Косопад - тема 15

• 61 141
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
SmileyLaughingLaughing
Кетчър права си ,косопада е козметичен проблем, обаче как ми бърка в главата не е истина...
Споделяла съм ви, че и аз имам опасения за ИР, но така и не направих изследване.
От октомври започнах хранителен режим и съм свалила 8кг, точно толкова ми бяха излишни.Започнах и да тренирам и се надявам дори и да имам някаква форма на ИР да съм подобрила положението поне в този аспект.
Спазвах този режим http://www.chewfo.com/diets/the-fast-metabolism-diet-by-haylie-p … -avoid-food-list/ с някои промени, за да ми пасне.Знам, че ти нямаш излишни килограми, но може да му хвърлиш един поглед, според мен е доста балансиран.Книгата я има преведена и на български, но не съм я купувала.

pyypi, на тези мошеници “трихолозите” и аз имам доста продукти, все още се вбесявам като се сетя колко време и пари загубих там...
Иначе да, със себореен дерматит съм, беше успокоил за няколко месеца и косопада ми беше спрял, но и симптомите за хипофункция също ми бяха изчезнали.
Значи и при теб е от ЩЗ, може би от смяната на сезоните също се разбутва...знам ли и аз вече.

Хи-хи Laughing не ми говори така ни зарибиха с мъжа ми, че и той си купи козметика. И като дръпнахме чертата само козметиката ни беше 500лв. Ужъс, а отделно колко пъти ходихме до София да ми правят пилинг за себореята, дето накрая шампоан от 8лв ме оправи...Но човек в отчаянието си прави грешки не жали пари, а други пък се възползват и така...
Хормоните на щитовидната ги контролирам, но косопада ми е от ниския естроген Worried

# 406
  • София
Ооо, Кетчър, подобрението ми беше за 2-3 месеца, сега съм пак старата песен на нов глас...но поне успях да видя и преброя колко косъма ми падат когато съм Ок Grinning
И сега седя и мисля от какво дойде това подобрение и единственото, което ми хрумва е Лактоферина, но дали е той няма как да съм сигурна.Обаче знам със сигурност, че докато го пиех се чувствах страхотно, направо ми вля живот.Сега обаче не смея да го подновя защото вдигнах желязото от него малко над горна граница, от ниски показатели, а сега желязото ми е добре.Пак подпуках юнашки Вит.Д и си купих Б12, крайно време е и на него да обърна внимание, пък ако ми подтисне желязото тамън ще си почна Лактоферина Grinning
Иначе като цяло бях станала по-Дзен, реално не се знае дали ще докараме и до утре на този свят, какво остава за след 2-3-5год. както казваш.Но това сърцебиене от щитовидната ме побърква и ме вкарва в тревожен режим.

Явно не ти е светнала точката за спазване на режим, ти ще си усетиш когато си готова Simple Smile А аз мисля, че ти трябва баш балансиран, малко спорт и нещата ще си дойдат по местата.По-бавно ще е със сигурност, но без притеснения за ЩЗ. Simple Smile

pyypi, на мен пък ми миеха косата, за да видят колко косъма ми падат и то не веднъж SmileSmileSmile но не е луд тоя, който яде баницата...най-вече ме е яд, че се възползват точно от отчаянието на хората.
Аз все чета за висок естроген, но ми е попадала добавката Мака за повишаването му и мисля, че е Ок да се приема и при проблеми с ЩЗ, но не съм на 100% сигурна.

# 407
  • Бургас
Ооо, Кетчър, подобрението ми беше за 2-3 месеца, сега съм пак старата песен на нов глас...но поне успях да видя и преброя колко косъма ми падат когато съм Ок Grinning
И сега седя и мисля от какво дойде това подобрение и единственото, което ми хрумва е Лактоферина, но дали е той няма как да съм сигурна.Обаче знам със сигурност, че докато го пиех се чувствах страхотно, направо ми вля живот.Сега обаче не смея да го подновя защото вдигнах желязото от него малко над горна граница, от ниски показатели, а сега желязото ми е добре.Пак подпуках юнашки Вит.Д и си купих Б12, крайно време е и на него да обърна внимание, пък ако ми подтисне желязото тамън ще си почна Лактоферина Grinning
Иначе като цяло бях станала по-Дзен, реално не се знае дали ще докараме и до утре на този свят, какво остава за след 2-3-5год. както казваш.Но това сърцебиене от щитовидната ме побърква и ме вкарва в тревожен режим.

Явно не ти е светнала точката за спазване на режим, ти ще си усетиш когато си готова Simple Smile А аз мисля, че ти трябва баш балансиран, малко спорт и нещата ще си дойдат по местата.По-бавно ще е със сигурност, но без притеснения за ЩЗ. Simple Smile

pyypi, на мен пък ми миеха косата, за да видят колко косъма ми падат и то не веднъж SmileSmileSmile но не е луд тоя, който яде баницата...най-вече ме е яд, че се възползват точно от отчаянието на хората.
Аз все чета за висок естроген, но ми е попадала добавката Мака за повишаването му и мисля, че е Ок да се приема и при проблеми с ЩЗ, но не съм на 100% сигурна.
Пия червена детелина, но не е достатъчно, защото и малкото естрогени които произвезьда тялото ми се изпарява с тренировката. От там кошмарен косопад, безсъние, суха кожа и пр. Над ушите ми за четери години косата ми страшно истаня косъма.Добре че горния кат коса скрива проблема..Мезотерапията не ми помогна. Сега спирам със тренировките за няколко месеца и ще видя дали ще има подобрение...А толкова се зареждам след тренировка.....хммм ще видим.
За броя косми..в добрите дни сутрин след ресане 10-14 косъма.След баня 50...

