Любители на котки - Тема 128

• 39 951
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Споделям чувствата Ви относно боя и малтретирането на животни. Едва ли има някой повече от менда ги обича. Писах, че я ступах СИМВОЛИЧНО за да разбере че е виновна. Обикновено и се карам само. Тя разбира. Тук не се сдържах. Сега и аз съжалявам...много

Котката кастрирана ли е? Питам, защото ако не е, и е преживяла много разгонвания, без да е раждала в последствие, може да развива пиометра. Това е гнойно възпаление на матката, това би дало отговор защо и пишка, и ака отвън (както обясних вече, свързват болката с тоалетната си) Много е важно да се заведе бързо на ветеринар, защото ако е това, е много опасно, и само бърза реакция дава добри шансове за излекуване. По принцип, ако котката не е за разплод, най-доброто от здравословна гледна точка е кастрирането, по възможност преди първо разгонване. Некастрираните и нераждащи котки много често развиват карцином на млечните жлези. Ако се кастрират преди първо разгонване, рискът се свежда до минимум.
Все пак, от сърце желая на котето да няма сериозни проблеми.

# 496
  • SHOOT ME 10 $
Да кастрирана е. Преди първото разгонване.

Последна редакция: сб, 26 яну 2019, 07:54 от midkoо

# 497
  • София
Начии3, след като стао котки търчаха като бизони из къщи още от 5.30, мяукаха, копаха и събаряха, сега са доволни, нахранени и от половин час спят.
Мисля, че тази сутрин не харесвам котки. Хич.

# 498
  • Leeds, UK
Possessed, много са ти сладки и трите добичета. Винаги съм искала сива котка, ама съм нямала. Но животът е пред нас😘
Немците имат поговорка “In der Nacht alle Katzen sind grau” /През нощта всички котки са сиви/ 😁.

# 499
  • София
Барни почтително изчака до 8 преди да започне препускането (може да е един, но усещането е почти като от стадо).

Минал е на еднократно акане, вечер към 9, и само на затворена врата на тоалетната (ако не му я затвориш отвън, не върши работа).

# 500
Нaшaтa сегa нов номер е измислилa - придърпвa си купичкaтa с грaнули до килимa, вaди ги или ги рaзсипвa изцяло, лягa стрaнично до ръбa му, със зaднa лaпa и нокти повдигa килимa, a с предните пъхa грaнулите под него. Оня ден нaмерих еднa шепa от тях под него.
Поне бентото не зaкaчa, че със силиконa голямa игрa пaдaше.
Рaзгонвaнето минaвa учудвaщо леко. Говорих с вет, кaзa дa премине и ще кaстрирaме, но първо дa изтекaт трите седмици от първaтa вaксинa(поне 3 седмици зaдължително рaзстояние между 1вa и 2рa вaксинa кaзa), после постaвяме вторaтa вaксинa и седмицa след товa кaстрaция.

# 501
  • Стара Загора
Фиби относно буденето...е много деликатна. Идва и започва да ни меси с моя мъж но ако я погалиш и измърмориш,че е рано тя ляга върху единия от нас и спането продължава дружно:)))) Но стане ли някой от нас започва като кон да търчи из цялата къща,ляга по гръб и скача по стените...въобще циркаджийска работа:)
Не мога да разбера обаче защо не ползва всеки път пелетите си. Значи върши работата си винаги в тоалетната ни...но често е върху плочките не в пелетите. Здрава е. Поведенческо е явно...но не знам какво да правя вече.....нищо ново няма у нас...

# 502
  • София
Да кастрирана е. Преди първото разгонване.

Браво! Умно и отговорно решение.

# 503
  • Велико Търново
Possessed, и нашите откачат, но всяка сутрин🙄🙄 Никой не им обръща внимание, а и те не търсят де. Играят си една с друга, скачат, гонят се, събарят неща по пода, бутат ги 🙄😤😁
Да ви се оплача- и ние изпуснахме Уискасите😶 Разгониха се през ден. Бързо премина, но беше чудо. Ужасното муякане... Явно защото са на топличко и са добре и стана работата. Ще ги водим на кастрация по- нататък, да премине със сигурност разгонването.
И едно Суси с термометър- голяма игра🤣

Мъра съответно си спи отзад и хич не и е 😏😃
Термометърът е само опаковката, да не си помислите, че и давам да играе с него 🙂

# 504
Остaвих прaзнa торбa нa дивaнa, викaм си чaкaй дa я приберa, понечвaм дa я вдигнa, уж прaзнa пък тежи, a то:

# 505
  • SHOOT ME 10 $
Голям сладур имаш Джаста!
Обещах да покажа и моята Мишел О,бама

# 506
Хера, доколко е сигурно, че е здрава? Кога последно ѝ е правена пкк и биохимия? Кога последно е гледана на ехограф? Кога последно е правена контрола на фив/фелв и други инфекциозни?
А сигурно ли е, че си харесва пелетите? Може да иска друга постелка? Или пък самата съдинка или местоположението ѝ да не е удобно? Или пък да не е достатъчно чисто?

В 99.9% от случаите, когато котка се изхожда по малка и/или голяма нужда извън тоалетната си, то се касае за ситуация с разгонване или полова активност, здравословен проблем, проблем със самата тоалетна, стрес, уплах, опит за прикриване на неприятна миризма.

# 507
Aaa, Мидко, кaквa е чернa и лъскaвa Мишел. Крaсaвицa.

Хорa, прекрaсни сa ви пухчовците. Обичaм снимките ви и с нетърпение отвaрям темaтa, кaто видя пост, зa дa рaзглеждaм всякa постнaтa от вaс снимкa. Hearts

# 508
  • Варна
Почивка, лапа в ръка:

# 509
  • SHOOT ME 10 $
Като видя котки с такава украска и от такава порода съм сигурен, че са любвеобилни. А моята е дива. Не влиза в ръце. Само вечер като си легнем, идва, ляга плътно до гърдите ми и щедро започва да ми се предлага .

Общи условия

Активация на акаунт