Февруарската дружинка става на една годинка

• 60 240
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
Честит рожденик, Верче! Нека да.ви е здрав малкият юнак и много да ви радва!

# 316
Честит рожденик! Да расте здрав и усмихнат!

Аз давам вечеря от доста време, може би втория месец след началото на захранването започнах да го слагам с нас на масата вечер. В началото хапваше символично, но сега си вечеря стабилно и забелязах че вечер има най-голям апетит. Около 7ч. Е вечерята и после към 8:30 суче и заспива.

# 317
Честити ви рожденици/чки. Да растат здрави и щастливи за радост на мама и татко.
Та за храненето - близнаци, момче и момиче... Ами на периоди са. Един път дъщерята яде повече, друг път синът. Друг път нищо не ядат, а понякога изяждат хладилника. Зависимост... Не си правя труда да търся. Мислех че има общо със зъбите,но май не. Кой когато иска яде повече или по-малко или може би вече имат вкусове и предпочитания. Вчера сутринта в 8 сукаха, в 9:20 изядоха за закуска всеки по 300 г манджа ... ( от кухнята докараха кус кус с риба и зеленчуци, а те обожават кус кус). Бях поръчала макси меню и мислех да имам за вчерта или за днес, че пътувахме...но уви. Вчерашните овесени ядки за закуска бяха отсвирени и изплюти, а кус кусът ометен до последното зрънце. После на обяд (в 14) едва изядоха по 150 г супа със сухарче и сукнаха малко, пополовин банан за сз, а за вечеря крем супа от тиква по около 200 г, после пак сукаха. Днес сутринта пак завидни количества изядоха ... По една купичка попара ( от 4 сухата, сирене колкото кибритена кутийка), по половин авокадо, по един жълтък и половин ябълка) и половин час преди това бяха сукали .... Не знам къде го събраха. На обяд тиквички с ориз, за които се избиват, също завидно количество, а сега за вечеря ме втрещиха... Отдавна не бях правила зеленчуци на пара и сега преди сън като гладни сукаха. Ами порцията която ометоха на мен ми идва горница - по 4-5 розички броколи и още толкова карфиол, по половин голям картоф, по 4-5 главички брюкселско зеле, по 4-5 бейби моркова, шепа зелен боб на човече, че си просиха и от нашите наденици и пилешката супа, която дояждах. За нас с баща им почти не остана зарзават за гарнитура...
Може и скок в растежа да е... Уж последните две седмици преди годинката има такъв.

# 318
Честит рожден  ден на малкия юнак !Да расте любопитен и палав , здрав и засмян ! Birthday
Въртоглава, като чета се плаша че моята нищо не яде....
Кажете как ви се струва.
Сутрин кърмене и 50 мл. сокче също плодове половин банан, половин круша .
Преди обед пак кърмене , за обяд около 200гр макарони и един малък домат. Сз още половин банан.После кърмене. Вечеря 19.30-20ч. Около 100гр. супа.

# 319
Хамсти, спокойно на периоди са. До вторник им се молех да ядат, но всичко се буташе, мажеше, плюеше, хвърляше... всичко освен хляб и макарони със сирене. Вторник след като за пореден ден се изнервих, че нищо не ядоха, за вечеря си направих салата от цвекло, картофи и шунка, отворих си една биричка и блажено се опънах на дивана, докато баба им се занимава с тях и им се "кара" с тих глас да не ме ядосват. И о чудоооо. Клюкарката цъфна да си проси бира и да ми бърка в устата. Другарят дори не ме попита, а бръкна в купата със салата и заграби с две шепи. Сестра му, да не изпусне кльопачката и тя отиде да бърка в купата. Добре че майка не беше овкусила цялото количество картофи и цвекло, че щяха да ми изядат салатата. Не знам бирата ли им отвори апетита или на баба приказките...Joy

# 320
  • пловдив
Да ви кажа ,че ние още се кърмим,но давам и АМ през деня . Относно
хапването-има апетит,но не хапва всичко. Напоследък много обича броколи на пара и картофи,както и жълтък чист да си хапва. Иска всичко да опита от нашата храна,но не изяжда големи количества.
Все още предлагам мляко след хранене,тъй като като не си изяжда порцията ме притеснява да не остане гладна.
Още се буди нощем минимум два,три пъти за кърмене. Покрай зъбите и повече. Според мен от опита ми с каката,спират да се будят след отбиването. За сега няма да я отбивам,но към 1.5 г вече ще се замисля. Дано да са излезли повечето зъби дотогава.
Иначе и ние от скоро сме по-активни с движението и всеки ден сме с драскотина или цицина.

# 321
vartoglava,как правиш кус кус.  Аз не ям такова и се чудя как да го предложа. На пликчето пише да се вари с олио? Киснеш ли го?

# 322
Кус кус-а си е чиста паста, демек макарони. Не кисна,няма нужда. Варя според инструкциите, гарниран с каквото имам под ръка. Масло и сирене обикновено, понякога с плод. Друг път в зеленчукова яхния. Случвало се е като сме на път или на гости да ползвам готово пюре за сос и малко сварен кус кус.

# 323
Кус кус-а си е чиста паста, демек макарони. Не кисна,няма нужда. Варя според инструкциите, гарниран с каквото имам под ръка. Масло и сирене обикновено, понякога с плод. Друг път в зеленчукова яхния. Случвало се е като сме на път или на гости да ползвам готово пюре за сос и малко сварен кус кус.
А слагаш ли олио докато се вари,че на плика така пише

# 324
А слагаш ли олио докато се вари,че на плика така пише
Вариш както вариш спагети, макарони ..
Аз лично не слагам, защото после добавям масло. Но ако ще меся със зеленчуци добавям. Идеята е да не се слепнат зрънцата.

# 325
Правила съм му макарони звездички и така яко се слепват и е сухо въпреки маслото,ще пробвам с малко олио или зехтин и ще видя. Мерси vartoglava

# 326
  • София
Верчето, честит рожденник. Да е много здрав, усмшхнат и игрив! Много да ви радва!

Искам да попитам нещо относно вечерята. Предлагате ли вече на вашите деца? От няколко дни давам супа към 19.30 - 20.00 и си хапва. Нали не е рано? Няма закуска, защото каквото и да предложа сутрин само върти главата и реших да не я надилвам. Така се получава обяд, евентуално следобедна закуска и вечеря.
Давам супа за вечеря от 9м и половина.

# 327
  • София, България
Момичета които имате стълби у вас, как сте ги обезопасили? Търся някаква преграда, но само кучешки намирам. Отделно стъпката на стъпалата е много висока ( преди 3 години. Кой да мисли за практичност, само визия и интериор ми беше в главата) т.е. преградата ще трябва да я ползвам доста дълго време Sad

И ние сме със стълби вкъщи. Точно вчера вечерта,както се бях замотала по втория етаж,ММ идва с детето и гордо ми казва,че с изключение на последните 3 от 15 стъпала,е изкачил сам! Явно е решил да ме търси горе и просто е тръгнал,с баща си за сигурност,при положение че никога преди това не се е и опитвал. Не ги качва изправен, разбира се,по-скоро на четири крака,но при нас е много опасно,понеже от едната страна е стената,от другата няма перила. Колкото и грозно да е,ще опънем някакви здрави брезенти,да играят ролята на перила/прегради. Иначе тези врати,за които говориш, знам ги,но ги дават за до година и 6-8 месеца, тоест лесно се прескачат. Но друга идея засега нямаме Sad

Честит рожденник,Верче. Да расте здрав и усмихнат и много да ви радва!

На въпроса за вечерята,даваме супа или постно към 20:30-21ч. Наскоро съвсем лесно и сам се отказа от АМ вечер и не си го търси.

# 328
  • Down Under
Аз се хванах да правя декорация за рождения ден. Голяма цифра едно от стиропор с цветя от салфетки и цветя от хартия тип ветрило. Много е лесно, стига човек да има време. Идеята е от тук, ще споделя снимка като съм готова 😊

# 329
Благодаря на всички!
Няколко дни украса и готвене и свърши докато мигна. Децата се забавляваха с украсата, отскубаха балоните , скараха се за играчки. Типично детско парти!

Желая много здраве на всички дечица и да слушкат повече с ушетата Hug

Общи условия

Активация на акаунт