Косопад - тема 15

• 61 147
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Колко време трябва да се изчака след прием на хапчета, за да се изследва желязо, В12 и витамин Д?

# 391
Около месец.

# 392
Моля да споделите някакво средство за по-бързо израстване на нова коса. Имах косоад 6-7 месеца, като загубих 1/3 от косата си. Сега вече 4-5 месеца съм ок, имам сгъстяване и растат нови косми, но нямам пълно възстановяване. Колко време би отнело то? Знаете ли някакви лосиони или нещо друго? Пия всякакви добавки, от които спря косопадът ми, който беше заради естрогенна доминантност.

# 393
  • София
Vessita13, би ли споделила какви точно добавки пиеш, защото и аз съм с доста висок естрадиол?

# 394
  • София
Vessita13, пълното възстановяване на косата може да отнеме години 1-2, та дори и 3.
Може да опиташ с локални ампули или лосиони насочени към растеж, но на твое място лично аз бих се концентрирала над пълноценно хранене и евентуално някакви витамини от време на време.

Bubunka, високия естрадиол сам по себе си не означава задължително естрогенова доминантност.
Трябва да се изследва заедно с Прогестерон и да се сметне съотношението между тях.
Иначе първото нещо, което трябва да се направи при естрогенова доминантност е да се подпомогне черния дроб.
Добавки, чай, прием на метилирани Б витамини.Хранителния режим е също много важен, както и физическата активност.

# 395
Vessita13, би ли споделила какви точно добавки пиеш, защото и аз съм с доста висок естрадиол?

От 3-4 години се храня само с правен от мен и ММ хляб с квас, съответно и квасът е толкова годишен, подбирам внимателно всичко, обикаляме по селата за плодове и зеленчуци, ям само телешко от познати - grass-fed, 1 път в седмицата риба, домашно кисело мляко, дом.яйца. Нямаме села и всичко това отнема много време и усилия. Но миналата пролет след голям стрес започнах да пия Релаксор с хмел за заспиване. Хмелът е силно естрогенен. Аз си имах лека естрогенна доминантност, но нещата се влошиха фрапантно - жесток косопад, циститно акне, супер болезнен цикъл, излезе ми косъм на брадата. И започна голямата борба. Оказа се, че всичките старания са недостатъчни, защото едно нещо не може да се предвиди и то е стресът. Освен това е необходим и допълнителен прием на витамини и минерали, които ни осигуряват по-голяма устойчивост при стрес.

Това, което пия, е следното: витамини А, Е, Д3+К2, токотриеноли (те оказаха най-голямо влияние, трябва да са от червена палма), Б комплекс и допълнително Б6 и Б1. Б6 влияе много при висок естроген, а Б1 се изчерпва при по-висок прием на първия. От супер храните каму каму за витамин Ц и спирулина. От минералите селен, цинк, желязо, магнезий. Не съм спирала да приемам колаген на прах, Омега 3, МСМ, Q10, а също и NAC за пречистване на черния дроб, тъй като естрогенът може да си циркулира из тялото до безкрай. Наблегнала съм и на ябълките, които съдържат калциев д-глюкарат, който прави същото като NAC.

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 14:26 от Vessita13

# 396
Vessita13, би ли споделила повече за колагена на прах? Как го консумираш и коя марка препоръчваш?

# 397
Vessita13, би ли споделила повече за колагена на прах? Как го консумираш и коя марка препоръчваш?

Тези 3 вида колагена пия, най-много на Zint съм изпила, не мога да посоча разлика във вкуса. На Zint смених, тъй като последния пакет имаше леко кисел вкус, който не ми допадна. В началото го разбърквах с вода на гладно, а сега с малко шейк пак на гладно сутрин и не ям около 60 минути след това. Около 10гр. Внимавам да е от доказан източник, например този на Dr.Best не е посочен от какъв източник е, нито че е hormone-free. Въпреки това го купих, но опитах само 1 път и няма да го пия. Горчив и миришещ.

