"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 41

• 50 299
  • 751
  •   1
Отговори
# 315

Не съм обяснила правилно. Яйцеклетката ясно, че се опложда в периода на овулация, но въпросната имплантация, която е с широк диапазон от 5-6 дни, според мен може да доведе до грешка в изчисленията.
Какво грешка, какви изчисления?!?!?
До 5-6 ден ембриона се развива и без да е имплантиран. Тогава (5-6 ден) обвивката на ембриона се разкъсва и той се излюпва. След това започва имплантирането, което продължава около 3 дни. По бавното развитие на процеса не е добър прогностичен белег.

Това колко дни и кога е импалнтацията няма никакво значение. Единствено изменение може да има при закъсняла или подранила.овулация, но това се изчислява в последствие съгласно развитието. Сметките са прости първи ден на последна менструация е първи ден на бремеността. Реално при открито закъснение вие сте вече 4-5 седмици бременна.
Няма ли значение за това кога да си направиш теста?

Не. Теста за да имаш мяксимална достоверност се прави в деня на закъснението. Тогава има достоверни нива на хормона за да се засече реален резултат. Много често има биохимични бременостти, за които не разбирате ако не сте правили тест твърде рано. За мен ранното тестване  е загуба на време и може да ти донесе по - голямо разочарование. Иска се търпение това е то.

А както казах за симптоми ми аз нямах никакви симптоми до 8г.с. така че това с тези симптоми е строго индивидуално. И не може да се твърди, че е доказано че има такива за всички. Wink

# 316
Пускам и тук и моля за коментар... Confused

Притеснено ми е...
Дали има вероятност да съм с извънматочна бременност? Тези стойности не ми се струват много добре...
Първо, че ми се струват прекалено ниски за седмицата, в която се намирам и второ , стойността не се е удвоила за 48 часа

Първи ден на последен цикъл: 28.12.2018
Положителен тест за овулация: 10 - 11.01.2019 г
Резултат за ЧХГ в понеденик: 65 IU/L
Резултат от днес: 91 IU/L

# 317
Joanna, тези "симптоми" ги имам всеки месец,  като наближава М. Simple Smile
Arilena_S Можеш ли да изброиш "симптомите на имплантиране", моля?

# 318

Притеснено ми е...
Дали има вероятност да съм с извънматочна бременност? Тези стойности не ми се струват много добре...
Първо, че ми се струват прекалено ниски за седмицата, в която се намирам и второ , стойността не се е удвоила за 48 часа

За овулация около 10/11.01 65 не е ниска стойност. ЧХГ се удвоява на 48-72 часа. По тези стойности може да е нормална, извънматочна или биохимична бременност. Рано е да се каже. Стискам палци всичко да е наред!

# 319

Притеснено ми е...

Коментира ли с лекар? Имай в предвид, че всяка жена отделя различно ниво на хормона.  Аз бих пуснала още един след 48 часа и задължотелно бих коментирала с лекар ситуацията. Лошото е, че при тези нива не може да се види нищо на видоезон.

# 320
Момичета, благодаря ви Simple Smile

Трябва да призная, че се чувствам доста обезкуражена. Въпреки ниската първоначална стойност, очаквах не удвояване, а даже утрояване Simple Smile Но най-вероятно няма да го бъде. Все пак ще повторя изследването, както казвате, след 48 часа.

С лекар не съм коментирала още. Гинекологът, при който се преглеждах профилактично, вече не преглежда и все още не съм се спряла на друг лекар.

# 321
  • София
Моите стойности в началото бяха още по-зле!
За 48 часа ЧХГ се беше покачило от 84 на 94, а резултата ще навърши годинка след седмица.
А за симптоми на имплантация... е меко казано смешно да се говори. Няма как нещо, което се вижда само под микроскоп, да причини симптоми!

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 17:39 от Nandin

# 322
Шоколатче, според мен е време да се ориентираш към някой лекар. Може да ти изпише утрогестан например. Както и да пазиш леглото за няколко дена. Все пак лекар трябва да прецени защо така се случва с ЧХГ то.

# 323
Nandin, радвам се за развитието при теб! А какво изпита като видя резултата? Минаха ли ти черни мисли?

geizer, днес, преди да излязат резултатите, си записах час в една клиника за след 2 седмици, защото часовете се запълват доста бързо. Все пак тая мъничка надежда, че ще си го използвам по предназначение и че няма да се налага да го отказвам. Особено след споделеното от Nandin. Може би обаче ще се наложи да търся лекар, който да ме приеме по-скоро. Но преди това ще пусна още едни изследвания в петък.

Няма как, ще приема и един лош резултат, но се радвам, че има с кого да обсъдя в момент на безсилие и ви благодаря за включването. Имах особено голяма нужда да споделя и "поговоря" с някого в момента, в който видях резултатите. Сега се чувствам малко по-добре Simple Smile

# 324
  • София
Първата ми мисъл беше “Е само биохимична на ми се беше случвала”. Но реших, че няма да спирам лекарствата (бременността беше ин витро) до като не видя, че стойността пада.

# 325
Здравейте, новичка съм тук и се извинявам предварително, ако объркам мястото за този мой въпрос. Имам едни съмнения, че съм бременна или че полудявам 😁 По време на овулацията ми този месец с приятеля ми бяхме на почивка и както се сещате там се обичахме повечко. Мислим за бебе, но не го правим целенасочено все още. Доста добре познавам тялото си и отчитам много промени към днешна дата - огромни гърди с чувствителни зърна; по-странното предменструални болки, но много леко, ниско долу, придърпвания от време на време - и това е от около 4 дни, а ми е раничко за М, която чакам на 06.02. Въпросът ми е възможно ли е да съм бременна, тъй като е раничко май за тест?
А ... и още нещо - лягам си в 21 и 30 като парцал 😁

# 326

Два теста с втора бледа чертичка.Как да го разбирам ?

# 327
  • WonderLand
Първия е положителен, при втория не виждам нищо.

# 328

Най-добре върви на кръвен тест!

# 329

Много бледи четтички виждам и аз на двата теста. Имаш ли закъснение ?

Общи условия

Активация на акаунт