"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 41

• 50 240
  • 751
  •   1
Отговори
# 300

Не съм обяснила правилно. Яйцеклетката ясно, че се опложда в периода на овулация, но въпросната имплантация, която е с широк диапазон от 5-6 дни, според мен може да доведе до грешка в изчисленията.

# 301
Здравейте мили момичета.Последната ми дата на цикъла беше 01.01.2019год.Попринцип е много редовен 28 дни,но на 28.01.2019г.сутринта имах кафяво петно и не ми идва , болки в кръста ,къркори ми корема ,постоянно съм гладна .Дали е възможно да има бременност? И кога мога да направя тест ? Благодаря предварително..

# 302
http://www.moetodete.bg/calculator/termin.html
Намерих един много симпатичен калкулатор. Ако не е по правилата моля за извинение. При изчислението пише и кога е редно да се отиде на първи преглед и кога могат да се чуят сърдечните тонове.

# 303
ani_21 - Щом имаш закъснение, може да направиш тест и ще покаже!

# 304
  • София

Не съм обяснила правилно. Яйцеклетката ясно, че се опложда в периода на овулация, но въпросната имплантация, която е с широк диапазон от 5-6 дни, според мен може да доведе до грешка в изчисленията.
Какво грешка, какви изчисления?!?!?
До 5-6 ден ембриона се развива и без да е имплантиран. Тогава (5-6 ден) обвивката на ембриона се разкъсва и той се излюпва. След това започва имплантирането, което продължава около 3 дни. По бавното развитие на процеса не е добър прогностичен белег.

# 305
http://www.moetodete.bg/calculator/termin.html
Намерих един много симпатичен калкулатор. Ако не е по правилата моля за извинение. При изчислението пише и кога е редно да се отиде на първи преглед и кога могат да се чуят сърдечните тонове.
По този календар , който сподели съм в 5 седмица . Дано да е така довечера ще направя тест и ще пиша . Благодаря .

# 306

До 5-6 ден ембриона се развива и без да е имплантиран. Тогава (5-6 ден) обвивката на ембриона се разкъсва и той се излюпва. След това започва имплантирането, което продължава около 3 дни. По бавното развитие на процеса не е добър прогностичен белег.

Това колко дни и кога е импалнтацията няма никакво значение. Единствено изменение може да има при закъсняла или подранила.овулация, но това се изчислява в последствие съгласно развитието. Сметките са прости първи ден на последна менструация е първи ден на бремеността. Реално при открито закъснение вие сте вече 4-5 седмици бременна.

# 307
Здравейте мили момичета.Последната ми дата на цикъла беше 01.01.2019год.Попринцип е много редовен 28 дни,но на 28.01.2019г.сутринта имах кафяво петно и не ми идва , болки в кръста ,къркори ми корема ,постоянно съм гладна .Дали е възможно да има бременност? И кога мога да направя тест ? Благодаря предварително..

Щом имаш закъснение, направи тест. Ще отчете по всяко време на деня.

# 308

Това колко дни и кога е импалнтацията няма никакво значение. Единствено изменение може да има при закъсняла или подранила.овулация, но това се изчислява в последствие съгласно развитието. Сметките са прости първи ден на последна менструация е първи ден на бремеността. Реално при открито закъснение вие сте вече 4-5 седмици бременна.

Наистина ли смяташ, че имлантацията няма значение за бременността? Даваш ли си сметка, че е важна и че по нейните симптоми също може да се съди за наличие на бременност.

# 309
  • София
Кои симптоми? Я пак?

# 310
  • София
Как кои? Симптомите на имплантацията, разбира се Joy

# 311
Не всеки има симптоми на импалнтация ако изобщо може да се твърди за такова нещо. Може ли да си представите размера на оплодената яйцеклетка в тези дни как ще усетите, че се имплантира?!

А кога е настъпила имплантация няма значение за изчисляване термин тъй като се гледа последната дата от цикъл или овулация ако е проследена. Не случайно при следен цикъл при инвитро се смята на 28 дни и дата на последен цикъл. Тъй като и там имплантацията може да е на 3ти или 5ти ден в зависимост развитието на ембриона и кога се прави трансфера.
Разберете, че симптомите се пораждат от завишаванего на ЧХГ хормона. До реалното закъснение нивата са толкова ниски, че в повечето случаи си въобразявате симптомите. Освен това симптомите на начална бременност и на менструация са почти еднакви.

# 312

Няма ли значение за това кога да си направиш теста?

# 313
Аз при имплантацията бях получила зацапване-розово-кафеникаво и все пак не му бях обърнала внимание, нито на последвалата отпадналост, нужда от сън и глад. Това беше седмица някъде преди М, но с ранна О. Но всички колеги бяха забелязали и ми казаха, че съм бременна преди аз да разбера. Една приятелка пък каза, че гърдите ми били напръщели, да не съм бременна... (бяхме на басейн). А аз изобщо ме вярвах и не се бях вманиачила и не търсих симптоми и не четях. Гаденето се появи чак към 7г.с.
Просто зависи колко се вглеждаш и търсиш тия неща. Сега като почнахме опити пак и ги търся, и ги намирам естесвено, но не са знак за бременност. Откачена работа 😀

# 314

Да, драга моя, говоря за симптоми. Защото много често имплантирането наподобява предменструални симптоми. И ако си в процес на бебеправене и ти закъснява, пък и да ни те закъснява, процесът на имплантиране си проличава по тази симптоматика.

Общи условия

Активация на акаунт