция да избера 1200 оборота, максимума е 800, което значи да си пускам после допълнително центруфуга. Тоест уж идивидуален избор ама  не точно.  /Разбрах, че на самсунга, за който се замислях е същото положението.../

За първото пускане не успях да разбера как да пусна функцията почистване на барабана. В упътването пише за тази функция да натисна бутон 1 за допълнителни функции за 3 секунди. Е натисках, но нищо не се случи. Всъщност, пералнята докато не врътна на някъде програматора не светва, а вече после като си избера програмата ми дава да си избера допълнителна функция. Но пробвах примерно на програмата за памук пак натисках за 3 секунди функцията за почистване на барабана, но на дисплея нищо не се променяше, стоят си показателите за програма памук.... Та така де трябава това да го разуча как става. Моля някой ако има Беко да сподели как се прави. В крайна сметка първоначално я пуснах на дълга програма празна само с вода, за  да се измие.

Пише, че трябва да е на 90 градуса  и тогава се задържа бутона 3 сек.

Къде го пише това? И трябва ли да избера все пак с програматора някаква програма?

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 11:02 от AnMary

# 344
Smile Луда работа съм, ама такова решение съм намерила засега. Чаршафите са от чеиза и няма как да ги изхвърля.
Не се късат. Шия ги с много фина игла и нарядко.
И аз имам няколко и дупките ги  събирам на "роза" и връзвам със здрава памучна връв.
Малко поизмачкано изглежда при вадене, но после добре опъвам при простиране.
Не ми е проблем и го правя от години.

Общи условия

Активация на акаунт