На море в Гърция 2019 - I

• 81 944
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
  • София
От сайта на външно :
Забранен в Гърция е вносът и притежанието, освен след съответно разрешение от Министерството на обществения ред и защитата на гражданите /ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ на:

механизми и устройства за изстрелване на всякакви средства, химикали /спрейове/ или освобождаване на енергия;

https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/greece
Доколкото помня няма проблем за харпун купен от Гърция, вероятно издават съответните документи.

# 616
Преди няколко години много отпуснаха режима на харпуните в Гърция, след като вече не е необходимо да притежаваш разрешително. Има ограничения, да, както и на някои места е забранено (например Порто Куфо на Ситония). Задължително се влиза с буй, само в светлите часове, забранено е да влизаш с фенер и бутилки, да харпунджийстваш на по-малко от 200м . от плажове също е забранено. През май изобщо е забранен риболовът.

Не съм чула и на някой да са му направили проблем на границата с харпун.

# 617
   Благодаря ви много за загрижеността и много съжалявам, че изобщо споменах причините, но може ли да се върнем на въпроса за малък пясъчен плаж в Северна Гърция, което е и в съзвучие с тази тема от форума.

# 618
  • София (Възраждане)
Тасоски плаж?

# 619
Твърде пренаселено за моят вкус. Миналата година ходихме само на разходка и изпитах ужас, когато видях как за половин час се напълниха догоре 2 ферибота с автомобили. Братята румънци се изнасят масово там-добре, че минахме Маказа предния ден.

# 620
  • Sofia
Ще пратя една идея на лично.

# 621
Момичета, препоръчвате ли Гърция за дестинация при бременност- Май- Юни ще съм съответно в 7ми и 8ми месец и искам да отдъхна някъде. Не искам да пътувам много, предпочитам да е по- близка дестинация. Ние живеем в стара загора и ходихме в Тасос, което е супер близо- на 4-5 часа макс. Въпроса ми е дали някой е посещавал някой хубав по- близък плаж/ дестинация, която си заслужава.

# 622
  • Варна
Много благодаря, Параход.
Става въпрос за началото на юли, дори тръгване последните дни през юни.
Приоритет са повече разходки и обиколки.
Ще започвам да чета и по-нататък пак ще питам конкретни неща.

Ние бяхме миналото лято от 02.08 до 10.08. 4 дни на Кефалония, 4 дни на Закинтос.  И двата острова са очарователни по своему. Бяхме с кола от БГ и всеки ден бяхме по различни плажове. Ще повторим отново със сигурност.
Струва ми се обаче, че ще Ви дотегне да го пътувате с ферибот разстоянието всеки ден, ако решите да се ситуирате само на единия остров. Разбира се, това е мое мнение и не Ви задължавам с него.

# 623
avpetrova, благодаря! Предвид, че ще е лято и, че няма да ми се обикаля много, резервирах 10 дни на Кефалония.
Ще го мислим на място. Може да отидем до Закинтос за ден. Може да отложим за друг път. Не го бързам, но с Халкидики приключихме мисля. То не остана място, където да не сме били. Така, че се ориентираме към островите.

# 624
Janet9310,
то зависи от хода на бремеността (аз си пътувах, но не за всички е удачно), но Авдира и Фанари са добри пясъчни плажове още по-близо до твоя град - на около 3 ч. Иначе с нещо кой знае какво не са забележителни селцата, но нали целта е отдих.
На запад от Тасос и Керамоти вече по-далечко ти идва.

Последна редакция: пн, 11 мар 2019, 16:42 от Параход

# 625
Janet9310,
то зависи от хода на бремеността (аз си пътувах, но не за всички е удачно), но Авдира и Фанари са добри пясъчни плажове още по-близо до твоя град - на около 3 ч. Иначе с нещо кой знае какво не са забележителни селцата, но нали целта е отдих.
На изток от Тасос и Керамоти вече по-далечко ти идва.

Благодяря Simple Smile

# 626
Извинявам се, "на запад" исках да кажа, понеже на нас от София Тасос източно ни идва Simple Smile

# 627
  • София
Момичета, препоръчвате ли Гърция за дестинация при бременност- Май- Юни ще съм съответно в 7ми и 8ми месец и искам да отдъхна някъде. Не искам да пътувам много, предпочитам да е по- близка дестинация. Ние живеем в стара загора и ходихме в Тасос, което е супер близо- на 4-5 часа макс. Въпроса ми е дали някой е посещавал някой хубав по- близък плаж/ дестинация, която си заслужава.

Ако изберете Фанари или Авдира - много близо е манастир Агиос Николаос - https://www.feelgreece.com/bg/agios-nikolaos-monastery
Интересен е за разходка.

# 628

Ако изберете Фанари или Авдира - много близо е манастир Агиос Николаос - https://www.feelgreece.com/bg/agios-nikolaos-monastery
Интересен е за разходка.

Супер, много благодаря Simple Smile

# 629
  • София
Здравейте отново,  аз смених апартамента в Кефалния на по-нов, но без изглед. За септември обмислям дали да не купя билети за мен и децата до Каламата с Раян, но ми минава през главата вариант да не взимам кола под наем - знае ли някой има ли междуселски автобуси примерно? През целият си живот съм пътувала само с кола самоорганизирано и сега с тези евтини полети се чудя как да го измисля за сама с децата. На мъжа, второ море ще му е като наказание. Приемам всякакви съвети Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт