91st Academy Awards OSCAR'2018 - Ще има ли интрига, или вече наградите станаха предсказуеми?

• 20 405
  • 240
  •   1
Отговори
# 75
  • София

BlacKkKlansman -  това се чудя дали да го гледам. Някой с повече впечатления?

На мен грам не ми хареса. Актьорите ми бяха антипатични, сценария е поредния за расизма.
Снощи се мъчих с "Roma". Изгледах го, но ако не беше номиниран, никога не бих го гледала.

# 76
BlacKkKlansman -  това се чудя дали да го гледам. Някой с повече впечатления?
Не беше лош, но след края на историята има 3-4 минути от разни black lives matter протести, шествия, реч на Тръмп и тн, които са си яко пропаганда и ми оставиха неприятно чувство от целия филм. Но все пак е на Спайк Лий, един от актьорите, които се ядосаха преди няколко години, когато нямаше нито един номиниран чернокож за големите категории на Оскарите. И заедно с Джейда Пинкет - Смит реши да бойкотира наградите.

Актьорската игра е много добра.

# 77
Остават ми 24 мин от Roma и много, много ми харесва колко е земен, автентичен, леко "старовремски" и много, много красиво заснет филм!

# 78
  • Once there was a Hushpuppy...
За "Черният клан" не знам втори ден какво да кажа.  Rolling Eyes
Нито е лош филмът, нито нищо... Но, не ми хареса толкова, че да го препоръчвам и въобще нямам желание да коментирам. Въпреки темата ме остави безразлична.
Това от мен Peace

Рома, категорично не го препоръчвам. Аз не бих го гледала, ама пусто любопитство.... Излъгах се.

# 79
  • София

Рома, категорично не го препоръчвам. Аз не бих го гледала, ама пусто любопитство.... Излъгах се.
+1

# 80
  • София
Снощи гледах "Съпругата" и през цялото време се чудех какъв и е проблема на главната героиня. Недооценена ли се чувства, въпреки че не иска да я снимат и споменават. Глен Клоус я харесва много, но тук нещо не я одобрявам.

# 81
Е, колко да е недооценена, когато печели Нобелова награда за литература, но не съвсем   Simple Smile
Великолепна роля прави Глен Клоуз - изкъртва мазилката с поглед.

# 82
Аз много харесах Roma!! Признавам, че бях леко скептично настроена и очаквах просто автобиографичен филм, но далеч не е такъв и още с първия кадър ме грабна, останах наистина приятно изненадана.. Това е филм за детството, семейството, жените! Хората и събитията, които оставят отпечатък върху теб.. Многопластов, контрастен, сензитивен, преплита в себе си интимните и историческите събития.. За мен е изкуство във всичките си форми! Заснет е точно като детски избледнял спомен, на пръв поглед прозаичен (затова и черно-бял), често хаотичен с открояващи се моменти и детайли.. Бих го определила като приятно муден, влизаш в него, увлича.. не усетих как минаха 2 часа и отгоре..
Твърдо смятам, че заслужава Оскар поне за кинематография. Оператор е трябвало да бъде Еманюел Любецки, но той е бил зает и Куарон се заема, така влага наистина 100% от себе си! Защото Куарон е и сценарист, и режисьор, и оператор. Снима на улицата, на която е живял, в апартамент, точно копие на този на родителите му, дори мебелите се възпроизвеждат абсолютно автентично. Интересно ми беше да разбера и че не е искал артистите да познават сценария предварително, снима хронологично, всяка сутрин дава на актьорите само сцените за деня.

Като съм започнала с черно-белите филми (че и автобиографични) - Cold War също много харесах!

Прекрасен е и Green Book! Изгледах го с удоволствие..

От Bohemian Rhapsody сякаш очаквах доста повече и исках да видя малко по-друг Фреди..

A Star Is Born нищо впечатляващо за мен, а обичам музикални филми.

First Man - Райън Гослинг се справи добре, но нещо във филма не ми беше достатъчно ясно.. все пак има други много филми по темата.

