На море в Гърция 2019 - I

• 82 432
  • 760
  •   1
Отговори
# 600

Здравейте, гледам че правите резервации от Tripadvisor, а до сега аз запазвам само от booking, та въпроса ми е чо - евтини ли са офертите от този сайт? И изобщо кой сайт препоръчвате за почивки в  Гърция и по точно говоря за по отдалечени места като Закинтос
[/quote]

За Гърция винаги съм резервирала само чрез Booking, чрез Tpipadvisop и други сайтове само проверявам това, което ме интересува. А иначе колко е отдалечено мястото според мен няма съществено значение относно избора на сайт за резервация.

# 601
То до Варна така или иначе е най-удачно през Комотини - Маказа, но аз никога не съм почивала в него район. През Александруполис после се удължава пътя, преди години беше в трагично състояние след границата, сега не знам. На Маказа само се опитвам да уцеля час, който да не е пик, че иначе може да си отвисиш 2-3 часа. Аз запазвам чат-пат през букинга, нямала съм проблеми.

# 602
  • Варна
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на всички наши любими жени : баби , майки , съпруги , приятелки , дъщери , внучки и разбира се съфорумки Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 603
  • Stavanger,Norway/ Varna
Благодаря за отговорите, момичета. Като гледам, ще караме до Солун и от там ще му мислим....

# 604

Здравейте, гледам че правите резервации от Tripadvisor, а до сега аз запазвам само от booking, та въпроса ми е чо - евтини ли са офертите от този сайт? И изобщо кой сайт препоръчвате за почивки в  Гърция и по точно говоря за по отдалечени места като Закинтос

Booking за мен е предимно за информация. Винаги, когато е възможно се свървам директно с обекта. След кратка кореспонденция научаваш всичко за мястото. Много често, да не кажа всеки път, цената е по-ниска, условията на резервация по изгодни, без блокиране на пари от кредитна карта, без предварително плащане до 15 дни преди пристигане и т.н. Специално за гърците мога да кажа, че са доста отзивчиви при даването на информация, изпращат снимки, питате всичко, което ви интересува и отговарят, само и само да ви спечелят като клиент. Така, че за мен най-добрия начин е директната връзка.

Пролетта е вече тук, чакаме лятото, дано да дойде по-скоро.

# 605
Много често, да не кажа всеки път, цената е по-ниска, условията на резервация по изгодни, без блокиране на пари от кредитна карта, без предварително плащане до 15 дни преди пристигане и т.н.
Ние също правим резервации чрез личен контакт (главно за имоти, непредставени в резервационните системи), но когато настаняването е отдалечено на седмица или повече от кореспонденцията и е над 2-3 нощувки, обичайната практика е превеждане на капаро по банков път. Много е рядко да не поискат - и все по-рядко в последните години.
Обратно, гръцки хотелиери са ми теглили от карта за предплащане само 1 или 2 пъти евър (от десетки), дори след изтичане на безплатната анулация. Винаги сме си плащали на място в кеш. Така че случаи има разни Simple Smile
Иначе за договарянето на по-ниска цена - вярно е в 98% от случаите, но понякога е незначително по-ниска и не си струва главоболието, ако не се сумира отстъпката за повече нощувки.
Последните години доста ползваме и airbnb. Там всичко се плаща по картов път предварително и няма разплащания на място.

# 606
Допълвам се в контекста на тази дискусия, че според моите  наблюдения поскъпването на нощувките в Гърция за последните 10-15 години е около 100% - т.е. което е струвало 30-40 евро, сега струва 60-80.
Това става плавно и не равномерно за всички региони и сезони, но тенденцията е необратима и хич не радостна Stuck Out Tongue

# 607
Така е, но въпреки това си остава най-доброто съотношение между качество и цена. Simple Smile

# 608
Спор няма! Да видим до какви ценови нива Simple Smile

# 609
       Здравейте, дами!
   Мъж съм и имам нужда от малко помощ от вашето "женско царство" Yum , тъй като от няколко дена ми изтекоха очите от четене, но така и не намерих това, което търся. Мисля, че само тук мога да получа адекватен отговор от хора, които са видели с очите си "нещото", което издирвам без успех досега.
  Та на въпроса: търся малък пясъчен плаж в района на Северна Гърция, да кажем в района между Александруполис и Керамоти. Може и да не е много малък, но да има в края си скали и сравнително лесен и кратък път до този край на плажа, било то пеш или с кола. Колкото по-слабо населен, толкова по-добре. Не сме нудисти с жената Simple Smile, замисълът е да има за всекиго по нещо-хубав пясък и чисто море за нея и камъни /скали/ и бистра вода за мен, като за гмуркане с харпун. Досега сме били само 2 пъти на море в Гърция, в Керамоти, но сега ни /ми/ се иска и нещо по- различно от страхотния пясъчен плаж там. Идеята ми е за един разузнавателен уикенд през април и избор на място за една почивка в самият край на август и началото на септември.
  Благодаря много предварително на отзовалите се! Във вас ми е последната надежда!

# 610
  • София
Не мога да помогна за мястото, но ако те хванат с харпун, ще береш огромни ядове.

# 611
И защо-дайте малко инфо?! Доста неща изчетох, но може и да съм пропуснал нещо.

# 612
  • София
Защото е забранено. Не мога да цитирам нормативен акт.

# 613
Има ограничения за харпуна, най-добре е да питате в местното лименархио къде и при какви усповия можете да го ползвате.

# 614
Риболовът в Гърция е забранен през месец май и целогодишно от залез до изгрев слънце. Има и някои други ограничения но мисля, че съм запознат с тях. Прочел съм официалните документи в превод. Моля все пак за помощ относно плажовете в Северна Гърция.
PS: Ако на някой му е интересно може да се информира тук: https://isea.com.gr/wp-content/uploads/2018/02/iSea_%CE%9F%CE%B4 … %CE%B4%CE%B1-.pdf:

Последна редакция: нд, 10 мар 2019, 16:03 от SPSt

Общи условия

Активация на акаунт