На море в Гърция 2019 - I

• 82 666
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Моля за идея къде е удачно да направим нощувка на връщане от Корфу, от Пловдив тръгваме и искаме да разделим пътя, на отиване ще спим в Солун. Търся приятно градче/селце, може да не е на море, просто да се разходим някъде. До Метеора и Кавала сме били.

# 541
  • София
Мецово, Йоанина.

# 542
Тези са на 1 ч от Игуменица, до Янина дали и толкова има. А те сигурно искат да разделят пътя по-равномерно Simple Smile вижте Вергина, Верия.

# 543
  • София
Миналата година навръщане от Корфу разделихме пътя в Едеса/близо до Верия/. Спахме в старият град, разходихме се по пътечката около водопадите. На нас лично ни хареса и препоръчвам за спиране.После директно от там има хубав широк път до Солун, така, че отбивката не е е голяма.

# 544
и след Едеса (гр.Воден) идете и до Пожарски бани

# 545
  • Пловдив
Много ви благодаря за предложенията, ще ги разгледам и избера нещичко.

# 546
Здравейте! Първо искам да ви благодаря за полезната информация , която споделяте тук.
Моля, за съвет и помощ.
Планували сме кратка екскурзия до Лефкада - Кефалония - 12-16.06. След четене и търсене на подходящи фериботи решихме първите нощувки да са в Лефкада - Нидри. След това се прехвърляме в Кефалония и тук идва моя въпрос. Има ли ферибот Нидри - Порос? Това което намирам е, или че има, но още няма обявени часове, или че има Василики - Фискардо.
Ако варианта е Фискардо,  бихте ли ми казали има ли оттам круизи за Закинтос и еднодневни обиколни круизи?

Благодаря

# 547
А може ли да препоръчате малко, пусто селце с хубав плаж и на разстояние, удобно за път с кола?

# 548
Има ли ферибот Нидри - Порос? Това което намирам е, или че има, но още няма обявени часове, или че има Василики - Фискардо.
Нидри-Порос не съм чувала да съществува (което не значи, че не е възможно да има), но преди години, когато Василики беше основното пристанище между Лефкада и Кефалония, имаше Василики-Сами. Той обаче вървеше само 1-2 пъти в седмицата, обикновено през уикенда.
Основната линия е Нидри-Фискардо, 2 пъти на ден през юни, ако това лято не отворят най-сетне пристанище Василики (не съм проверявала) след твърде проточил се ремонт и разширение. Тогава ще е Василики-Фискардо.

За да си отговориш на въпроса, има ли курс Фискардо-Закинтос, е достатъчно да погледнеш картата Simple Smile Не, няма такъв, корабчето за Закинтос тръгва от срещуположния край на Кефалония, в Песада.

И накрая, 4 дни са страшно малко дори за 1 от островите. Моето предложение е да се съсредоточите върху Лефкада и да направите круиза "7 острова", с който ще видите и Фискардо, и други приятни кътчета наоколо. А остатъкът от Кефалония и Закинтос - друг път.

Seti Beti,
виж Микро на п-ов Пелион.

# 549
Да, за Закинтос видях и предполагам , че няма фериботи от Фискардо.
По скоро еднодневни круизи около Кефалония от Фискардо, ще са ни полезни.
Въпросът е да се ориентираме къде да спим в Кефалония. Бяхме резервирали в Порос, но ще се откажем най-вероятно.

Права сте, че 4 дни са малко , но засега с това разполагаме. Следващото пътуване вече ще е почивка Simple Smile

Благодаря за бързия отговор.

# 550
Далече е Порос. Единствената ви разумна възможност е да отседнете в северната част и да видите Фискардо, Асос, Миртос и ако случайно остане време и за още нещо. Островът е голям, не говорим за почивка въобще, а за "активна почивка" с постоянно обикаляне и пътуване - и нашите са такива - ами, не стига времето пак.

# 551
  • София
Ако имам 4 дни, не бих ги разделила между два острова.

2 пъти сме били на Кефалония за по 9 дни. И все още не мога да кажа, че познавам добре острова.

# 552
Змия, абсолютно съм съгласна, и аз за същото настоявам Simple Smile Но все пак е въпрос на личен избор, било то и не най-добрият възможен.

# 553
  • София
Ние утре тръгваме към Неа Рода. Никога не съм била там, не знам какво да очаквам. Групата ще е от 5 кемпера, ще има и поне 2 моторни лодки. Част от мъжете пожелаха да сме там, защото имало много риба в морето.
Да видим как ще е.

# 554
  • София
Нея Рода е супер малко селце - градче. Имам спомен че един май месец /началото на месец май/ минахме от там и нямаше жива душа. Една централна улица и няколко затварени магазинчета и кръчми.

За Кефалония през Левкада ли минавате или има по-пряк път?

Общи условия

Активация на акаунт