Търся суровоядци!!!!

• 32 071
  • 247
  •   1
Отговори
# 75
  • Linz
Защо пак се измести темата наистина?! Thinking Аман от тия спорове "За и Против"! ooooh! Като ви е толкова незаменимо месото- яжте си го! Ама да пишете за ползата от месото в тема за суровоядството е смешно и безсмислено Crazy

Ето малко инфо за месото от Оки- 2-рият пост:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=71546.0

# 76
  • Linz
И още нещо- факт е, че и без месо се набавя желязо Wink Моят хемоглобин е 151 Stuck Out Tongue Winking Eye

# 77
А това, че продължителността на живота е нарастнала с поне 30 години, на какво се дължи според вас  newsm78

# 78
  • Linz
А това, че продължителността на живота е нарастнала с поне 30 години, на какво се дължи според вас  newsm78
Кога е нарастнала?  newsm78

# 79

Ами например в древния Рим е била около 22 години, а сега е около 80  Thinking

# 80
Рени ,факт е че е до организъм. Аз ям повече чисто месо и съм с по-висок хемоглобим от сестрите ми - те ядат повече колбаси + повече плодове и зеленчуци от мен - имат недостиг на желязо . Твоят хемоглобин наистина е доста висок  Simple Smile Браво на теб. И все пак в мен изниква въпросът: сигурна ли си в надежността на лабораторията,в която си го изследвала. Апаратурата е от голямо значение при тези изследвания. Аз винаги избирам места с най-новата апаратура.

# 81
  • Linz

Ами например в древния Рим е била около 22 години, а сега е около 80  Thinking

Тогава не е имало здравеопазване. Умирали са от заразни болести, които днес са изкоренени.

Снежната Кралица, а как разбираш на какво ниво е апаратурата?
Аз отидох в поликлиниката до нас. По принцип винаги ми е бил в норма хемоглобина, освен след второто раждане- получих кръвоизлив и анемия, която се оправи за няколко дена без добавки на желязо.

# 82
с довода за древните римляни ме съсипахте от смях . освен всичко , което рени ви е казала , е известен техният обичай да преждат до пръсване , да си бръкват със специално перце в гърлото, за да повърнат и пак да могат да се тъпчат като животни

# 83
с довода за древните римляни ме съсипахте от смях . освен всичко , което рени ви е казала , е известен техният обичай да преждат до пръсване , да си бръкват със специално перце в гърлото, за да повърнат и пак да могат да се тъпчат като животни

Дадох пример, защото намерих точни цифри за там, но разликата с останалите части на света не е била съществена  Wink

Тогава не е имало здравеопазване. Умирали са от заразни болести, които днес са изкоренени ...

Факторите са комплексни да, но единият е именно храненето  Peace

# 84
Лекарят ми ме съветва къде да отида за съответните изследвания. Казах го, защото си вегетарианка, а пък хемоглобинът ти ми се виждам многоо добре даже за жена, която консумира месо. Мога само да се радвам за теб, защото повечето жени страдат от недостиг на желязо.

# 85
освен след второто раждане- получих кръвоизлив и анемия, която се оправи за няколко дена без добавки на желязо.
Сори, но това е невъзможно. Желязото се натрупва в организма постепено и анемия не се оправя за няколко дни.

# 86
  • Linz
Аз също не очаквах толкова висок хемоглобин  33uu

Колкото до Древния Рим- известен е с гуляите... плюскане и пиене в хоризонтално положение- това са представлявали симпозиумите. И месо на поразия... (знам го, защото се интересувам от древните цивилизации).

освен след второто раждане- получих кръвоизлив и анемия, която се оправи за няколко дена без добавки на желязо.
Сори, но това е невъзможно. Желязото се натрупва в организма постепено и анемия не се оправя за няколко дни.
Uf, kredora se zagubi... Misalta mi e, che az se pochuvstvah dobre sled izpisvaneto. Izsledvania ne sam pravila.

# 87
Писах вече, не се хващай за Рим, дадох примера с него, защото намерих точни цифри, положението в другите региони е било аналогично по отношение на възрастта, а гуляите са липсвали  Peace

# 88
Чета
отговарям ти може би zа последен пьт,zаЩото едва ли Ще можеШ да схванеШ неЩо иzобЩо от цялата идеология.
Цитат
Ааааа, да си имаме уважението! Макдоналдс е отврат, зрънчовците, соковете с подсладители, сладкишите и т.н подобни "Храни", ама печено пиленце с картофки що да е вредно?!
Ще ми кажеш, блъскат ги с антибиотици пилетата, за да растат по-бързо...ми доматите и салатите да не би натурално да си растат?! 
Цялата работа е в умереното консумиране на разнообразна храна, ако пък е и чиста от към добавки още по-добре
.

Имаме си уважението. Peace
Няма да твьрдя,че печеното пиле и картофките са вредни,но искам ти да ми докажеШ какво сьдьржат,което го няма другаде,какво допринася zа органиzма и функциите му,дали натоварва органиzма и с какво,колко време преседява в стомаха таzи комбинация и zаЩо,колко вида стомаШен сок са необходими zа раzграждането му.Искам да zнам витамините и другите сьставки на пе4еното пиле и картофи.
Става ли?
Не става вьпрос zа никакви антибиотици и тн...просто пилетата са храна на хиЩници,а аz не сьм хиЩник.Най малкото няма с какво да му схрускам кокалите на това пиле.

Сн.Кралица
Цитат
Аз ям повече чисто месо и съм с по-висок хемоглобим

Неzнам да има някьде да се иzполzва това прилагателно zа месото чисто.Може би е само zа собствена zаблуда и успокоение.
А хемоглобина на всяка жена е по ниськ от тоzи на мьжете и това е неЩо нормално и не е свьрzано с консумация на месо.Ама кой да zнае...А и какво zна4ение имат някакви си лабор.иzследвания и начина на хранене.Промените са видими с просто око по кожата,иzль4ването,мислите,мириzмата на потта.
Няма чист човек,който да е толкова нетолерантен и да не респектира вьzгледите на другите.Това покаzва мрьсно тяло,лоШи мисли,агресивност,беzраzли4ие и zавист.
Нека не преврьЩаме темата в поредния спор.

Нека теzи,които не са сьгласни с тоzи вид хранене,продьлжат да се хранят според zнанията и сьрцето си и да се опитат да респектират останалите,които искат да споделят само хубави и интересни неЩа zа храната.Моля ви.

Ще сложи ли някой таzи картинка zа апетит...
www.orkos.com

# 89
Ще сложи ли някой таzи картинка zа апетит...
www.orkos.com

За съжаление това не е картинка, а флаш-видео и няма начин да се покаже във форума (или поне на мен не ми е известен) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт