Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 5

• 57 243
  • 822
  •   1
Отговори
# 435
Радвам се , че стана въпрос за нея. При мен само тя ме прегледа на последната фетална.
Не искам да коментирам колко разочарована бях, а много бях доволна на предните две фетални.
Има много хляб да яде.
Когато тръгнах да моля Чавеева да ме гледа след това, тя ми обясни , че имат едно и също образование и няма смисъл.
И друг път съм казвала -хубаво е, че имаме избор и когато човек не е е доволен, търси алтернативи.

# 436
Чавеева е трябвало да те прегледа според мен... То ясно, че са с едно образование, но ако само това беше от значение, щяхме да ходим в първия АГ кабинет. Тя дали би се оставила в ръцете на специализант?!

# 437
Не очаквах такъв отговор, защото аз помолих в крайна сметка, но така ми се отговори.
Нямам идея какво и е образованието , но повече от ясно, че Чавеева не смогва с този капацитет от пациенти.

# 438
Belinda ,и, какво се случи след прегледа? Ти си плати цената за преглед при Чавеева, но всъщност те прегледа специализант, като не можеш да бъдеш сигурна, дали всичко е наред.

В миналата тема пък и в предишните обсъждахма казуса със специализантите. Тогава имаше и един много неприятен случай благодарение на обучаваща се.
Просто политиката на болницата е такава – „ако мине“, защото повечето си мълчат и след това пишат тук.

И последно – ходите на специализиран преглед за ФМ, не се доверявате на АГ, който наблюдава бременността ви, но се доверявате на специализанта??? Но виждаш ли били много „мили“. В МД без пари ще го направят и пак специализанти
През нощта има редовен лекар – настоявайте той да проведе прегледа.

Чавеева е с много голяма допълнителна квалификация. Не може да се сравнява с тази "милата"

# 439
Трите ФМ ми бяха при чавеева, като последните две ги започваше втората Колев, третата Константиниду. И двата пъти си настоявах чавеева да си довърши прегледа, особено меренето на шийката, все пак при нея си бях запазила час, а не при някой друг... от Колев останах много разочарована, развали ни цялото вълнение с таткото. Голямо ръчкане го ръчка корема, защото бебчето не беше застанало в удобна позиция за гледане. Накрая се сети да каже, че може да пия кола, за да се размърда. Прекратих прегледа и казах, че ще чакам чавеева да ме прегледа...все пак часът ми беше при нея! Да не говорим, че само той от всички лекари, които са ме гледали не видя, че бебчето върви седмица напред и термина ми трябва евентуално да се измести...Като дойде тя и се успокоих, вдъхва ми много доверие и позитивизъм, усмихната и си помни пациентките. За Константиниду нищо лошо не мога да кажа честно казано. Беше доста изчерпателна, отговаряше на всичко. След това чавеева като дойде ми каза същите неща. Явно е доста заета и не може да смогне на многото пациентки, както повечето лекари в Щерев...

# 440
Какво направих след прегледа -платих си и отидох при следящото АГ( не в Щерев, за да уточня някои неща с нея и да ме увери да не правя пак тест за гестационен диабет,защото бебето просто върви малко по-голямо)
Там първо се отказах от следенето, после разочарованието с третата фетална и ми остана кофти спомен.
Но наистина би било добре да се обмислят много неща , защото тези лекари не са машини.
И в никакъв случай не си натрапвам мнението и не оспорвам професионализма на някои лекари.
Живеем ,слава богу, в свободна държава Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 мар 2019, 18:39 от Belindaaa1

# 441
  • София
Радвам се , че стана въпрос за нея. При мен само тя ме прегледа на последната фетална.
Не искам да коментирам колко разочарована бях, а много бях доволна на предните две фетални.
Има много хляб да яде.
Когато тръгнах да моля Чавеева да ме гледа след това, тя ми обясни , че имат едно и също образование и няма смисъл.
И друг път съм казвала -хубаво е, че имаме избор и когато човек не е е доволен, търси алтернативи.
Според мен трябва да напишеш оплакване до болницата и или да изискаш да те прегледа Чавеева /ако все още искаш да си при нея/,  или да ти върнат парите за прегледа, за да можеш да отидеш в друг медицински център и да те прегледа истински специалист,  а не специализант. Адски тъпо отношение от страна на Чавеева. Първо, специализантът се учи и упражнява знанията и уменията си върху теб. Не е ясно и какви са му знанията и уменията. Второ, записала си си час за съвсем друг лекар и си платила за този лекар - ръководителят на отделението. Ако си искала да те преглежда само специализантката, щеше да си запишеш час само при специализантката, а не при Чавеева. Трето, ако спациализантката нещо не е догледала поради липса на знания, умения и опит, по никакъв начин не те топли глупавото изказване на Чавеева, че имали еднакво образование. Специализантката, ако беше специализирала три години фетална морфология в Лондон, щяха да го напишат в профила ѝ на сайта на болницата и вероятно въобще нямаше да е специализантка все още.

# 442
Само да вметна, че всички снимки, които правят стажантите при Чавеева, минават през нея за второ мнение.

# 443
  • София
Не бих приела ФМ да.ми се води от стажант, предстои ми втора ФМ и ако ми спретнат такъв номер доста шум ще вдигна. Два месеца по-рано си записвам час за Чавеева, защото искам тя да ме гледа, като не смогва с пациентите да записват по-малко хора.

# 444
Слава богу при мен нещата са ОК, получавам достатъчно от АГ-то включително и всеки път Доплер на кръвотока, където там на получавах от АГ.
Да, мислех да направя това, за което говорехте по-горе, но после премислих и реших да не си вгорчавам излишно положителното настроение и така.
При втора бременност определено ще отида някъде, където си плащам за даден лекар , а не за специализанта му Simple Smile

# 445
Ама то за прегледите си има цена, не за конкретен лекар Simple Smile
Наистина всичко е въпрос на избор и разбиране за нещата. Ние минахме през доста перипетии, докато стигнем до преглед на фетуса и съм в рискова бременност, но не се притесних, че 1-вата фетална ми беше направена от Калев. Дори не се поинтересувах от резултатите за рисковете от БХС и ФМ, тъй като ако има нещо, от клиниката ще ме потърсят, но на самият преглед нещата бяха наред.
Втората фетална ми беше при Чавеева, живот и здраве и трета ще запиша при нея, но и друг да е - избрала съм си клиниката заради цялостното ниво на обслужване и професионализъм.

# 446
  • София
Аз пък смятам, че си плащам за определен специалист и изосквам да ме преглежда точно той.

# 447
Аз не мога да си представя да ме прегледа стажант( специално за ФМ). Предишната бременност я прекъснах в 18 г.с заради недоглеждане на специалист, а един стажант щеше да види качулки най-вероятно.

# 448
  • София
Има ли мамита, на които им е правена индукция (предизвикване на естествено раждане)?  Ще се радвам да споделят как протича цялата процедура и дали през цялото време се седи в болницата.

# 449
  • София
Има ли мамита, на които им е правена индукция (предизвикване на естествено раждане)?  Ще се радвам да споделят как протича цялата процедура и дали през цялото време се седи в болницата.
Аз съм била с индуцирано раждане - не можеш да мръднеш въобще от болницата - индуцирането обичайно се случва със система окситоцин и щом пуснат окситоцина, редовно следят тоновете /т.е. ти лежиш през това време/. Можеш да се разходиш до тоалетната и в самото родилно отделение, като се придвижваш със стойката за системата из коридора. Не ядеш и не пиеш нищо /от предишната вечер още/. Правят ти клизма /не е страшно/, следят ти разкритието /това е гадничко/, ако желаеш, можеш да си поискаш упойка. За няколко часа всичко минава. Стискам палци за леко и безпроблемно раждане!

Общи условия

Активация на акаунт