На море в Гърция 2019 - I

• 82 027
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
И аз съм фен на Евтихи, гледам го отдавна, лошото е, че малко от филмчетата имат субтитри.
Въобще не знех, че имало нещо под Крит 🙄

Последна редакция: пт, 15 фев 2019, 07:13 от sandstorm

# 376
  • София

И за феновете на Ситония около Никити една лоша новина, плажът Ай Янис замина. Тази зима се строи огромен билдинг с огромен кулокран. Чух да се споменава нещо за руски инвеститори, не знам доколко отговаря на истината.

ТЪжно.... Sad Това е един от любимите  ми плажове в района.Още преди две години заградиха и се влизаше обиколно , но все пак  се стигаше и ползваше плажа.

# 377
Малко ще ви отведа в по-южна посока, всъщност до най-южната точка на Гърция, а и на цяла Европа (оказа се, че това е най-обикновен …………., бетониран на скала). Който, като мен, е на вълна Крит, може би ще хареса филмчето за Гавдос от поредицата Happy Traveller на Евтихис Блецас https://www.youtube.com/watch?v=OjtDeCCLsbY. Страхотни гледки, достави ми голямо удоволствие и лятно настроение. Епизодът е качен миналата пролет, но аз явно съм го пропуснала. И сега попаднах на него точно навреме.

Умишлено съм оставила горе точки, за да може и други да се изненадат, подобно на мен Sunglasses.
Приятно гледане!

И аз благодаря! Много ми хареса! Flowers Hibiscus

# 378
  • София

И за феновете на Ситония около Никити една лоша новина, плажът Ай Янис замина. Тази зима се строи огромен билдинг с огромен кулокран. Чух да се споменава нещо за руски инвеститори, не знам доколко отговаря на истината.

ТЪжно.... Sad Това е един от любимите  ми плажове в района.Още преди две години заградиха и се влизаше обиколно , но все пак  се стигаше и ползваше плажа.

И за мен е много неприятна новината. През 2015г. изкарахме хубава семейна почивка основно на този плаж. Там за първи път видях морска звезда и октопод. То всъщност за Никити това е най-удобната възможност, която никак не беше лоша. За спомен ще ми остане един бял олеандър, който ми се прихвана от откъснато до този плаж клонче.
За съжаление явно и в Гърция се забелязват негативни тенденции от типа на тези, които съсипаха нашето крайбрежие. Жалко!

# 379
Дано не стане като на нашето море. Тук е някакъв ужас.  Rolling Eyes Crossing Arms

# 380
  • София

Момичета и момчета, кой е този плаж на Лефкада?

https://www.grekomania.com/places/lefkada

Последна редакция: пт, 15 фев 2019, 12:36 от Vivi

# 381
Durdle Door
Wareham BH20 5PU, Великобритания
https://maps.app.goo.gl/Mx3VJ

🤣😂🤣😂

# 382
  • София
Нали??? Няма такъв на Лефкада. Нямаше как да не сме го виждали и коментирали тук.
Иначе са си украсили страницата с тази снимка.
Благодаря, Блис!

# 383
И не само те.

# 384
  • София (Възраждане)
И защо им е трябвало да го правят, Лефкада си има достатъчно собствени достойнства, че да е нужно да мамят...

# 385
Може би, защото този е непознат и би събудил по-голям интерес.

# 386
  • София
Здравейте, от дълго време чета темата и не веднъж е била полезна за организацията на почивката на нашето семейство. Сега отново имам нужда от помощ- интересуват ме студио или каравана на брега или в близост, някъде на Халкидики,които да можем да наемем за целия сезон на прилична сума. Ако не е и много населено - това е мястото. Благодаря отново за съдействието.
Да си наемете каравана - погледнете директно къмпингите в района който ви интересува. Но за цял сезон може да ви е по-евтино да си купите каравана и да си я позиционирате в някой къмпинг. Например за халкидики цените на сезон Арменистис са около 3500 евро, а Сарти е 1500 евро. Има няколко хубави къмпинга след Солун - посока Атина. А това със студиото за наемане на сезон го мислих, но всичко което намерих бяха цели къщи под наем за цени от около 4-5 000 евро и не ме устройват. Харесах една близо до плаж Сахара - нея каликратия но за 4,500 от май до края на септември

# 387
  • Там където
Да попитам отново за плажа на Метаморфози - пясък ли е или камъни, има ли оси? Моля за инфо, ходилите там.
Били сме на Метаморфози преди 2 години, но не заради плажа, а заради изгоден апартамент. Плажът не е хубав- тесен, пясък примесен с камъчета и не много чист. Селището е тип малко селце- има таверни, магазинчета, сергийки, но не е кой знае какво. Ние винаги ходим с кола и затова не е проблем да минем дори 50-100 км дневно за плаж. Слава Богу ММ не мънка, че го карам да пътува поне по 1 час до някой плаж Smile

# 388
Отново започнахме подготовката на проваленото ни от миналата година гръцко лято на Лефкада и Кефалония и дори сме към финал на резервациите. На Кефалония  първото ни настаняване е в района на Сами , но за другото се колебаем между Ликсури и Свороната. Кое би било по-удачно? Приемам и други предложения!
Аз препоръчвам Аргостоли.Уникално оживено място и на 1 км има страхотен плаж

# 389
И аз се интересувам от Метаморфоси, кой е най-близкия хубав плаж и въобще плажовете на разтояние 30 мин които заслужават да се видят? Хубави заведения на плажа, благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт