Любители на котки - Тема 128

• 39 928
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Да ви покажа котешката трева Joy

Блеки не я гризка, а я дърпа и я изкоренява. Не знам как да я съхраня. Ако я скрия си я търси и надава вой.

# 556
Котешкaтa тревa трябвa ли дa присъствa в "менюто", зaдължителнa или пожелaтелнa е. Или може и без нея. Зaсегa нямaме интерес към рaстениятa, сaмо към сaксиите им. Кaто бяхме при свеки зa НГ, Мaя се беше посaдилa в еднa.

# 557
Котешкaтa тревa трябвa ли дa присъствa в "менюто", зaдължителнa или пожелaтелнa е. Или може и без нея. Зaсегa нямaме интерес към рaстениятa, сaмо към сaксиите им. Кaто бяхме при свеки зa НГ, Мaя се беше посaдилa в еднa.
Доколкото знам помага за изхвърлянето на космите, които пухчовците са погълнали. Взехме на нашия, но той изобщо не я погледна и я хвърлихме. За сметка на това обаче малцова паста яде направо от тубичката, много му харесва.  Joy

# 558
Ушатото не яде посадена трева, Топче също не обичаше, давам таблетки с котешка трева и малц или малцова паста, препоръчителна е тревата за мен, защото предотвратява образуването на космени топки в корема, Ушатия нищо, че е късокосмест му давам всеки ден, повърна два пъти косми, Топче ми повръщаше също, като голи охльовчета.

# 559
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
Nature Sunny Animal Heart Eyes Cat

# 560
  • Варна
Цлъмцеее Hug

# 561
  • София
Аз обаче с Ангелина ще се побъркам. Нали по съвет на докторите минахме на храна за бъбреците, за да видим как ще се отрази, защото има повишен протеин в урината. Всичко хубаво, но тя мократа храна от лечебните серии отказва да яде. Яде само гранулите - пурина и хилс.
Инати се, отслабна, по цял ден ме преследва и ми се моли без изтощение. Не мога вкъщи работа за пет пари да свърша, ако съм сама, защото постоянно ми е на клавиатурата - мяучи без спир, упражнява си ноктите върху саксиите и какво ли още не.

Реших да дам от консервите, които знам, че яде по принцип, въпреки диетата - еми не иска сега и тях да яде. Няма ли гранула в купата - все едно купата е празна.
Не мога да се събера вече от нерви и няма да мога да изтрая да минат още 10 дни. Нямам представа какво слагат в тези гранули, обаче тя само помирисва мократа храна и повече не я поглежда. Никога не е била така вече 2 години и половина. Винаги е яла мокра и суха храна и винаги е изразявала предпочитание и към двете - като и дам няколко пъти мокра, след това си иска суха веднъж-два пъти и след това си яде мокра отново. Има предпочитание към марки, но не е категорична. 

На всичкото отгоре, както писах и преди няколко дни - бях поръчала диетична храна от стефанов - да опитаме екануба мокра храна и точно нея я нямаше... Цялата тази работа с котешките храни и маркетинговите трикове така ме дразни. Винаги ме е дразнила, обаче сега вече ми изпилиха нервите драстично. Нямам представа след като отидем да видим кръвните тестове с какво ще я захранвам и изобщо как ще я караме, но категорично ще поставя този въпрос.

# 562
Ваня, а ако пробваш да смесиш мократа храна и гранулите дали пак няма да яде? Сложи повече гранули, да се покрие останалото, може да стане.
И аз имам проблем със саксиите. Изкарах почти всички навън, за да не изяде нещо, за да не му стане нещо и оставих само 3 съвсем мънички декоративни саксийки с малки кактусчета на перваза. Ей, види ли ги веднага отива и ги бута от там. Не знам защо го прави.

# 563
Да те дразни...Stuck Out Tongue Winking Eye

Ваня, много неприятно, не знам какво да те посъветвам, аз имах злоядо коте, но някак си с Топче се разбирахме относно храната, имаше период в който по ден-два не искаше да близне нищо, а в същото време беше добре - жизнен и активен, аз, разбира се веднага в клетката и на ветеринар, до лудост ме е докарвал, но той капризничеше.
Опитай да ги смесиш както е писала и С. Пурина и Хилс са от класа на РК, пристрастяващи са, много трудно отвикват от тях, нямат наяждане първото което и котките стават хиперактивни. Топче съм го хранила с РК, ей, нервите ми скъса докато отвикне от тази храна, опитай да ги смесиш и двете, но се съмнявам, че ще прояде мократа храна, ще отбере гранулата, при следващото посещение при ветеринар наистина обсъди с него този въпрос, дано прояде, знам какво е....

# 564
Подозирам и аз, че тази е причината ама вече на нищо не приличат горките ми китки, а аз на всеки 5 минути чистя пръст. Joy
Относно храненето и моят отказва каквото и да било друго освен гранулите си. За щастие поне тях успях вече изцяло да сменя, защото допреди да го вземем е ял само някакви “Фрискас” (май така се казваха), които при ветеринаря казаха, че са боклуци, та вече яде изцяло Applaws, не са връх и те вероятно ама поне са по-хубави от досегашните му. От пастетите съм пробвала да му давам всякакви видове, буквално всякакви, досега само с тея на Applaws съм имала успех да изяде 4-5 хапки и това е, другите само ги помирисва и не яде докато не му предложа пак гранулите.
 Голяма е скица този малчо. Така се случи тази седмица, че единственият ми почивен ден е днес и затова исках да се наспя и затворих вратата към спалнята. От 6 часа е започнал да драска по вратата, да мяука жално и да се опитва да отвори. Толкова жални бяха звуците, които издаваше, че се изплаших да не се е наранил, станах и отворих вратата, а той ме погледна, измяука тихо и се качи на леглото. Като си легнах и аз обратно дойде, потърка си носа в моя, гушна се в мен и заспа. До обяд спахме двамата. Не мръдна повече, чак след мен се събуди. JoyJoy
Скрит текст:
Купих му меко легло, където да си спи, обособила съм му и кът, в който съм сложила мои стари дрехи да му мирише на мен, няма и няма, той си спи с мен в спалнята. Joy

Последна редакция: нд, 27 яну 2019, 16:27 от С.

# 565
  • София

Нещо ми руменее това цлъмце! Joy Hug

# 566
  • София
Пробвала съм да мешам гранули с мокра... не става. Ще видим как ще я караме. То лошото е, че тя си вижда гранулите и няма как да и обясня защо не и давам. Познава пликчето в шкафа малката гад!

# 567
# 568

Мойта Чарла се препича на следобедното слънце.

# 569
  • на брега на морето
Данък Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт