Сполучливи имитации на маркови парфюми - 26

• 84 671
  • 727
  •   1
Отговори
# 315
  • густо майна Филибето
Питаш ли ме с моите 16 броя.... А преди това си взех и още 4 проби от Парфимо.  Smiley

Аз не бързам, пръскам на китките и лакътните сгъвки, едно по едно, като едновременно с това ги провервам във фрагрантика, за да знам на какво миришат. Simple Smile След няколко часа ще пробвам следващата порция.

Първото , с което се пръснах, беше Алюр Сенсуел, и ме удари в носа като лекарство. Преди известно време си бях взела Елексира на клиник (проба оригинал, направо ме умъртви) и това точно на него ми напомня , плюс Алюр. Ако сте яли ризото с шафран - нещо такова Simple Smile  Ще го видим като изветрее малко.

Усещам индийското орехче на Органза като начало, много ми харесва. Адикт ми мирише в началото на окосена трева, нищо от пирамидата. Поем не мога да определя още харесва ли ми или не. Дали са като пирамида, че се усеща мимозата, но аз никога не съм знаела как ухае. Навява ми неприятни спомени. Поредното доказателство, че парфюмите са емоция.

И на всичко отгоре преди да започна ароматната терапия, минах през Лидъл и се пръснах с Suddenly diamonds   , който е имитация на Нugo boss orange. Изключително приятна свежа прасковка усетих. Сега съм прекалила, но поо-нататък непременно ще си го взема, хареса ми от първо помирисване.

# 316
  • Sofia
Ехейй 16 броя...Open Mouth Ако може да кажеш кои са? Simple Smile
Не издържах, всичко исках да помириша..като дете с торба бонбони, което не е яло цяла седмица сладко. Grinning Оставям ги в работа и там ще ги пръскам едно по едно за проби.
Туилито на Ерме ми хареса като заключение.

едит: алюр сеншуел преди време се бях убедила, че страшно много ще ми хареса като аромат и представи си колко бях разочарована като се пръснах и ефекта беше обратен. Grinning

Едит2: на Гурко са отворили магазин на рефан, ако на някой му е удобен. Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 фев 2019, 17:58 от sunattraction

# 317
  • густо майна Филибето
Ехейй 16 броя...Open Mouth Ако може да кажеш кои са? Simple Smile
Ще е отегчително за останалите Simple Smile Ще споделям впечатления от време на време.
Алюр Сеншуел (или както и да се произнася),стана по-приемлив.  Поем е хубав, но както казах, връхлита ме някакъв неясен лош спомен, създава ми отрицателна емоция.
Индийското орехче на Органза излетя бързо, и сега трайно се е настанил някакъв пролетен аромат, зюмбюл ли, нарцис ли...Доста силен и малко груб по моите критерии.
Адикт вече не е окосено сено, стана много приятен крем.
Пръснах върху дъщеря ми Трезор, харесва ми много, от началото до сега.
Това са първи впечатления и с времето може да се променят, ако съдя по първите 12, дошли също накуп. Simple Smile
Момчето ми забави поръчката , за да зареди два аромата, те дойдоха в по-малки шишенца, като че ли са 10мл, но ме е компенсирал с още един аромат 10мл и три проби по 3мл.Така че, много има за душкане Simple Smile

# 318
  • София
Момичета, а дали момчето от ОЛХ и Базар има от целия списък на Заг? Интересуват ме по-първите им номера, че майка ми нещо се е присетила за някои по-стари аромати.

# 319
  • густо майна Филибето
Има телефон в обявата,най-добре да питаш момчето.
Пръснах си Императрицата на Долче и Габана. Някакво газирано вино, изобщо не ми понася. Че и силно и трайно го усещам! Sad Това ли е парфюма? Не открих друга императрица: https://www.fragrantica.ru/perfume/Dolce-Gabbana/D-G-Anthology-L … trice-3-6086.html Ако е диня, е някаква вкисната диня за моя нос.
Чета коментарите, съвсем други усещания създава.
Органзата изглежда е много трайна, усеща се най-силно от тези, които пробвах преди часове. Адикт също усещам много осезаемо на сгъвката, и ме лъхва от време на време. Другите два на китката ги измих волю неволю, но пак се усещат слабо.

П.С. Пръснах и Coco Noir. Началото беше стряскащо, като при Алюр Сеншуал, но след 15мин започна много да прилича на Коко Мадмоазел. Върху дрехата го пръснах, а и около мен още витае Императрицата, но мисля, че с този ще се разберем Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 фев 2019, 22:37 от Ljuboznatelna

# 320
  • Sofia
Аз го имам императрицата, но по спомени ми беше някак слабичък, те май са тоалетни води..? Ще се пръсна пак и ще споделя по-прясно мнение. Simple Smile
Това е парфюмът иначе.

# 321
  • густо майна Филибето
Хубаво ми казваше щерката, че Шанелките са предимно бабешки, ама аз не та не. Толкова хора ги харесват, защо не и аз. Е, опитах поне. Но ще си изградя трайно мнение след време. Засега Шанел Габриел в началото ми мирише на горски ягодки, никакви цитруси не усещам (освен , че има характерния за Шанел леко бабешки аромат). Като поизветря, усещам роза.
Шанел 5 не се реших да взема, но имам CHANEL 5 - L'EAU  (това как се произнася?) Типичен шанелски, но при него ме лъхна един аромат от детството - старият дъбов под у баба, и стария дъбов щкаф, в който държеше хранителни продукти, най-вече типовия квасен хляб. На нещо старо дъбово ми мирише, нищо от пирамидата не мога да отлича (пък и не всичко зная как трябва да ухае). Харесва ми заради спомена. Усещам го от самото начало, вече близо три часа, и не се е променило.
Следва тестване върху малката щерка, за да разбера как се усеща отстрани , има ли шлейф. Коко Ноир нямаше. Разочарована съм.