https://www.iherb.com/pr/Zint-Grass-Fed-Beef-Collagen-Hydrolyzed … 16-oz-454-g/71745

https://www.iherb.com/pr/Neocell-Super-Collagen-Type-1-3-6-000-mg-7-oz-198-g/6074

https://www.iherb.com/pr/Green-Foods-Corporation-Hydrolyzed-Coll … -7-oz-198-g/79863

# 398
Момичета,  все повече осъзнавам колко важно е да се грижим за скалпа. Осъзнавам, че така, както почистваме и ексфолираме кожата си, така трябва да се отнасяме и към скалпа и започвам да се съмнявам, че само шампоан е достатъчна външна грижа за скалпа. Затова искам да включа детокс и ексфолиране към грижата и борбата с косопада. Какво бихте препоръчали?

# 399
  • Бургас
Момичета някой от вас оплаква ли се от пролетен косопад и много ли ви капе косата, за колко време отшумява? Мен ме почна  кошмара пак, то нестига че два косъма останаха ами пак ядове Disappointed

# 400
  • София
Questar, взех ексфолианта на Филип Кингсли точно с тази идея, но не се сещам често за него.
Здравето на скалпа е от изключителна важност, но и то зависи от хиляди неща и най-вече от вътрешното здраве.

pyypi, ако е сезонен косопада би трябвало да затихне за 2-3 месеца.

Момичета, при мен картинката започна да се изяснява все повече.
Оказа се, че макар и на пръв поглед резултатите ми от изследването на ЩЗ да изглеждат уж Ок, всъщност съм с “лека” хипофункция.Слагам лека в кавички защото реално симптомите ми са си за хипофункция, та дрънка!
Най-вероятно и това е причината за леко повишения ми Пролактин, а също така прочетох, че често жени с хипофунция имат и естрогенова доминантност.
Не съм изненадана, преди 2год. всичко започна със същите симптоми и тогава резултатите на ЩЗ са подобни на тези сега.И тогава и сега жлезата ми се разбута в следствие на тежък грип и прием на антибиотик, а последващия стрес е бил черешката на тортата...
Свалих си безплатното ръководство на Изабела Уенц за добавките, които препоръчва.Видях, че тук имаме внос на същата марка, напълних една “кошница” и само чакам да видя какъв ми е резултата на Селена и поръчвам...
Косопада ми се увеличи и скалпа също започна пак да ме боли...Явно борбата ще е безкрайно дълга.

Петя, Кетчър, как сте момичета?Отдавна не сте писали.

# 401
  • София
Тук съм аз, чета, но не пиша толкова. Наложих си да се съсредоточа върху по- сериозните си здравословни проблеми и от там вече по "козметичните". Спряла съм да броя косми и като че ли нещата не са така тревожни като преди. Пия витамин Д, К, Цинк, Б6 от обикновените, реших, че другото е бошлаф. Специалните форми, специална усвояемост и т.н.
Страх ме е да започна да намалявам отново въглехидратите и си стоя с ИР, която пък вреди доста на организма. Просто не искам да започне пак да ми пада с ония темпове.

# 402
  • Бургас
Questar, взех ексфолианта на Филип Кингсли точно с тази идея, но не се сещам често за него.
Здравето на скалпа е от изключителна важност, но и то зависи от хиляди неща и най-вече от вътрешното здраве.

pyypi, ако е сезонен косопада би трябвало да затихне за 2-3 месеца.

Момичета, при мен картинката започна да се изяснява все повече.
Оказа се, че макар и на пръв поглед резултатите ми от изследването на ЩЗ да изглеждат уж Ок, всъщност съм с “лека” хипофункция.Слагам лека в кавички защото реално симптомите ми са си за хипофункция, та дрънка!
Най-вероятно и това е причината за леко повишения ми Пролактин, а също така прочетох, че често жени с хипофунция имат и естрогенова доминантност.
Не съм изненадана, преди 2год. всичко започна със същите симптоми и тогава резултатите на ЩЗ са подобни на тези сега.И тогава и сега жлезата ми се разбута в следствие на тежък грип и прием на антибиотик, а последващия стрес е бил черешката на тортата...
Свалих си безплатното ръководство на Изабела Уенц за добавките, които препоръчва.Видях, че тук имаме внос на същата марка, напълних една “кошница” и само чакам да видя какъв ми е резултата на Селена и поръчвам...
Косопада ми се увеличи и скалпа също започна пак да ме боли...Явно борбата ще е безкрайно дълга.

Петя, Кетчър, как сте момичета?Отдавна не сте писали.

Аз също съм със хипофункция, но със ниски стойности на естрогени. От там косопад и суха кожа. Наложи се дори да спра да тренирам, защото проблема с косата се задълбочи повече.
А скалпа боли и сърби от шампоани, а може да е себореен дерматит.
Имам ексфолиант за скалп, но не се правя с него, косопада след употреба е кошмар. Много пари се изръсих за него. От тук си го взех... https://triholog.bg/?gclid=EAIaIQobChMInsvSw8u74QIVRgvgCh2Y7gIUE … EYASAAEgLqEPD_BwE

# 403
  • София
Кетчър права си ,косопада е козметичен проблем, обаче как ми бърка в главата не е истина...
Споделяла съм ви, че и аз имам опасения за ИР, но така и не направих изследване.
От октомври започнах хранителен режим и съм свалила 8кг, точно толкова ми бяха излишни.Започнах и да тренирам и се надявам дори и да имам някаква форма на ИР да съм подобрила положението поне в този аспект.
Спазвах този режим http://www.chewfo.com/diets/the-fast-metabolism-diet-by-haylie-p … -avoid-food-list/ с някои промени, за да ми пасне.Знам, че ти нямаш излишни килограми, но може да му хвърлиш един поглед, според мен е доста балансиран.Книгата я има преведена и на български, но не съм я купувала.

pyypi, на тези мошеници “трихолозите” и аз имам доста продукти, все още се вбесявам като се сетя колко време и пари загубих там...
Иначе да, със себореен дерматит съм, беше успокоил за няколко месеца и косопада ми беше спрял, но и симптомите за хипофункция също ми бяха изчезнали.
Значи и при теб е от ЩЗ, може би от смяната на сезоните също се разбутва...знам ли и аз вече.

# 404
  • София
Благодаря ти, ще го видя! Simple Smile
Всяка жена има излишни, хаха Laughing
Балансиран изглежда на пръв поглед, да. Просто си мисля, че при мен балансиран няма да свърши работа и от там не започвам никакъв, което е тъпо. Игра на психиката, предполагам.

Иначе, много се радвам, че и ти, и Шарпи имате подобрение. Дано се запазят нещата във времето. Аз скоро ще започна да пия и желязо. И търся добър пробиотик. Но по едно време така бях луднала по показатели и добавки (то аз имам много дефицити, де, не съм си измисляла), че постоянно се чувствах зле, като престанах да мисля за това, малко по- добре. Но аз съм си такъв характер, че мисля как ще бъдат нещата след 2,3-5 години. Ако се запазят така и знам, че ще се запазят, няма да се тормозя толкова. А като се замислиш, след 5 години може да ме няма (чисто статистически, не черногледо), така че трябва да се учим да не добавяме стрес за "какво ще бъде", доста е скапващо.
Сори за лирическото отклонение, просто споделих посоката на мисълта, поради която гледам да не вися в темата и да мисля само за брой паднали косми.

Реша се вече с малките четки на HIPP от естествен косъм. За бебета и много много мека. Повечето хора се оплакват, че не реши, не може да пробие между косата, но моята явно е доста фина и с тънък косъм и горе- долу се реши добре. Просто споделям, не я препоръчвам, защото не мисля, че на повечето от вас ще ви е окей. Мойта косица е много тънка и мека като структура. Още от малка.

Общи условия

Активация на акаунт