На море в Гърция 2019 - I

• 81 916
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
Да напомня, че ако не ви се плаща идиотската такса на моста Рио, отдолу постоянно вървят ферита на смешна цена.

# 106
  • София
Да напомня, че ако не ви се плаща идиотската такса на моста Рио, отдолу постоянно вървят ферита на смешна цена.
Последно фериботът струваше 6,50 евро срещу 13 за моста, но по моста си за 2-3 минути от дугата страна, докато с ферито може и половин час да отнеме с чакането, товаренето и разтоварването.

# 107
Макарон,
като се прехвърляш от Нафпактос към Аг.Никоаос си отдели два часа за Каламата, много приятен град!

Последна редакция: пт, 18 яну 2019, 13:28 от evhen

# 108
  • София
Последно фериботът струваше 6,50 евро срещу 13 за моста, но по моста си за 2-3 минути от дугата страна, докато с ферито може и половин час да отнеме с чакането, товаренето и разтоварването.
така,така,а миналата година юни ни взеха 11 за кемпера и от тогава си караме по-моста Simple Smile

# 109
  • София
така,така,а миналата година юни ни взеха 11 за кемпера и от тогава си караме по-моста Simple Smile

Да, точно, за кемпера и на нас веднъж ни взеха 11.
Първия път навигацията ни заведе до ферибота вместо до моста и решихме да се качим. Взеха ни 6,50, следващия път ни взеха 11.
Затова и ние вече сме само по моста.

# 110
  • София
Змия,какви са ви плановете за тази година с кемпера?

# 111
  • София
Змия,какви са ви плановете за тази година с кемпера?
Ако е хубаво времето, ще открием сезона около 3 март в Северна Гърция.
После ще ходим отново към Пелопонес - или между Великден и 6 май, или около 24 май, като второто може би няма да е добра идея предвид очакваното насрочване на избори за Европарламент.
След това традиционните уикенди в Северна Гърция.
И надявам се една седмица през септември някъде.

Основният ми проблем е недостатъчно дни отпуск.

Без кемпер вече имаме резервирана една седмица в Италия и предстои да резервирам и поне седмица на Наксос.

# 112
Ох, извинявам се тогава, явно са ги вдигнали таксите. В такъв случай да, няма никакъв смисъл.

# 113
  • София
Змия,би ли ми споделила за приятни местенца в северна Гърция,ние плануваме Великден на Лаефкада и околности за старт!

# 114
  • София
За Лефкада къде трябва да се отклоните на юг, ако пътувате от Солун - при Янина или при Игуменица?

# 115
За Лефкада къде трябва да се отклоните на юг, ако пътувате от Солун - при Янина или при Игуменица?

При Янина с отклонявате за Превеза - така е по-кратък маршрута. Може да се мине и през Игуменица, но се удължава като време и километри.

# 116
  • София
Благодаря Flowers Hibiscus

# 117
  • Пловдив
Макарон, и аз съм за Нафпактос. Не пропускайте вечерта да изпиете по питие отгоре на крепостта - гледката е чудесна!
По въпроса за моста - на отиване минахме по него, върнахме се с фери. Еми няма такова вълнение. За втори път в живота ми става лошо на ферибот. Хем в по-големи вълнения сме пътували, при които даже колите завързват, но тук някак много неприятно клати. Та не бих си спестила 6,50 втори път (предния исках да снимам моста от долу).

# 118
  • София
Змия,би ли ми споделила за приятни местенца в северна Гърция,ние плануваме Великден на Лаефкада и околности за старт!

Зависи какво тръсите.
До Неа Ираклица има популярно място за кемпери, но миналото лято сложиха табела, че е забранено и започнаха да глобяват, ако се разпищолиш. Мисля, че 300 евро беше глобата.
Обикновено няма проблем, ако не разпъваш нищо през деня - не вадиш маси и столове, не разпъваш тента и т.н.
Ние си изнасяме чадър и шезлонги до брега и само от време на време притичвам до хладилника за бира/вода.
От две-три години няма вода на плажа, но има къде да се изхвърли химическата тоалетна.

Около Епаноми има приятни плажове за диво къмпиране.

В студеното време не е никак лошо да се настаниш в изоставената Лутра Елефтерон. Водата от изворите е наистина топла. Няма покритие на нито един мобилен оператор.

И още много места има, които са напълно пусти и каменисти, което на нас не ни пречи.

Последното лято открихме приятни места близо до Александруполис - в района на Дикела. Плажът бе прекрасен, ако не ти пречат забулените ханъми от харемите.

# 119
  • София
Запазвам си мнението ти,иска ми се тази година по-често да забягваме,за това разпитвам за близка Гърция

Общи условия

Активация на акаунт