# 322
Има ли вече инфо кои ще са новите аромати на Заг? Питах  във фб,но не ми отговориха.Наближава 20.02,а още нищо не се казва.

# 323
Здравейте, искам да знам дали са добри като трайност и аромати следните парфюми на Заг Зодиак, ако някоя от вас има впечатления: Scandal, Nomade, Flowerbomb, Elie Saab le parfum, Tresor nuit. Мерси предврително Simple Smile

# 324
  • густо майна Филибето
Скандал е много траен, Номад по-малко от него. Възможно е Скандал да усещам много добре заради захарта, аз ен обичам да ме души карамел. Но и двата шлефят добре.  От другите нямам впечатления.

За Коко Ноир избързах с мнението за шлейфа, вчера изобщо не го усещах, но днес го сложих на ръката си, и го усещам много осезаемо. Имам рефанската Коко Мадмоазел,  с Коко Ноир на Заг са много много близки, обаче Ноир е по-фин и изискан, и шлейфа му е прекрасен.

Пробвах Ботега Венета. Много спирт и съвсем слабо го усещах, не знам дали не е разреден (ако му е останал накрая). След всяко пръскане (на ръката) изчаквах да изсъхне и пак пръсках, така три пъти. Много топъл, приятен, шлейфи. Асоциирам го с топло тяло, излязло изпод зазивките , след бурна нощ, и снощния парфюм се е слял с телесната миризма. Страшно ми е познат от юношеските години, нещо такова имаха почти всички с достъп до валута. Ако се абстрахирам как точно ухаят нотките в парфюмите, обожавам аромат на кожа и мъх. Сигурно затова ми харесва и Ботега Венета.

П.С. Преди известно време питах дали си приличат Гучи Ръш и Дюн, защото пробвах Ръш със спомена, че го имах като Дюн. Сега чета в коментарите за Ботега Венета, че много хора го усещат като Ръш, а аз не намирам и нотчица сходство. Вече съм озадачена, и ясно, че ще потърся как ухае Дюн, за да си изясня загадката Simple Smile

Последна редакция: сб, 16 фев 2019, 14:38 от Ljuboznatelna

# 325
"Гучи Ръш" е аромат на пластмасови праскови Simple Smile "Дюн" е аромат на розово дърво и иланг - иланг /за мен!/.
Не си приличат изобщо, освен по прекрасната дълготрайност на ароматите. "Ботега Венета" на Заг е изключително траен. Велур  усещам аз. Първия път ме впечатли много, но след като го поносих започна да ме задушава именно велура и го оставих. При всички положения е много интересен и траен парфюм. "Императрицата" на Долче и Габана  съм го ползвала и в оригинал и в имитацията на Рефан. Имитацията е много добра. Оригинала е фруктов, но не точно свежа фруктовост, защото има и мускус. Мускуса не стои добре на всяка кожа. А конкретно този парфюм има една особеност - не е за жегите. И не бива да се подновява в течение на деня. Ако се спазят тези предохранителни мерки - аромата е възхитителен, секси, много комплиментарен - мъжете го харесват Simple Smile
И аз чакам с трепет новостите от ЗАГ ЗОДИАК. Simple Smile

П.П. Между другото, който харесва "Гучи Блум"  и "Лалето", непременно трябва да пробва и "Гучи Ръш 2", ще остане очарован!!! Simple Smile

Последна редакция: сб, 16 фев 2019, 19:04 от solar_fields

# 326
  • Sandanski
Момичета знаете ли, коя Max Mara имат  Заг Зодиаг.? Потърсих го в fragrantika и видях че са няколко.

# 327
  • густо майна Филибето

solar_fields, благодаря! Значи Ръш си е Ръш. Аз го обясних онзи ден като прашна праскова. Все едно докато съм я гризкала, е паднал краткотраен летен дъжд и е останала онази прашна миризма Simple Smile

Аз тотално се влюбих в Коко Ноир, веднага измести Коко Мадмоазел от класациите ми, в пъти повече го харесвам, изключително траен и колкото повече изветрява, толкова повече ми харесва. Само първите няколко минути са ми малко проблемни, но мога да ги преживея. Препоръчвам го горещо на тези, които харесват Мадмоазел.

# 328
  • София
Момичета знаете ли, коя Max Mara имат  Заг Зодиаг.? Потърсих го в fragrantika и видях че са няколко.
http://www.fragrantica.com/perfume/Max-Mara/Max-Mara-Gold-Touch-2452.html

# 329
  • Sofia
"Императрицата" на Долче и Габана  съм го ползвала и в оригинал и в имитацията на Рефан. Имитацията е много добра. Оригинала е фруктов, но не точно свежа фруктовост, защото има и мускус. Мускуса не стои добре на всяка кожа. А конкретно този парфюм има една особеност - не е за жегите. И не бива да се подновява в течение на деня. Ако се спазят тези предохранителни мерки - аромата е възхитителен, секси, много комплиментарен - мъжете го харесват Simple Smile
И аз чакам с трепет новостите от ЗАГ ЗОДИАК.
Интересно описание на Императрицата. Особено, че не е за жегите. Аз винаги съм си мислела, че по-леките аромати се развиват по-добре през лятото, но разбира се, най-вероятно съм в грешка, тъй като се намесват ph на кожа, вид и т.н. Лаик съм малко аз. Grinning
Къде се очаква да обяват новите парфюми на Заг? В сайта ли? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт