Коледни календари - тема №3

 • 71 056
 • 737
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2 062
Историците смятат, че периодът на Адвент се празнува от четвърти век, като първоначално е означавал времето, когато новопокръстените са се подготвяли за кръщение (както знаем, сега по-често се свързва с обратното броене до Коледа!). Произходът на традицията на коледния календар идва по-късно и може да се проследи до деветнадесети век, когато немските протестанти започват да отбелязват дните, водещи до Коледа, като палят свещ или маркират стени или врати с тебешир.
Адвент календарите, както ги познаваме, се появяват за първи път в началото на двадесети век в Германия; Герхард Ланг е широко смятан за създател на първата печатна версия. През 1908 г. Ланг вдъхновен от идеята на майка си, която му направила като бил малко момче календар с 24 малки бонбона, прикрепени към картон, по един за всеки ден преди Коледа. Той проектира своя собствена версия с цветни картинки – смята се, че това е първият печатен адвент календар. Ланг по-късно модифицира своите календари, за да включва малки вратички – така календарът е имал небивал успех и несъмнено е повлиял на съвременните въплъщения!
А знаехте ли...?
Първият шоколадов адвент календар се появява през 1958 г., като Cadbury пуска първия си през 1971 г.
Най-големият адвент календар в света е построен през 2007 г. на гара Сейнт Панкрас в Лондон, с размери 232 фута на 11 инча височина и 75 фута на 5 инча ширина.
Кевин Страле държи рекорда за най-бързо изяждане на всички шоколадови бонбони от адвентния календар, като го прави за 1 минута 27,84 секунди.
Един от най-скъпите адвент календари, които някога са попадали на „рафтовете“, беше четирифутова издълбана дървена конструкция с форма на коледно дърво, налична в Harrods през 2007 г., струваща колосалните 50 000 долара.
От създаването си и до днес има океан от много различни прекрасни и дори странни  варианти на коледни календари – включително всичко от шоколад, сирене, напитки до LEGO, джин, грим и бижута, и още и още! Разнообразни форми, брой на изненади, за деца и възрастни, а също така можем и сами да си напълним коледен календар
Единственото правило е да отваряме само по едно прозорче на ден!


Старите теми
Коледни календари
Коледни календари 2

# 1
 • Мнения: 1 585
Благодаря за темата Пинк 🌸

Днес преглеждам календарите в Ecco verde които ти изпрати и може би ще си избера нещо от там, освен чайовете от ДМ.

# 2
 • Мнения: 2 062
DzhuliqB, Heart благодаря ти, че бързо писа в темата. Какво разбрах за парфюмния календар.
То си пише октомври, но не е посочена дата и трябва да се запишим в Waitlist-а, като за целта е необходимо да въведа номер на клубна карта. А за такава е необходима регистарация в сайта.
https://beautyadventcalendar.net/the-perfume-shop-advent-calendar-2022/
Регистрирам се, като дава опцията доставка до България, но след горчивия опит с миналогодишния календар с LookFantastic предпочитам да ползвам превозвач, в случая GGBG. Но доколкото си спомням говорихте, че не може да се използват пощенски кутии, такава каквато според тяхната политика е и превозвача. Бъркам ли?

P.S. Въведох адреса на GGBG ръчно, прие го.
Записах се и в списъка.

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 18:13 от Pink Dress

# 3
 • Мнения: 491
Някой знае ли Адвент календара на Сефора откога ще е наличен в магазина?

# 4
 • Мнения: 2 824
Налични са на Сефора календарите, няколко вида са.

# 5
 • София
 • Мнения: 1 677
Аз не мисля, че GGBG са пощенска кутия, защото има работно време, а и винаги са ми пращали информацията и снимка на пакета в деня, в който им е доставено. Все пак може да питаш в централата им за най-сигурно.

Този календар някой ден и аз ще си поръчам.

# 6
 • София
 • Мнения: 22 915
Мерси за темата, ще погледна и аз малко по-късно за парфюмния.

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 2 787
Благодаря за новата тема Simple Smile и може ли тук да го покажете този парфюмен календар Simple Smile

# 8
 • USA
 • Мнения: 7 264
Миналата година си поръчах календара на L'Occitane и ако помня цената от $115 не си заслужаваше за минитата,които получих. Очаквах го и не беше изненада,но ако друг път поръчвам адвент календари ще са само такива с пълноразмерни продукти,защото малки тубички от по 5-10 мл не са ми достатъчни,за да преценя един продукт.
Дъ Боди Шоп ми е сред любимите календари.

Засега съм поръчала един календар с чайове.За козметика - съмнявам се,имам много натрупани.

# 9
 • Мнения: 2 062
Padme, заповядай
https://beautyadventcalendar.net/the-perfume-shop-advent-calendar-2022/

Соренда, помня че се коментираше един календар, който трябва да е до адрес, ако не бъркам. Но както и да е, регистрирах се успешно с превозвач. А то съществува ли риска ако е до адрес в България да отиде на митница? Предпочитам да заложа на сигурното.

Adoralova, напълно те разбирам и подкрепям. Този Дъ Боди Шоп догодина със сигурност ще го взема.

# 10
 • Мнения: 31 076
Аз няма да купувам засега козметични календари. Не си струват.

# 11
 • Мнения: 36 376
Благодаря за темата Simple Smile Аз със сигурност ще си взема с шоколад, от другите още не съм избрала, чакам Черния петък.

# 12
 • София
 • Мнения: 3 846
Благодаря за новата тема! Ако взема Коледен календар, то той ще е или с чай, или с шоколад, или с алкохол, компилация от козметика ще е само излишен разход, поради което пропускам.

# 13
 • Мнения: 2 763
Благодаря за темата, Пинк!
Не знам какви календари ще взема, не съм поръчала или купила нищо все още. Темата ми е много приятна и ще следя с интерес.

# 14
 • Мнения: 491
Налични са на Сефора календарите, няколко вида са.
А какви са им цените, знаете ли? Скоро не съм ходила до Парадайс Сефората и честно казано никога не съм купувала адвент календар. Мисля тази година да си купя и не знам защо се спрях на този на Сефора🤷🏼♀

Общи условия

Активация на акаунт