The Favourite започнах, до момента мога да кажа, че епохата ме отврати, така че, явно е правдиво пресъздадена и добре направен..

Чакат ме The Wife, BlacKkKlansman, Vice, Can You Ever Forgive Me? и Black Panther (скоро дъщеря ми го гледа, но въобще не съм и подозирала, че ще има каквато и да било номинация, иначе щях да го гледам с нея). След тях ще търся и друго каквото намеря, обичам да гледам и анимациите..

# 83
...Това е филм за детството, семейството, жените! Хората и събитията, които оставят отпечатък върху теб.. Многопластов, контрастен, сензитивен, преплита в себе си интимните с и историческите събития.. За мен е изкуство във всичките си форми!
Прекрасно казано! Съгласна 100%!

# 84
При Roma ми хареса, че е от онези филми - където и да натиснеш паузата става изключителна фотография, като за изложба. Дълги кадри, широка картина, изключително добро позициониране на кадъра. Изцяло визуален. Но...дотам. Не успях да съчувствам на който и да е от героите - не разбрах нищо за тях, освен че в къща с две помощници и две стопанки няма кой да изчисти след кучето, защото постоянно се акцентираше върху този мръсен коридор/паркинг. Алфонсо постигна далеч по-добра работа с женските образи в "Големите надежди" например... не знам, не ме жегна нищо в този филм, освен начина на заснемане.

Blackkklansman - изгледах го напук. Доста нелогичен сценарий на моменти, тъпи опити за чувство за хумор...добре, че беше Адъм Драйвър, който се справя много добре тук. "Green book" беше една идея по-добре...но...

Много тегаво ми вървят тази година филмите, от седмица се боря да си пусна "Съпругата"... няма нито една номинация, за която да стискам палци или да кажа, че са си заслужавали 2,15 часа...защото всичките са по толкова. Това за първи път ми се случва, вместо да гледам филмите, постоянно да поглеждам към часовника и да следя още много ли остава.

# 85
Тази година филмите са жив зян. Сега гледах БлакКклансмен , все едно гледах филм по Диема. Омаскариха ги тия Оскари. От година на година все по-зле става. Вече не залагат на истинските филми, всичко е политика. Жалко!

# 86
При Roma ми хареса, че е от онези филми - където и да натиснеш паузата става изключителна фотография, като за изложба. Дълги кадри, широка картина, изключително добро позициониране на кадъра. Изцяло визуален. Но...дотам. Не успях да съчувствам на който и да е от героите - не разбрах нищо за тях, освен че в къща с две помощници и две стопанки няма кой да изчисти след кучето, защото постоянно се акцентираше върху този мръсен коридор/паркинг. Алфонсо постигна далеч по-добра работа с женските образи в "Големите надежди" например... не знам, не ме жегна нищо в този филм, освен начина на заснемане.
Както казах в предния си пост, за мен филмът е заснет като детски спомен. Детските спомени са с вкус и мирис! Не случайно е акцентирано. Не може само върху шейковете и сладорийките! Wink Няма случайности при Куарон! Искал е всичко да е максимално правдиво.. Не са случайни и филмите, които прожектираха в киното, въобще кино салоните като място за бягство от реалността, като място за вършене на нещо непозволено, също носи специални внушения, но това е друга тема.. Също земетресението и камъните върху кувьоза и още много и много детайли и метафори..

# 87
....Също земетресението и камъните върху кувьоза и още много и много детайли и метафори..
Земя (земетресението), Огън (пожара), Вода (случката в океана), Въздух (последния кадър е гледка към небето).

# 88
  • Norge
Това започна да ми навява спомени за разбора на стихотворенията в час по литература. През едни отминали времена.  Tired

# 89
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Добре, че ти навява, в последните години са малко филмите, на които може да се прави някакъв разбор. Не само им липсва сложна символика, липсва им всякаква такава.

Общи условия

Активация на акаунт