"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 41

• 50 208
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Тони, реактивите на Шуър чек са смотани, затова. Важното е, че я има, но ако се притесняваш най-добре пусни кръвен и повтори след 48 часа. Ако се удвоява значи нямаш място за притеснение Simple Smile
много благодаря Simple Smile

# 511
Здравейте, на 10.02-15.02 ми беше последната менструация. Сега трябваше да ми дойде на 9 но вече 3 дни няма никой. Вчера както си похапвах любимите спагети изведнъж ми стана лошо и повече не ги и погледнах, гърдите ми са ужасно напрегнати, от време на време изпитвам една тъпа болка в слабините и то за няма и минута - две, имам и доста цервикална слуз и базалната ми температура е все така висока(37,3-37,5). Днес си правих тест но беше отрицателен. Дали според вас трябва да го повторя след няколко дни?

# 512
Здравейте, на 10.02-15.02 ми беше последната менструация. Сега трябваше да ми дойде на 9 но вече 3 дни няма никой. Вчера както си похапвах любимите спагети изведнъж ми стана лошо и повече не ги и погледнах, гърдите ми са ужасно напрегнати, от време на време изпитвам една тъпа болка в слабините и то за няма и минута - две, имам и доста цервикална слуз и базалната ми температура е все така висока(37,3-37,5). Днес си правих тест но беше отрицателен. Дали според вас трябва да го повторя след няколко дни?
При закъснение и отрицателен тест, бременност е малко вероятна. Ако не ти дойде до 2-3 дни, повтори теста за всеки случай. При закъснение над 10 дни, вече трябва да се посети лекар за да се открие причината.

Скрит текст:
При 3-дневно закъснение, теста би отчел и сега дали има или не бременност.
Имам 3 дни закъснение, секс на овулация.
Мога ли да направя sure check сега (на обяд) или да чакам утре сутрин с първата урина?
Не е сигурно. При мен на 3тия ден беше отрицателен. Първия положителен с едва доловила втора черта беше на 7мия ден от закъснението (не е въображаема защото приятелят ми също я видя) Simple Smile късмет!

При правилно изчислено закъснение и бременност, тестовете в почти всички случаи(с редки изключения) са положителни на първия ден закъснение. Но наблягам на "правилно изчислено закъснение". Когато овулацията е по-късна, то и закъснението е по-малко, защото дължината на МЦ се определя от настъпването на О. Тоест ако не следиш О, никога не може да си сигурна колко точно ти е закъснението.

# 513
Здравейте с приятела ми правим опити за бебе миналата седмица в понеделник ми беше ов то, (АГ то- я засече ) а до цикъла имам още 5 деня 😊 имам много страни симптоми от както, започна ов то ми много ме болят гърдите и от 2-3 деня имам болки като чели всеки момент ще ми дойде, отивам до толетна и няма нищо. Цикъла ми е редовен аг ми изписа да пия и дуфастон защо преди година имах сплонтанен аборт и каза че ако има нещо , е хубаво да се пие. Та въпроса мие дали е възможно да съм забременняла и ако направя на 14 -ти тест демек 2 деня преди датата дали ще отчете изкам това да е подарака на приятела ми 💖💖

# 514
Здравейте с приятела ми правим опити за бебе миналата седмица в понеделник ми беше ов то, (АГ то- я засече ) а до цикъла имам още 5 деня 😊 имам много страни симптоми от както, започна ов то ми много ме болят гърдите и от 2-3 деня имам болки като чели всеки момент ще ми дойде, отивам до толетна и няма нищо. Цикъла ми е редовен аг ми изписа да пия и дуфастон защо преди година имах сплонтанен аборт и каза че ако има нещо , е хубаво да се пие. Та въпроса мие дали е възможно да съм забременняла и ако направя на 14 -ти тест демек 2 деня преди датата дали ще отчете изкам това да е подарака на приятела ми 💖💖
Имай в предвид, че от дуфастона може да имаш симптоми на Б, без да си, поне при мен беше така първия месец като го пиех. Беше ми лошо, гърдите ми ме боляха адски, пишках много често и т.н.
2 дена преди М, в твоя случай ще е 10ти ден след О и може да  не отчете Б, ако има такава, но може и да излезе втора бледа черта. За  да няма разочарования по-добре си изчакай датата. Успех! 😊

# 515
Момичета, утре имам час при гинеколог, а до цикъла ми има още 5-6 дни. Ако този месец чудото се е случило има ли начин да се види при прегледа или е много рано?

# 516
Момичета, утре имам час при гинеколог, а до цикъла ми има още 5-6 дни. Ако този месец чудото се е случило има ли начин да се види при прегледа или е много рано?
Според мен е рано, може би тези дни тепърва ще се имплантира . А трябва поне седмица след това за да се види някаква точица. Имай търпение и ти пожелавам след 2 седмици да я видиш! 😊

# 517
Да, аз така или иначе си имах час за лекар, но викам, че ще е супер ако мога да разбера. Значи може би по-добре изобщо да не ме човъркат, че ако има нещо да не го смущаваме.
Благодаря за късмета, да ви се връща Simple Smile

# 518
  • София
Да, аз така или иначе си имах час за лекар, но викам, че ще е супер ако мога да разбера. Значи може би по-добре изобщо да не ме човъркат, че ако има нещо да не го смущаваме.
Благодаря за късмета, да ви се връща Simple Smile
😱 Какво има да те човъркат?!?!?

# 519
Няма да карам допълнително да ме гледа с вътрешен видеозон, тъй като при предходния ми преглед ми беше взета цитонамазка и тя отпада като цяло. Ако можеше да се види нещо на този етап просто щях да помоля да ме прегледат, а не само да обсъдим резултата от изследването.

# 520
Няколко дни преди положителен тест ми взеха микробиология и ме гледаха с вагинален. Нищо няма да ти стане от преглед. Ако няма някакъв проблем повечето жени правят секс цяла бременност,а това си е повече човъркане от един преглед с вагинален.

# 521
Дидолинка, бременност се вижда на ехограф най-рано на около 10 дни закъснение.

А относно "човъркането", вагиналния ехаграф не пречи по никакъв начин на бременността, дори е желателно в начална бременност прегледите да са с такъв, защото се вижда по-добре и по-точно се определят размерите. Но така или иначе, при теб е много рано, така че не виждам смисъл от преглед(ако не е необходим заради нещо друго).

# 522
Аз вече обясних, че гинеколожката ми обясни, че не е желателно в ранна бременност да се правят каквито и да е манипулации, които не са спешни поради ред причини. На мен освен това ми е особено дискомфортно по време на преглед и предпочитам да си го спестя.

# 523
Здравейте пак , днес беше първият ми преглед при АГ , каза че вижда жълто тяло и че лигавицата е дебела , като при бременност , но не вижда плоден сак .. в 5 г.с нормално ли е ?

# 524
  • София
До 12 г.с. само с вагинален трансдюсер са ме гледали, че и секрет за микробиология са ми взимали.

Общи условия

Активация на акаунт