Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 5

• 57 231
  • 822
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте!
Бих искала да ви попитам, как разбирате, кой е специализант - те ли си казват или вие питате, докато ви преглеждат? И когато разберете, че са специализанти, можете ли директно да кажете, че искате дежурен лекар и да го изчаквате докато се освободи? Благодаря ☺️

# 421
Момичета, много задълбахме в темата. Ако смятат за редно да си дават телефоните, ако не ние също имаме избор.
Относно това, че съм ѝ звъняла без да ми е давала телефона си - номерът го взех с нейно разрешение, когато разбрах, че съм бременна и исках да я попитам дали би ме приела за преглед.
А за мен като пациент, който не живее в София не е никак удобно за всяко притеснение да тичам до там, когато мога (в нормално време, разбира се) да попитам по телефона. Естествено, има неща, които не могат да се преценят по телефона.

# 422
  • София
Моя коментар не е бил конкретно насочен към някоя от вас.
Пациент съм на клиниката от 10 години, следя трета бременност там, съответно и през раждането съм минала, говоря от опит.
Освен това е хубаво човек когато отива при някой специалист, било той и лекар, а не счетоводител , да се съобрази,че той също е човек и има нужда от лично пространство и личен живот.
Всеки един от лекарите в клиниката има стотици пациенти, гарантирам ви, че съм била свидетел на изключително нетактични хора, които се обаждат за глупости на лекаря, докато на него му се налага да консултира пациенти, хора всякакви, убедена съм че и през нощта биха звъняли за несъществени неща.
Смятам,че организацията в клиниката е на добро ниво и да, ако не желаете да ви преглеждат специализанти, просто го заявявате и това е.

# 423
Здравейте!
Бих искала да ви попитам, как разбирате, кой е специализант - те ли си казват или вие питате, докато ви преглеждат? И когато разберете, че са специализанти, можете ли директно да кажете, че искате дежурен лекар и да го изчаквате докато се освободи? Благодаря ☺️
Основно по това, че са млади. Аз лично не знаех, че е специализантка, след прегледа видях на сайта на болницата, но пък бях доволна и въобще не ме интересуваше това.

# 424
Здравейте!

Прочети в предишната тема. Там много обстойно е обсъждано няколко пъти  това.

# 425
Освен за разчитане на резултати и евентуално изписване на лекарства съврзани с тях ( за което винаги отговарят , като се звънне на регистратурата) , не виждам за какво може да консултира док по телефона , особено при бременност. Винаги съм ходила до спешно за всякакви болежки, течения и тем подобни, много по -спокоино ми е . Колкото до специализантите , дори за раждането подписах , че съм съгласна да присъстват , с тези с които съм имала досег ( а те са повечето), са супер отзивчиви , мили и разбиращи си от работата млади хора. Моя док е суупер търпелив човек , но не мога да си представя да му звъня за всяко едно нещо , той не може да ме прегледа по твлефона така или иначе.

# 426
Аз да попитам, знаете ли дали само Калев е специализант при Чавеева?

# 427
Абсолютно съгласна съм с Диди Павлова. Няма сми да се звни на лекар освен за консултация за изследвания и лекарства. На мен ми се наложи само веднъж до сега да звънна като вдигнах температура за да попитам дали парацетамола е безопасно вечерта да го изпия, а на сутринта се бях заредила пред кабинета на ЛЛ за преглед и после пред АГ за да ми потвърди че мога да пия всичко предписано от ЛЛ.

Освен в случай на силни болки или кървене не виждам смисъл да се звъни (имах такава ситуация) и пак според мен е по-добре на регистратурата да звъннете докато пътувате към болницата. В тази ситуация моята лекарка ме чакаше на входа на болницата и веднага ме прие по спешност без да съм й звъняла на личния телефон.

# 428
Аз да попитам, знаете ли дали само Калев е специализант при Чавеева?

Мисля че от скоро (поне аз от скоро я виждам) има една руса къдрава дама с дълга коса, но не знам дали е специализант и как се казва.

# 429
Мисля че от скоро (поне аз от скоро я виждам) има една руса къдрава дама с дълга коса, но не знам дали е специализант и как се казва.
Предполагам тази? http://shterevhospital.com/ekip/junior_doctors/lyudmila_konstantinidu

# 430
И аз миналата нощ бях до дежурния лекар нощта и ми се падна др Доленска-млдши лекар. Останах изключително доволна. Страшно мила и всеотдайна жена. Направи ми много пълен преглед и докъто не се увери, че съм добре не ме пусна .

# 431
Предполагам тази? http://shterevhospital.com/ekip/junior_doctors/lyudmila_konstantinidu

Същата! Като гледам Чавеева как трябва за всичко да й каже да направи, мисля че е съвсем зелена и не бих й имала доверие за разлика от Калев, който Чавеева понякога оставя и сам да преглежда, което за мен е признак на доверие от нейна страна.

# 432
Аз бях при нея на спешен преглед и съм супер доволна - мери шийка, гледа разкритие, преглежда бебето, гледа пулс, плацентарен поток. Но всеки от някъде е започнал, така че от 2018г. е в щерев, нормално е да добива увереност допълнително.

Същата! Като гледам Чавеева как трябва за всичко да й каже да направи, мисля че е съвсем зелена и не бих й имала доверие за разлика от Калев, който Чавеева понякога оставя и сам да преглежда, което за мен е признак на доверие от нейна страна.

# 433
Още един глас за Калев, бях на първата фетална при него - има подход към пациента, уверен е и вдъхва доверие.

# 434
Аз бях при нея на спешен преглед и съм супер доволна - мери шийка, гледа разкритие, преглежда бебето, гледа пулс, плацентарен поток. Но всеки от някъде е започнал, така че от 2018г. е в щерев, нормално е да добива увереност допълнително.

Дани, не казвам нищо против нея като лекар, защото нямам впечатления, но ми направи впечатление отношението на 3 отделни прегледа и за това го изкоментирах. Аз лично не бих й се доверила, но това си е мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт