Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 51

• 43 346
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
  • София /Абсурдистан
Казах ти, че трябва първо биопсия, и че на тази възраст няма да оперират.
Биопсията трябва да потвърди или отхвърли предварителната диагноза. Къде ще се оперира, от кой?
В Софиямед 1, от д-р Рангел Старев. Не, ще оперират, ама само ако не е карцином, иначе лъчетерапия и разни процедури, брат ми не успя да ми ги обясни. Но да, започва се с биопсия, така е.

# 151
  • Другата България
 newsm78 Ама защо ако не е карцином ще оперират? Той е възрастен човек, заради уголемената жлеза ли?
Ще я премахнат? Не знам, не е редно поне според мен на тия години да подлагат човек на това.
Костите ще гледат ли?

# 152
  • Враца
Защо ако е рак няма да оперират? Това не ми харесва.

# 153
Да се включа и аз. Вчера и днес обикаляхме из Варна и обмисляхме варианти къде да протече лечението на мама. Тя като видя отделението в Окръжна и я хвана още повече депресията и категорично за момента реши да сме в Терапията. Там обаче си имат политика всеки пациент, който не е от тяхната болница да плати 60 лв преглед пред онколког, който да го представлява пред комисията. Преди това пуснахме да се изследва Хера и ще е готов до края на седмицата. Така следващия четвъртък ще сме на комисия. Една жена днес ми писа и много ме наплаши, че лабораторията в Терапията във Варна не е добра и нейните резултати били объркани и се налагало да ги пращат в Плевен за трето изследване. На всичкото отгоре били замърсени или нещо подобно и едвам са успели да изолират клетки за последната проба. Та аз си мисля все пак за наше успокоение да ги пуснем и там. Много се чудихме на кой онколог да се доверим и накрая решихме доц. Димитрова, която по време на прегледа беше много любезна. Направи ни реплика защо чак сега отиваме след като операцията е била на 17.12., а ние я смаяхме че не са ни давали епикриза до сега. Каза, че дори е Хера да е отрицателен тя не е привърженик на хормоналната терапия и предпочита да действа на сигурно - химия, но все пак щели да видят с комисията какво ще решат. Пита я за снимка на бял дроб, а на нея не са й правили. Отделно пита двата разреза от една операция ли са и бая се мърщи докато я прегледа... А уж бяхме при един от най-добрите... Байчев. Както и да е доста неща я разпитвахмеи тя любезно ни отговаряше като твърдеше, че няма мужда от шашкане. Пусна ни и направление за петскенер и сега чакаме да ни се обадят за кога ще ни го назначат. Междувременно й споменах, че майка от преди си имаше остеопороза, която първо почна да лекува, но после като видя че са й по-добри резултатите занеглежира. Тя каза, че оказват влияние на костите и ще се следи. Реших да я пратя на изследване за остеопороза и нещата не са от най-розовите.. т.е. има остеопороза на гръбначен стълб и остеопения на ... оф вече съм толкова объркана, че уж чувам ама нещо не възприемам добре. Иска ми се да я прегледа лекар за остеопорозата.. Някой да предложи такъв във Варна? И като цяло какво мислите за всичко написано - ей така с чист разум отстрани ....

# 154
  • София /Абсурдистан
Защо ако е рак няма да оперират? Това не ми харесва.
Ами казали са на брат ми, че ако е рак, както за сега смятат, и го оперират, ще се разпространи навсякъде. Аз ако бях, щях да питам това онова, ама той не знае какво да пита и не е питал. От което пък мисля, че ако е карцином, може би е капсулован. Ама кой знае, нищо не знам за този вид тумори и аз.

newsm78 Ама защо ако не е карцином ще оперират? Той е възрастен човек, заради уголемената жлеза ли?
Ще я премахнат? Не знам, не е редно поне според мен на тия години да подлагат човек на това.
Костите ще гледат ли?
Жлезата била до толкова увеличена, че нямало на къде повече. Явно е проблем и ако биопсията е отрицателна, ще я премахнат, да. Ама имайки в предвид и огромната загуба на тегло, никой не е оптимист. За костите нищо не са казали, но мисля, че тях и всичко друго после онколога ще гледа.

valmigo това, което описваш ме хвърля в потрес. В кой град и в коя болница е станало това? В смисъл, къде са я оперирали жената?

# 155
  • Другата България
При ММ беше капсулован, и беше само от едната страна на жлезата, но ние го хванахме много в началото.
Нещо не схващам как точно ако се маха направо жлезата ще се разпространи  newsm78, той ако е дал разсейки вече е станало, при ММ махнаха и лимфни възли превантивно, всичко беше чисто.
Аз съм и позабравила какво беше всъщност, да не говоря глупости, но наистина не виждам как ще се разпространи....

# 156
Реално ако е капсулован и биопсията може да го размърда Sad

valmigo, в онкологията ли е правена операцията ?

# 157
valmigo това, което описваш ме хвърля в потрес. В кой град и в коя болница е станало това? В смисъл, къде са я оперирали жената?
[/quote]

Майка живее в Сливен и там е диагностицирана първоначално. След това отиде на преглед и операция при доц. Байчев във ВМА - гр. София. Отделно се консултирахме с още един лекар (д-р Гемеджиев) - но и той потвърди диагнозата и операцията само, че първата му възможност беше чак за средата на Януари. Сега тъй като в Сливен няма онко, а аз живея във Варна решихме тук да й правим терапиите. Знам, че в София е по-добре, но засега нямаме такава възможност, а и тя самата не иска там.

# 158
  • София /Абсурдистан
Нищо не знам повече, това ми каза брат ми, той е говорил с хирурга. Като отида аз другата седмица и ще питам лично.
На мен сега ми се обадиха, утре на обяд отивам на преглед и да видят диска, а не в четвъртък. Аз също напипвам много твърдо уплътнение от едната страна, не ме боли уж. Дано да не е беля. Ей побърках се вече.

# 159
Лейди , стискам палци.
Всичко ще е наред ♡♡♡
Пиши обезателно , ще те мисля...

# 160
  • Другата България
И от мен стиснати палци, пиши какво се случва - с теб, с баща ти, че много ти се насъбра. Peace

# 161
  • Враца
Лейди, ще трябва да се погрижиш за себе си. Първо и основно.
Твоето състояние може да не е влошено, но трябва са се докаже, че е добро. Като те чета, колко неща са ти се ступали ще трябва едно след друго да отхвърляш и първо да започнеш от себе си.
За баща си, просто се довери на лекарите.

# 162
  • София /Абсурдистан
Благодаря за подкрепата момичета! Ще се доверя на лекарите, разбира се.
Аз след вливка съм зле поне седмица, та наистина ще трябва първо за себе си да се погрижа. Ама наистина ми идва в повече вече от изпитания.  
Ще пиша утре след прегледа.

# 163
Лейди, понякога собствените ни мисли са най-големия ни враг. Нали нашия девиз е  " Бог ни дава изпитания, но и ни помага да ги преодолеем" .Вярвай .Знаем , че е трудно ,но и ние не сме лесни.
Всичките ни положителни мисли са за теб.

# 164
Лейди всичко ще е наред! Мисли позитивно и чакаме да пишеш...

Общи условия

Активация на акаунт