Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 51

• 43 335
  • 758
  •   1
Отговори
# 135

Ох, побърках се вече с тези проблеми. Е, за мен има време. Аз сега ще ходя за биопсия, то ще си покаже, а и в края на февруари ще съм на пет скенер, ще се види, ако има нещо. Ако има нещо неясно, ще отида за второ мнение и при професора.
Иначе за баща ми, утре сутринта ще оправяме документите и операцията ще е в рамките на седмицата. Ще стои в болницата още седмица.
[/quote]

Да, съвета е за теб, Лейди, а не за баща ти. Гаврилов се занимава с рак на гърда, а не на простата.

# 136
  • Русе
Да се оплача.Днес минах ТЕЛК, мисля че е пети подред и от 72% ми дадоха 60%, като рака не е основното заболяване.Така че да знаете доста поорязват.Но нищо,да сме здрави.

# 137
  • Враца
Diangeli, според новата наредба се взема предвид само водещото заболяване и само ако е над 80% и допълнителните и то ако са над 50%.

# 138
  • София /Абсурдистан
Обжалвайте. Обикновено обжалващият печели.

# 139
  • София
Не обжалвайте, засега.
За рака дават 50 %.

# 140
  • В царството на игрите:)
Да се оплача.Днес минах ТЕЛК, мисля че е пети подред и от 72% ми дадоха 60%, като рака не е основното заболяване.Така че да знаете доста поорязват.Но нищо,да сме здрави.
За първите 2 години ми дадоха 80 %, а след това за 3 години 60% и след това до сега 54 %. Не виждам нищо нередно, нито причина за обжалване.

# 141
Всъщност какво печели? Едва ли е логично да се борим за това да сме по - болни? Трябва да сме разумни в желанията си Simple Smile при теб има ли нещо ново?

# 142
  • Враца
Логично е, ако си болен да можеш да получиш поне някакви пари за които си се осигурявал.
Аз също подадох документи за първи път за ТЕЛК. Ще видим.
Предпочитам обаче да съм здрава.

# 143
Тя пенсията не се спира. 3 група е гарантирана. Отделен е въпроса, че никъде в света няма понятие: инвалид - пенсионер с право на работа. Но и други неща няма по света, така, че всичко е точно Simple Smile

# 144
  • Враца
Трудно преценям ”по света”. То никъде няма и 100% инвалидност без чужда помощ. Предпочитам, че и осигуровките им при заболяване не са толкоз.

# 145
Може да е само аденом, което е доброкачествено.
При толкова висок маркер?
Доктора се съмнява за лошото, но ще се види.
При доброкачествено няма да има толкова завишен PSA..., за съжаление.

# 146
  • София /Абсурдистан
Всъщност какво печели? Едва ли е логично да се борим за това да сме по - болни? Трябва да сме разумни в желанията си Simple Smile при теб има ли нещо ново?
Не знам. Утре ще гледат диска от скенера. На пръв поглед им изглежда като белег от заздравяла рана. Ако имало нещо лошо, то било на клетъчно ниво, трябва биопсия. Сега нямам сили да ме режат и дупчат, мисля да изчакам пет скенера.

# 147
  • Враца
Лейди, какво става?

# 148
  • София /Абсурдистан
За мен -  трябва пет скенер, за да се види активност. В четвъртък ще ходя отново, за тогава се разбрахме  да се види диска. Трябваше да е днес, но няма кой да ме закара днес. И без това другата седмица съм на вливка във вторник, тогава ще ми дадат датата за пет скенер и дано да е по-скоро. Онколожката иска да види и костите специално заради маркера. А по епикризата - това били нормални следи от заздравяването, а защо маркера е повишен, още нямаме обяснение.
За баща ми - не са виждали толкова високи резултати от маркер, в понеделник другата седмица ще постъпи в болницата за биопсия първо и ако се потвърди онкологичната диагноза, няма да го оперират, а ще го водя на лъчетерапия. Трябваше да е тази седмица, но щом видяха маркера и го сложиха за тогава, още и ще изследват там още неща, да имало повече време. Брат ми без да иска е попаднал на много добър хируг уролог на случаен принцип и той ще  оперира тате, той го е и преглеждал. Дано да му помогне.
Това са ми новините за сега.

# 149
  • Другата България
Казах ти, че трябва първо биопсия, и че на тази възраст няма да оперират.
Биопсията трябва да потвърди или отхвърли предварителната диагноза. Къде ще се оперира, от кой?

Общи условия

Активация на акаунт