91st Academy Awards OSCAR'2018 - Ще има ли интрига, или вече наградите станаха предсказуеми?

• 20 404
  • 240
  •   1
Отговори
# 210
С толкова политкоректност в тези речи, се чудя как някой не е започнал кампания за промяна на статуетката - трябва да е хермафродит, за да не се насърчава токсичната мъжественост (и защото само така името Оскар ще продължи да бъде подходящо).

# 211
Главният ми проблем с това е, че поставя под съмнение истинността както на номинациите, така и на самите награди по-късно.

Разбирам те  и имаш основание Simple Smile

Определено ситуацията отдавна не е "изкуство заради самото изкуство", а по-скоро "социално ангажирано, морално дефинирано и носещо прогресивни послания изкуство" и всеки, който очаква да фокусът да бъде върху "изкуството" без да присъства социално-политическата компонента се чувства озадачен и подразнен (меко казано Simple Smile ) Консервативните среди в САЩ реагират аналогично, най-вече защото не им допадат социалните послания. Но "време разделно е", акцентът се е преместил, дори изкуството не е това което беше.

Като казах изкуство заради самото изкуство се сетих за Уилем Дефо и как вчера остана на заааааден план, въпреки чудесната си роля и интерпретация във филма за Ван Гог.

PS Прави сте, нямат бежански статус, прости имигранти са!

# 212
  • София
Чета сега разни реакции на наградите и голям хейт са подхванали по Зелената книга, защо така? Четох, четох, ама не можах съвсем са схвана каква им е драмата - че има и добър бял човек във филма ли? Simple Smile

# 213
  • София
Ха, странно какво пък искат от филма ''Да возиш мис Дейзи на 21 век'' (както си го наричам аз)  Grinning Wink
То и аз бях скептик преди да го гледам. И между другото и там има политкоректност.
Филмчето е стойностно с хубаво послание, ненабиващо се нагло в лицето все едно те замерят с него, като някои други. Интелигентен, сложен и лесен за смилане едновременно, с перфектна актьорска игра и много фин сценарий. Тези, които роптаят или са крайни расисти като Спайк Лий или мексикански имигранати. Wink Виж уравновесените хора не са много активни, докато някои други крещят за двадесет... Той за това и Черната пантера направи толкова много нечувани пари в щартите, защото всички цветнокожи под строй го гледаха по 15 пъти. Или както писаха някои, това била новата черна библия. Вместо да са доволни, че изобщо има и 1 номинация (а той взе 3 оскара ooooh! ) за оскар те пак недоволни. Или пък Рома. Перфектния авторски, камерен/фестивален филм с уникална кинематография, но тотално неподходящ за нишата в която се селектират най-добрите филми според академията. Този филм щеше да е изключение, което можеше да обърне индустрията с краката нагоре ако бе спечелил, но правилно и логично не до допуснаха, защото не му е мястото там. Освен това със сигурност никой не иска Нетфликс да правят прецедент с крайно наглата си и извън всякакви рамки активна кампания с подаръци/подкупи и какво ли още не.

# 214
  • Berlin
Добре, че е темата, че да погледна точно как изглежда Спайк Ли. До преди 5 минути мислех, че е азиатец. 😄 Май го бъркам с някой друг.

# 215
Изненадващо безумно скучната церемония тази година е гледана от повече зрители от миналата...

Догодина се очаква титанична битка - Скорсезе, Тарантино, Алмодовар ...

# 216
  • Пловдив
Не съм гледала много от Оскаровите филми, Бохемска рапсодия е изключение, но нещо Рами не ме грабна. Очаквах му Оскара , обаче. Само искам да кажа, че наскоро четох едно ревю за Оскарите, че са далеч от хората и от това, което се харесва, и съм съгласна. В този смисъл съм Фен на Черната пантера и се радвам на мижавите й Оскари. Това е филм, гледан от много, много хора. А това е важно. За най-добър филм бих подкрепила и другия филм на Марвел - Война без край, който е донесъл над 2 млрд долара приходи и е гледан от още повече хора. Съжалявам, но нещо, излъчено дори не в кино, не мисля, че заслужава филмова награда. Киното не бива да умре. А натам върви. Киното трябва да е разбираемо за обикновения човек, да има внушение и да те развълнува.  И не бива да влияе политиката върху избора на Академията, защото НЕ е честно. А трибуната нека си я имат и нека си кажат, каквото искат. Разбирам, че е трудно в САЩ в момента, а на света му е още по-трудно заради изборите на този народ, но не е това начина. Оскара си остава в историята, а с годините се размива причината за получаването му.

# 217
  • София
Изненадващо безумно скучната церемония тази година е гледана от повече зрители от миналата...

Догодина се очаква титанична битка - Скорсезе, Тарантино, Алмодовар ...

Е, нормнално с Пантерата вътре... Разбирам ги и от академията. А и с този голям шум и скандали, които се наредиха един след друг. Пък и лошата реклама пак е реклама. Искали ли са да видят и от чисто любопиство как ще е без водещ. Т.е. всичко това за догодина няма да сработи, така че ще трябва да измислят нещо друго. Wink

# 218
 Пантерата ме заинтригува всъщност от клипчетата които даваха по време на наградите, ще взема да го пробвам

още от потенциалните претенденти за догодина
филм на Кенет Брана с Джуди Денч
Richard Linklater с Кейт Бланшет

# 219
Аз вече не гледам филмите на Марвел - омръзнаха ми. В началото ми беше интересно, но вече е банално.

# 220
Церемонията беше ужасна. Грозни хора в грозни дрехи в грозни филми.
Разсипаха и Оскарите, това е. От година на година става все по-зле - поне съм удовлетворена, че Холивуд поемайки по пътя към небитието, ще отвори ниша за повече местно кино.
А иначе, от снощните Оскари единствено и само ми хареса аранжировката на сцената и Джулия Робъртс.
Кич, кич, кич...Вегас ряпа да яде.
Нашето актьорче е на седмото небе - пожелавам му успех, обаче ми е доста безличен. Никога не съм го чувала, не съм гледала филма "Зелената книга", не смятам и да си губя времето да го гледам - няма да изпусна много.

# 221
Напротив ще изпуснеш. Peace

# 222
Напротив ще изпуснеш. Peace

Няма. Не си падам по тематиката, нито по актьорския състав.
Нищо, заради което да си загубя времето да гледам този филм, няма в него за мен.

# 223
Добре де, тези тоалети те не си ги шият вкъщи, нито Академия им ги раздава - все творби от колекциите на именити дизайнери и модни къщи и то далеч не само американски, та би трябвало да отразяват най-актуалната естетика и трендове. Джени Лопес беше с Том Форд за 200 000 пари, ако не се лъжа ( коментарите ги слушах от 3), а мои приятелки я оплюха. А роклята си беше баш като за нея - over the top и секси. Michelle Yeoh беше прелестна, Charlize Theron super елегантна, Джема Чан разкошна... Имаше и някакви откровени дъхоспиращи тоалетчета, но такива винаги има. Та се чудех модата ли се променя твърде бързо или някои любими приятелки остаряват твърде бързо. Или сме забравили,че се кефехме на модата на 80-тте 😂

На мен нито церемонията ми беше скучна, нито ми беше чак пък толкова грозна, бях си изгледала филмите - имах си фаворити, че да си страдам и да се радвам за тях, зяпах наборите колко са остарели и младите колко са зелени, Адам Ламбърт ми е супер пич още от АИ, за Куин да не говорим, гафчетата са си задължителни за шоуто и ми беше забавно. Как мислите трябва да бъдат променени Оскарите, че да са по вкуса на средностатистическата Европа?!

PS от Гага обаче очаквах по драматични одеяния, но като сложиш диаманта Тифани (128.54 карата и $30М)  наистина е добре останалото да е по-семпло и класическо 😂
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 26 фев 2019, 01:50 от Agent Provocateur

# 224
  • София
Гледах, донякъде ми допадна церемонията, вярно е и това, че назад в годините повечето актриси бяха още по- пищно облечени, много по-елегантни, бяха както се казва top of the top, но времената се менят,  модата  вероятно става  по различна , това толкова не ме дразни, дразни ме това разслояване, ако мога така да се изразя,  което се е получава между бели и чернокожи, не го харесвам това подскачане, това неистово пиюкане от страна на последните,  а, стига толкова.  Показа ли са кой какво може и все са недоволни, дава им се достатъчно шанс, показаха каквото показаха, но по всяка вероятност това ще продължи до безумие, и това специално мен страшно ме дразни, а и винаги съм се дразнила от хора които се смятат, че са все недооценени .
В общо линии съм доволна от раздаването на наградите, бях за" Зелената книга" - така  ѝ се получи,  взе награда, приятен , интелигентен филм, приятен диалог, перфектна актьорска игра. Предполагах, че Оливия Колман ще вземе награда -взе, перфектна е, очаквах за Глен Клоуз за цялостно творчество - не и се даде и вероятно има нещо което не се знае защо не ѝ се дава награда, в интерес на истината непонятно ми е за нея, защото тя има роли по-добри от Мерил Стрийп, примерно  , ще си остане за мен загадка.
Не харесах Бохемска рапсодия - не е мой филм, не бях впечатлена, не ме грабна, даже на места ми беше и скучно, но аз и не харесвам рок групата и ако по случайност имаха преди години концерт в София нямаше да отида както отивам с желание на други рок групи, почти на всички, които са гостували съм била там.
Мина. - замина, ще чакам  новите филми и дано да са по-стойностни,  качествени, по-сложни , по-завладяващи, защото киното колкото и да е илюзия, толкова показва и част от живота и то съвсем директно понякога ни се показва.

Общи условия

Активация на акаунт