91st Academy Awards OSCAR'2018 - Ще има ли интрига, или вече наградите станаха предсказуеми?

• 20 403
  • 240
  •   1
Отговори
# 60
  • Norge
Марчева, много ми е хубаво да прочета това, което си споделила, благодаря!  Hug
На 18 години вероятно бих се почувствала неудобно заради това, че не ми е допаднал (не само, но директно ме е отблъснал) филм като споменатия, както и „Фаворитката". А както и ред други, разбира се.
Сега обаче съм голям човек и нямам желание да пилея часове от живота си за нещо, което ми е чуждо в цялата си същност.
 Вместо това, търся да видя нещо друго, което да ме докосне по някакъв начин, за което мога да съжалявам, че не се е случило с мен, или да се радвам, че не съм била аз тази, на която то се е случило.
Има такова филми, за радост.

# 61
Roma - жестока режисура и операторско майсторство! Мисля, че основно това ме грабна, за да изгледам целия филм.
Иначе определено няма да се хареса на всеки, аз също не бих го гледала пак, но заради режисурата и кинематографията си струва да се гледа.
 Предричам му няколко Оскара.  За режисьор и кинематография съм сигурна, че ще вземе , както и някоя от категориите за саунд. За филм и главна роля не знам още, ще трябва да изгледам и останалите претенденти.
Но определено филма си струва да се види. Аз лично и го усетих, докосна ме. Но
чак след първия 1 час, от където и спрях да превъртам протяжните сцени.

# 62
  • срещу двата комина :)))
късно виждам темата Simple Smile за мен Оскарите отдавна не са това, което бяха ... все пак хвърлям по един поглед на филмите.

# 63
  • Once there was a Hushpuppy...
Прочетох, че са раздадени снощи в Л. А. Наградите на актьорскта филмова гилдия. Най-добър филм, според тяхната класация е Черната пантера.
Също исках да споделя, че в раздела "Телвизионни филми и сериали" за най-добра мъжка роля е отличен Дарън Крис  Heart Eyes за Убийството на Джани Версаче.
И друг път смв си говорили, но пак да кажа, че това момче изигра ужасяващо, уникално добре ролята си. Винаги ще го помня, толкова ме е впечатлил.

# 64
  • София
Освен да се изсмея за Черната пантера, не знам какво друго да направя. Вече почвам да стискам палци на Рома, който не разбирам, но все пак със сигурност заслужава в пъти повече такава награда.

# 65
  • Once there was a Hushpuppy...
Не знам вече. Рома не ми хареса.
Филми, като Пантерата не гледам. Нали бил комисов. Аз освен Х мен-ите и Върколаците май други не съм гледала.

# 66
  • София
Не съм гледала "Черната пантера", но ми е супер нелепо такова филмче да вземе такава важна награда.

# 67
Направо е смешно и жалко. Очевидно е защо този филм взима награди, сигурна съм, че и някой Оскар ще отнесе. Интелигентните хора (цветнокожи) биха се обидили от подобно отношение.
Аз поне бих се обидила, ако ми дадат награда заради цвета на кожата ми.

# 68
  • София
Актьорската гилдия всъщност не дава награда за най-добър филм, а за най-добър актьорски състав в игрален филм. Но, да, това им е най-голямата награда и за това се счита като еквивалент.
Не мисля, че на Оскарите може да се повтори подобно нещо.

# 69
  • в сърцето на един мъж...
Без Мерил Стрийп? Да не би тази година да не е снимала нищо?

Добре де, аз защо имам някакъв спомен , че Глен Клоуз взе Оскар за ролята й в един филм, в който беше мъж, но се чувстваше като жена?

Беше номинирана за Албърт Нобс и в тая същата година Мерилчето беше номинирана за Желязната лейди. Дадоха го на Мерил. Нищо, че не си заслужаваше. Има 7 номинации, но не е печелила до сега.

# 70
Странно защо аз имам спомен, че беше взела , или може би ме беше впечатлила с ролята си и съм искала да вземе Simple Smile

# 71
  • в сърцето на един мъж...
По-скоро те е впечатлила и си искала да вземе. И аз бях така Simple Smile

# 72
Ще стискам палци за "Зелената книга". Според мен това ще е филмът, който ще обере статуетките тази година.
А и има българско участие /в лицето на Димитър Маринов като "Олег"/.

И също така, се надявам, че няма да дадат нищо на "Бохемска рапсодия"! Нещастна пародия на един велик музикант! Фреди не го заслужава!

# 73
  • София
Изгледах това -онова , не мога да кажа , че съм силно впечатлена от нещо , за разлика от други години. Според мен, това е според вкуса ми, няма нещо което да ме е впечатлило толкова силно , че да му стискам палци
The Ballad of Buster Scruggs - *
Beautiful Boy ( Boy Erased) - **
The Favourite - ***
Firs man - *
The Old Man and The Gun - ***
Roma - нищо интересно, задрасках го окончателно
The Stars of Born - * може би ще вземе за музика, тя е основна мелодия която върви почти през цялото време
Widows - ** за мен беше приятен трилър, без страшното напрежение, забавляващ.
BlacKkKlansman - *
The Green Book - **** много ми беше приятен, разкошна игра, заслужава си.
Dumplin - .... не ми е ясно защо съм го записала и дали изобщо влиза някъде, той  не става освен за тийнейджъри
Това за момента успях да сваля, другото все още го няма.

# 74
  • Варна
The Favourite - трейлърът ми хареса, Рейчъл умее да играе гаднярки и скоро ще го гледам
Firs man -  издържах го до средата. Изключително ми е муден.
Roma - ще пропусна
The Stars of Born - набелязала съм го
Widows - чувам страхотни отзиви и невероятен актьорски състав
BlacKkKlansman -  това се чудя дали да го гледам. Някой с повече впечатления?
The Green Book - това е задължително за гледане Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт