Към НОЕМВРИ с ритничета - чакаме момчета и момичета!!!

• 14 751
  • 278
  •   1
Отговори
# 210
Довечера на път за вкъщи ще мина през аптеката.
Ама мноооооого сте готини Цвети   Hug
И Ран е един сладкиш ... да го мачкаш, мачкаш  Crazy
Да ви питам смятате ли, че нямам право да си ползвам 20 дни платен годишен отпуск при положение, че излизам майчинство /през септември/. Шефа ми ми намекна нещо подобно и аз неподготвена казах, че няма такова нещо и че си имам право на всичките дни  Crossing Arms . Ама остана да го провери...
За спорта - аз продължавам да ходя на фитнесче. Леко се качвам на степера, после събирам крачета и ръкомахам ръце с едни гирички /2-3 кг/. Но го правя защото отпределено се чувствам по-добре - по цял ден седя в офиса и имам чувството че ме болят месата направо! Идва ми да ходя.. да ходя.... И така - 3 пъти в седмицата посещавам задушното фитнесче, но аз ходех и преди да забременеия. Иначе не вярвам да е добре ако се започне изведнъж да се ходи. И също упорито продължавам всяка сутрин на гладно да пийвам сок от един изцеден грейпфрут + лъжичка мед Wink

# 211
как сте мамчета в тези нечовешки жеги? Hug
айде да ви поядосам малко-аз съм вече цяла седмица на морето-много добре ми се отразява-всяка сутрин ходя на плаж от 8 до 11 докъто е по-приятно-нямах нет и не можех да ви чета -направо си ми липсвахте-нямам много време ид апиша затова само на кратко за феталната морфгология-всичко си му е наред на бебо-и май ще е момиченце(ма много срамежливо бе-едвам се видя)-слагайте ми розово щъркелче Embarassed
това за сега от мен-поздрави и целучки от морето и доскоро Hug Heart Eyes Hug

# 212
  • София
Да ви питам смятате ли, че нямам право да си ползвам 20 дни платен годишен отпуск при положение, че излизам майчинство /през септември/. Шефа ми ми намекна нещо подобно и аз неподготвена казах, че няма такова нещо и че си имам право на всичките дни  Crossing Arms . Ама остана да го провери...

Не съм много компетентна, ама мисля че имаш право да си вземеш отпуската... в крайна сметка едното няма нищо общо с другото.

Аз точно затова смятам остатъка от отпуската да го взема точно преди да изляза в майчинство, че да не става зян Wink
Пък и на кой му се ходи на работа в осми месец с големия корем... аз и сега не съм особено продуктивна, не знам дотогава какво ще е....

# 213
...

Имаш, разбира се, право да си ползваш платения отпуск преди да излезеш майчинство! Едното няма нищо общо с другото - ако не, трябва да ти го плати! Ей, аман от некоректни работодатели! Много се ядосах, да знаеш! Виж - мисля в "Майки..." - в библиотеката дали нямаше нещо за законовите положения.

Цветина, душа - обиколих 10-тина аптеки, + санитарен магазин на Пирогов, където имаха за урина тестери - с билирубин, глюкоза и още няколко неща - но не и албумин! Ще помогнеш ли? Писах ти и на ЛС Simple Smile.

И тъй като постоянно забравям - искам и тук на благодаря на sheherezada - вчера си взех диска от пощата, разбрахме се с benighted да се видим другата седмица за да копира диска и за другите ентусиастки Wink. Аз все още не съм го пробвала...
Embarassed

Последна редакция: чт, 29 юни 2006, 19:51 от Роси74

# 214
брей, не знаех, че били кът тия ленти, но явно така се оказва- ще  питам майка ми откъде ги взима и ще пиша

Мерелин, честито за сега момиченце- да са живи и здрави, пък ще видим

Тали, със сигурност можеш да си ползваш отпуската- ако не можеше-моя шеф щеше да си умре да мрънка- много са стриктни в това отношение- даже докато си в майчинство пак си имаш 20 дни - за да е по-ясно -примерче- 2006 раждаш- за годината имаш 20 дни и си ги ползвала- 2007 и 2008 си стоиш в къщи- 2009 се връщаш на работа- имаш 60 дни платена отпуска- за 2007, 2008 и 2009 - дано съм ти помогнала

# 215
     Хайде да се похваля какво каза доки за бебо! Вече е 100% сигурно, че е МЪЖ  Mr. Green! Растем все още със 1 седмица по-дебели! Всичко си му е ОК - и вътрешно и външно! Бяхме двечките с Karil. И при нея е така - голям мъж с пишка и всичко останало  Mr. Green!
    Сега гадната новина - от утре пак влизам в болница, за да постоя на системи  Tired! На Karil и казаха същото, но незнам дали ще дойде да ми прави компания! С тия контракции не е шега, добре поне че нямам скъсяване на шийката на матката!
     Е, споделих си и радостта и мъката! Да пишете само хубави неща в новата темичка, за да се поразведря като се върна! Hug
     Роси, за съжаление няма да можем да се видим! Момичета, които искахте диска - имам ви в предвид и като се върна от болницата ще направя всичко възможно за да се видя с Роси и да ви го копирам  Peace! Извинявам се че се получава така и че нещата ще се забавят  Heart Eyes!

# 216
момичета-не знам дали имате време да четете всичко из форума и дали сте наясно с протеста,който организираме на 1 юли-началото е от 10 пред фонтана на президенството-ако имате възможност елате Praynig-това засяга всички нас Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=109871.0 -тук има отвореното писмо и малко инфо за протеста

# 217
    ...
     Роси, за съжаление няма да можем да се видим! Момичета, които искахте диска - имам ви в предвид и като се върна от болницата ще направя всичко възможно за да се видя с Роси и да ви го копирам  Peace! Извинявам се че се получава така и че нещата ще се забавят  Heart Eyes!

benighted, най-малко за диска трябва да мислиш сега... Ще се опитаме и без теб да се справим с организацията, а аз ще ти го копирам за теб   bouquet. Момичета, които искахте йога-та - пишете ми на ЛС, да видим как ще се организираме Simple Smile.
Жалко, че ще влизаш в болница, но щом се налага няма как... Пожелавам ти поне да изкараш доколкото е възможно приятно, и да няма други проблеми с теб и бебчо! Значи и ти ще си мъжка майка, а?  Mr. Green Да сме живи и здрави, с другото ще се справим Simple Smile.

Много поздрави от нас!

# 218
  • София
benighted стискам палци това да ти е последното влизане в болница преди раждането Praynig По колко контракции на ден имаш та ще те вкарват? newsm78
Цвети много сте хубави с Ран голям красавец е да ти е жив и здрав. Моля те пиши по-подробно за тези лентички какво представляват, от къде ги взимаш и колко струват.
Лека вечер!

# 219
benighted, спокойно лежане, стискам палци всичко да мине бързичко.  Praynig И скоро пак да си при нас  Laughing

МЕРЕЛИН, аз и миналия път се включих в протеста, но не познавах никой, запознах се само с Мишленце. Надявам се и този път да успея да дойда.  Peace

Цвети, като разбереш за лентичките, кажи, за да имаме всички инфо. Аз забравих да проверя в аптеката, но утре ще питам. А как точно се наричат?

# 220
   Ейййй, благодаря за хубавите думи  Hug! Дано наистина това е последното ми влизане в болница до ноември  Peace
   Роси, Sbruny, jenny_b, Luchia и Фъстъчка ми писаха на ЛС за диска! Ако можете да си организирате нещо ще съм ти благодарна! Ако не - аз като се върна!
   Sdsm, много са на често! Поне по десеттина пъти на ден / може и повече / и са много болезнени, направо ми се доплаква! Понякога се случва и както си лежа, без да съм ги провокирала с нищо! Аз по цял ден лежа и дори рядко сядам пред компа и немога да си обясня защо се получи така! А иначе Мгнерота и Но Шпа пия по 3 пъти на ден и доки каза, че ще ми правят изследване за да проследят нивото на Магнезия!
  От утре до другия петък, който идва на ЖК в Шейново и има желание да ми прави компания за половин час, това ми е мобилния: 0896 245954  Mr. Green
   Karil за сега ще трябва да започне да си пие редовно хапчетата / щото често ги пропуска / и да почива повече и ако не се стабилизира до седмица и тя ще влезе в болницата!
   Цунки от мен и да почивате повече!  Hug

# 221
Здравейте, момичета и от мен! Първо благодаря на всички ви за поздравите за именния ден - аз по принцип празнувам през октомври на Петковден, но винаги получавам поздрави и на двата празника, а кой връща хубави пожелания Grinning
Benighted, съжалявам, че пак ще влизаш в болница, но щом се налага...Дано да ти бъде за последно и всичко се оправи!
Цвети, много сте сладки с Ран! Искрено ти пожелавам на снимките ви през ноември да се появи една също толкова сладка госпожичка  Grinning
Малко да се оплача - по цял ден съм като парцал и вече 3 ден съм с главоболие, което засега стоически изтърпявам. Не ми се пие Парацетамол, та стискам зъби, но е много неприятно. Дано малко захладнее, че то жегите едва сега започват...
Целувки от мен и се пазете!

# 222
  • Sofia
benighted,сьжалявам че се налага да влеэеш в болница.Не се тревожи,всичко ще бьде наред.
Сигурна сьм че е за последно,после чак през ноември newsm30
При моето момченце операцията мина успешно и вече е много добре newsm44
Цвети,снимките са много хубави.Голям хубавец е малкия Ран!
Деница,добре дошла при нас welcome
Поздрави на всички   love001

# 223
здравейте сладурки,
радвам се,4е при пове4ето от вас не6тата за добре.
На бени и пожелавам кратък престой в болницата и после никакво влизане до ноември  Naughty

Ина4е аз съм добре,контракциите понамаляха послендите дни,бебо го усе6там понякога и така.Зъба продължава да ме мъ4и ама другата седмица 6те посетя зъб4олекар,та да видим.
Ина4е повръ6тането ми продължава...в4ера цели 3 пъти  Sick
Ама ве4е така му свикнах,4е не ми прави впе4атление  hahaha

За главоболието и менме мъ4и от време на време.....ужасно е просто.Като ме заболи и карам мъжо да ме масажира там по разни то4ки уж дето помагали,ама като видя 4е не минава и се мъ4а много и искам не искам допирам до парацетамола......до сега само 2 пъти съм пила и то втория път бе6е половин хап4е,ама наистина ревях от болка  Sad

П.С.Цвети имам една идея....ако моето се окаже наистина моми4е,го разменям за твоя Ран,ама толкова да е сладък,6те му изям направо сладките бузи.Даже на мъжо го показвах и той много му се накефи.
Така 4е ако приема6 трамбата аз съм ЗА
  Joy Laughing

# 224
УТРЕ……1 ЮЛИ Протести за детските и майчинството в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Пазарджик
СОФИЯ - Начало 10.00 часа, фонтана пред Президенството, крайна точка Парламента - 12 часа. Молим присъстващите да носят снимки на децата си или собствени ако са бъдещи майки. Ще се направи постер с тези снимки и други качени в интернет. Постерът ще бъде оставен пред парламента.
ПЛОВДИВ - Начало 10:00 часа на пл."Съединение", шествието ще мине по Главната улица и ще завършим на пл. "Централен" в 12:00 часа.
ВАРНА - 10.00 часа, на Входа на Морската градина.
БУРГАС - 10.00 часа, Пантеона в Морската градина.
ПЛЕВЕН - 10.00 до 12.00 ч. Маршрут - театър "Иван Радоев" по Главната улица до трибуната пред мавзолея - костница "Св Георги Победоносец".
ПАЗАРДЖИК - 10.00 до 12.00 часа. Площад Константин Величков (Тортата)
Да се запознаем и да се поразходим заедно..Молим майките от всички градове и тези който не могат да присъстват на протеста в София за снимки на вашите деца. Изпращайте ги от ТУК >> http://www.visx-develop.info/first_july/ 
Благодарим за подкрепата !
Инициативен комитет на Настоящите и бъдещи български майки.

Общи условия

Активация на акаунт