Варненски кърмачки, уговаряте ли си срещички?

• 10 937
  • 307
  •   1
Отговори
# 210
Да ама не! Марко Тотев ряпа да яде
Ох, дано се оправи бързо, и да не те боли!

И аз днеска си изкарах акъла. Изсипах се на земята странично, зедно с количката. А за да увеличи стреса, на няколко милиметра от краката на Ели имаше огромно огледало. Слава богу, никой не си изпати, просто не е за вярване... а изглеждаше страшно направо.

# 211
  • Варна
Изсипах се на земята странично, зедно с количката. А за да увеличи стреса, на няколко милиметра от краката на Ели имаше огромно огледало.

Ужас. Аз поне някак си успях да задържа количката права и да не я изтърва (беше леко нанадолнище, а зад мен - кола)

Мерси за пожеланията за бързо оздравяване Simple Smile Вече почти съм го постигнала  Grinning

Кога ще е следващата срещаааа?

# 212
  • Варна
Пунчик,ще ти извиним отсъствието щом имаш медицинска причина да остъстваш от последната среща  Wink
Айде момичета оправяйте се за ССК-то,че инъче ще трябва да търсим някой лактивист да ви носи на ръце  Wink
Сего по същество - добрата новина е,че утре най-после пускаме на печат плакатите и брошурите.Ще печатаме заедно със София и ще си ги поделим.
Не толкова добрата новина е,че секретарката на кмета най-културно ни отпрати за следващият ден.Успяхме на подадем молбата за разрешение и поканата за егидата в деловодството,демек имаме си едни голи входящи номерца  Confused Дано утре срещатата е успешна.
Искам да питам слингоносачките,колко излиза като пари един слинг.Имах идея да направим и да подаряваме на бременните майчета,не ми се вижда скъпо това нещо.
Следващата среща е в петък - 28.07. от 11часа на аквариума

# 213
  • Варна
Има статия във Варненската притурка на "Дневен Труд" за нашата инициатива.

# 214
  • Варна
Нямам идея колко излизат слинговете. Моят е от парче плат, което свеки ми беше пратила, защото и попаднало отнякъде... Пък и май не става за кърмене на малко бебче.
А иначе моите наблюдения сочат, че бременните майки не се заглеждат толкова по дидимоса ни. Повече ме оглеждат и ми се радват майчета, които вече са ползвали кенгурута (било то преди 1 или 15 г.) и виждат кое е по-удобно.

# 215
Моят слинг е тип "Мая Рап"  и ми излезе около 8 лв. - в т.ч. плат, халки и 1 лв. за шев.

# 216
Тъй като се оказа, че не всички знаят, да дам малко инфо за плакатите, които аз ще правя.Още миналата седмица с басилиск решихме да има един с надпис световна седмица на кърменето, започнах да го правя в/у един бял чаршаф и ще се опитам да намеря две летви, които да сложа от двете страни , ще стане по-скоро като знаме, ако има още нещо нека да  решим в петък, защото не остана време.

# 217
  • Варна
J E N I нали ще си донесеш материалите в петък? Мисля ако не е прекалено горещо да се метна до бившата ми работа и да направя 200-300 копия на някои неща..

# 218
a aз да попитам друго - чух, че сте попаднали на добър сайт с кърмачески тениски (или поне картинки за тях). Може ли да пуснете тук линка? мъжа ми говори с една мома за печат на тениски, ще споделя резултатите, като ги получим.

# 219
  • Варна
Момичета за флаертите за които говорихме измислих ето това.
Уви не ме бива по писането като базилиск

СВЕТОВНА СЕДМИЦА НА КЪРМЕНЕТО

Програма за ССК        01.08 – 07.08.2006г. Варна

31.07. - 17.00ч.    МБАЛ”Св.Анна”(Окр.болница), „У-ще за бъдещи родители”, в Сешният център, тел: 69-26-597 0 ст.ак.Русева,69-26-238 – Родилно отд.
01.08. - 11.00ч.  АГ болница, Масово кърмене с костюми
02.08. - 15.00ч.  АГ болница - „Училище за бременни”, на първият етаж тел.613-798
03.08. - 10.00ч. Майчин дом -  Женска консултация и посещение на родилките.
05.08. - 11.00ч.  Поход-разходка от шадраваните до входа на Морската градина

Кърменето на бебето е идеален начин на хранене, който му осигурява нормален растеж и развитие, като едновременно с това оказва уникално биологично и емоционално въздействие върху здравето на майката и на детето!

Събирам 4 на формат А4 и отзад с малко по-дребен шрифт събирам и 10-те правила за успешно кърмене на СЗО
Казвайте ще правим ли такива листовки.
Мога да си позволя да отпечатам 100 бр.
Ако искате и има други желаещи да отпечатват дайте е-майл и ще ви пусна моето файлче.

# 220
Походът-разходка защио не го наречете Световен поход за кърменето, както е в София? И така ставате част от общия проект.

Флаерчето си е много хубаво. Браво на вас! Може да се помисли и за друг текст, но и така става. Аз бих поиграла още малко със заглавието. Примерно:

СВЕТОВНА СЕДМИЦА НА КЪРМЕНЕТО
1 - 7 август 2006
Варна

ПРОГРАМА:

...
 И още: Дайте своя глас в подкрепа на кърменето на адрес .....(адреса на отвореното писмо).

Помисли от чие име да е - може да е Кърмещи майки - гр. Варна, форум Кърмене и захранване, bg-mamma.com, така който прояви интерес, може и да дойде във форума.

# 221
  • Варна
J E N I нали ще си донесеш материалите в петък? Мисля ако не е прекалено горещо да се метна до бившата ми работа и да направя 200-300 копия на някои неща..
Пунчик ,днес пускаме нещата за печат,така че искренно сенадявам в петък насрещатата даги донеса.Но ти какво ще копираш,те са цветни,а на черно-бял копир не зная дали ще стои добре.
За какви флайери става въпрос Деспина,извинете явно не съм присъствала на този разговор? Може би за разпространение на програмата ни?Аз това мислих да го направим на всяко място което ходим,защото така или инъче похода е последен.
 Ето го и сайта з атениските,миналата година някой го пеше пуснал.

# 222
  • Варна
Момичета, днес бях на брифинга в общината и преди да влезе кмета при мен дойде Силвия Благоева от ТВ Варна (на нея гостувахме аз и Янич за протеста на майките), заяви желание
(даже настоя) аз и още една майка да й гостуваме в предаването на 31.07.2006 г. от 08:00 часа. Така, че очаквам доброволци.
Друго важно е, че на 03.08.2006 г. от 09:00 часа ще има обществен форум за обсъждане на проблемите при отглеждането на децата ни. За съжаление виждам, че съвпада с мероприятието в Майчин дом Sad

Деспина, пусни на мен файлчето с листовките, моля - mir_slavcheva@abv.bg

# 223
Нека да я пипнем още листовката, моля! Освен печатните грешки, добре е наистина да се поизглади още малко!

# 224
  • Варна
Мира,много полезна иформация даваш.Може да се разделиме на 3-ти и някой да участва в обществения форум.
Някой ще бъде ли любезен да ми разясни каква листовка обсъждате?

Общи условия

Активация на акаунт