Варненски кърмачки, уговаряте ли си срещички?

• 10 220
  • 307
  •   1
Отговори
# 90
Та си го представям едни големи ходещи по центъра на Варна цици раздаващи брошури в подкрепа на кърменето.  Laughing

Joy Joy Joy Joy Joy
Това наистина би било забавно. И мисля,че посланието ще е повече от ясно, освен ако повечето хора не са с "мръсно" подсъзнание и да го приемат в съвсем друга насока.

# 91
Хрумна ми и нещо друго.Нали се сещате за анти СПИН кампаниите,как един голям "презерватив"(човек в костюм на презерватив) раздава на случайните минувачи   Simple Smile безплатни презервативи. Та си го представям едни големи ходещи по центъра на Варна цици раздаващи брошури в подкрепа на кърменето.  Laughing

Аз пък си представих как тия Гигантски Цици кърмят случайните минувачи. Sick

# 92
Хрумна ми и нещо друго.Нали се сещате за анти СПИН кампаниите,как един голям "презерватив"(човек в костюм на презерватив) раздава на случайните минувачи   Simple Smile безплатни презервативи. Та си го представям едни големи ходещи по центъра на Варна цици раздаващи брошури в подкрепа на кърменето.  Laughing

newsm65 afwitch

В перфектна  форма сте, Сеньора!  hahaha

# 93
  • Варна
Опитах се да открия книжката от Окръжна, защото имам бегъл спомен, че освен полезната информация имаше и някои глупости, но не успях  Sad

# 94
  • Варна

Mr. Green Сеньора,а "ходещият презерватив" от атни СНИН кампаниите какво ги прави случайните минувачи  Mr. Green шегичка

# 95
 Аз книжката я намерих, обаче незнам дали ще успея да дойда днес. Но всичко, което беше от подаръка е, според мен, рекламен материал на Памперс, така че едва ли ще стане да вземат някави други брошури.

# 96
  • Варна
Опитах се да открия книжката от Окръжна, защото имам бегъл спомен, че освен полезната информация имаше и някои глупости, но не успях  Sad
Има противоречия в раздела за захранването,както и има спецялна част за хранене с АМ,но специално глава "Кърмене" е много добра,с илюстрации за правилната поза и ценни съвети.Аз моята я дадох на една приятелка,така че и аз не мога да донеса.

# 97

Mr. Green Сеньора,а "ходещият презерватив" от атни СНИН кампаниите какво ги прави случайните минувачи  Mr. Green шегичка
Поздравления, Джен!!! Не се бях замислила! Wink

# 98
Аз за срещата пакняма да успея.?Още не съм се оправила в къщи.вие всъщност къде ходите да се кърмите,че да знам ако мога да дойда по-късно.Ама поемам ангажимента да пиша на basilisk какво съм научила за изложбите или да организирам една среща да се разберем.

# 99
  • Варна
Момичета, нещо съм настинала и няма да идвам.
Пишете какво сте измислили и ще има ли пак среща.

# 100
Следващата среща ще бъде във вторник 18.07 в 11.00 направо на кафетата пред Аквариума.
Сега сме в процес на избиране на костюми - аз си намерих един на Зоро, много як. Пробвах как ще ме възприеме детето с наметало, шапка и домино - само ми се засмя закачливо. Единственото което ме тревожи е ако е много горещо - ще трябва да диря сенки с тези черни одежди, но в името на каузата ще го изтърпя. На Жоро му избрах едни много чаровни алени пеперудени крилца, да се забелязва и той в тълпата.
Иначе се разбрахме JENI да се свърже с двете училища за бременни в двете болници и да проучи там нещата, евенуално да ги посетим в някой от другите дни на седмицата.
Аз да се свържа с магазини Бебчо и може би и Штъркел за евентуално спонсорство за принтиране на брошури и плакатчетата от Стара Загора. Също така да започна да мисля за текст до медиите, който после всички да обсъдим.
Едно майче само на което не му разбрах ника - много се извинявам - ще вземе оферта от печатница пак за гореспоменатите материали.
И също така Здравич ще пише плакат с текст - който все още не е напълно уточнен де.
Да - и най-важното - събитието да бъде на 1.08 от 11.00 в двора на АГ болница, където и ще ни е срещата.
Това се сещам като точки, по които взехме някакви решения днес. Ако нещо съм пропуснала, допълвайте! Приемат се всякакви допълнителни идеи и самоинициативи!

# 101
Басилиск,
уговорката с нашия спонсор е да поместим реклама на гърба на таблиците и на плакатите някъде долу. Вероятно вашите магазини ще проявят интерес към това.

Ориентировъчните цени на таблица А5, ламинирана, са 50 - 55 ст, а на плакат А3 на дебела хартия - 1 - 1,20 (това са цени на РА, в печатниците искат минимум 150 бр., но пък има вариант цената за е значително по-ниска).

Ако се съберат пари при вас и в София, можем да намерим начин поне плакатите да ги отпечатаме на ТКЗС, така за същите пари ще осигурим много по-голяма бройка плакати за родилните домове, за детските консултации и за кабинетите на педиатрите.

# 102
Сеньора Хапка, много мерси за информацията - наистина сигурно ще е добре ако може да ги отпечатаме накуп, за да е по-голяма бройката. Ние също мислехме, че ще трябва да са поне 100-200 бройки, но и да са повече, няма да е излишно. Тука доста бебоци се раждат и има три родилни дома поне (някой да ме поправи, ако бъркам) плюс консултации и т.н.
Значи някъде към 250 лева да искаме за брошури добре ли е? Разбира се и нашата идея е да сложим лого на магазините в брошурите, аз дори мислех да им предложа, ако искат да направят някаква промоция за ССК, да напишем някъде в някой ъгъл за нея.
Ако можеш, Хапке, дай ми съвет дали сумата 250 е подходяща и какво мога да им предложа за тези пари - колко бройки материали за разпространяване, за да мога да бъда по-конкретна и по-сериозна, когато отида.

# 103
Като проверявахме ориентировъчно цените, сметнахме, че за двата плаката ще ни трябват общо 300 лв., за да ги направим на печатница. това, разбира се, без да сме търсили навсякъде. За съжаление с тия въпроси не се занимавам аз лично и не зная подробностите. Може и за греша, но цената от 150 лв. май беше за 100 бройки.

А за табличките - бройката зависи от това, какво сте планирали. При нас ще са нужни не повече от 70 бройки - 40 за родилките през тази седмица и 30 за бременните на срещата.

# 104
Вай, а аз чак сега да я видя тая тема.... започвам да чета бавно-славно, важното е, че се разписах, да не и губя следите!
леееелееее, то било весело тук  Joy Hug

такааа... ще дойда и аз на следващата среща.
По повод Училището за родители към АГ: Миналото лято го посещавахме с няколко Октомврийки от форума. Общото ни мнение беше, че акушерката там (обучаващата!) знае много по-малко от нас за кърменето и храненето на кърмачета и даването на водичка. Вече не помня подробности, но ни обясняваше колко мл. вода трябва да пие новородено на ден, за да оцелее, точни интервали на хранене и нощна пауза, ранно захранване... А ние си задавахме ли задавахме въпросите, накрая започна да се прави, че не ни чува... връх на некомпетентността. Освен това основната цел на нейните лекции беше пропаганда на раждането в АГ, "защото, ако детето ви се роди с проблем в друга болница, нямат техника и може да не сварят да пренесат детето до АГ, където ще бъде адекватно лекувано" #2gunfire Всъщност тази тактика отврати доста майки от АГ, но пък постресна други... Така де, исках да кажа, че не знам как ще посрещнат точно в това Училище материалите за кърменето. Но пък има едно на няколко крачки, в кабинета на една добра гинеколожка... уффф, как ли се казваше? ще попитам.

Защо акцията ще е в двора на АГ? там съвсем няма да има случайни минувачи. А пейки достатъчно има ли?

За плакатите - и аз смятам, че трябва да са кратички, и нефанатизирани. Мераклийка съм за карнавален костум, ама дявол знае дали ще се вкарам в някой с мойте 86 килца. Може би трябва да ми запазите тоя с кравата?

Мисля си, че до кабинета на д-р Скочев имаше свободна стена, дали не иска да я поукрасим? Доста мами раждат при него. Абе изобщо - при гинеколозите трябва да даваме материалите, защото стигнат ли мамите до педиатрите, вече е твърде късно.

Последна редакция: сб, 15 юли 2006, 18:18 от Сребърен облак

Общи условия

Активация на акаунт