# 408
  • Бургас

[/quote]
Пия червена детелина, но не е достатъчно, защото и малкото естрогени които произвезЖда тялото ми се изпаряват с тренировката. От там страдат органи, кошмарен косопад, безсъние, суха кожа и пр. Над ушите ми за четери години косата ми страшно изтъня косъма.Добре че горния кат коса скрива проблема.Отделно и диети без млечни, глутен, захар беше черешката на тортата. Сама се довърших. После луди пари по трихолози, дерматолози и изследвания..Много пари хвърлени на вятъра. Така че умната с диетите! Не мисля че имаш инсулин, много бързо си свалила и то 8кг, има жени цяла година едва свалят 2кг
.Мезотерапията не ми помогна. Сега спирам със тренировките за няколко месеца и ще видя дали ще има подобрение...А толкова се зареждам след тренировка.....хммм ще видим.
За броя косми..в добрите дни сутрин след ресане 10-14 косъма.След баня 50...
[/quote]

# 409
Кетчър, не знам дали ще ти хареса идеята, но те съветвам да си къносаш косата. Аз последния месец прочетох цялата тема за къносване на коса. С чиста къна не се направих /за да не стана оранжева/, но си купих билкова боя, която е смес къна с разни билки в цвят кафяво и ми се отрази много добре на косъма. Моят косъм също е тънък по рождение, а след косопада стана като паяжина. Къната много добре се отрази, особено първата седмица все едно си бях сложила екстеншъни, много се кефех. По плътна става, отделно най-вече за подхранването на косата. Утре ще се клепам отново, този път с чиста къна, ако ще като циганка да стана, не ми пука.

# 410
  • София
Шарпи, мисля си го, то аз съм червена и без това. Но как ще си оправям корените, които са черни, ако съм с къна, която не е добре да влиза в досег с боя.

Магнифика, лактоферинът беше Биозин мама, нали?
За колко време го вдигна и от колко на клко?

# 411
Шарпи, мисля си го, то аз съм червена и без това. Но как ще си оправям корените, които са черни, ако съм с къна, която не е добре да влиза в досег с боя.
От прочетеното разбрах, че няма проблем да се употребява къна след химична боя. /НО, да е чиста натурална къна/В онази тема има жени, които с боя си изсветляват корените и после нанасят къна.
Моите корени също са много тъмни към черни, такава ми е естествената коса. Имам и около 20 процента бели косми.
Така че ако не ти е проблем цвета при къната, направо се мажи, няма да съжаляваш.

# 412
  • София
Ще прочета темата значи. Звучи супер, обичам къна по принцип.

# 413
Ох като ви чета за тези от трихолог.бг / център лилия, ми става лошо Grinning При мен същата история - миенето на коса, за да преброят косми, пилингите на скалпа, скъпите им мазила и шампоани, за които и аз им се вързах и олекнах с 300лв Sad Едно и също на всички предлагат... Дано повече хора да попаднат на тези страници и се въздържат да ги посетят..

# 414
Ще прочета темата значи. Звучи супер, обичам къна по принцип.
Давам ти една извадка от една страница
"Какво трябва за знаем преди да се решим да изпробваме къна?
Хубавата и качествена къна трябва да представлява много фин прах, който клони към кафеникаво. Трябва да съдържа само и единствено 100% Lawsonia Inermis, четете винаги какво съдържа продуктът, който сте закупили. Не е вярно, че къна не може да се използва върху боядисана коса. Ако къната е 100% Lawsonia Inermis, няма да има никакъв проблем. Имайте предвид обаче, че много видове къна не са чисти, съдържат метални соли, които имат ролята на оцветители. Тези соли реагират активно с кислородна вода и амоняк, които се съдържат в боите за коса и предизвикват нежелани реакции. Най-използван е оловния ацетат, но в нискокачествените къни могат да се намерят и сребърен нитрат, мед, кобалт, бисмут и железни соли. При наличието на олово косите променят веднага цвета си, като това може да бъде в най-различни нюанси, сребърният нитрат дава зеленикав оттенък. Ако има мед, косите започват буквално да кипят и се отделя много неприятна миризма, затоплят се и се разпадат за ужас на притежателките им.
Най-добрият начин е предварителния тест, тоест да събираме коси, останали върху четката ни при ресане. Е, иска се малко постоянство докато ги съберем, но по-добре така, отколкото да съсипем косите си. Оформяме ги с ръка като кичурче, приготвяме микроскопично количество и пробваме да ги боядисаме с къната, която сме закупили, така ще избегнем неприятни изненади. Аз гарантирам, че изненади няма да имате нито с индийската, нито с пакистанската къна от ekomama.net, те са чисти и изпробвани лично, производителите имат сертификат ISO 9001, можете спокойно да им се доверите"
Ето от тук съм го взела, жената е цял спец на тема къна с разкоооошна коса http://blog.ekomama.net/2012/10/30/vsichko-za-kynata/

# 415
  • София
pyypi, имам същите симптоми с изключение на безсънието, но аз ги отдавам на ЩЗ, а то може и да е комплексно.За диетата, имам близо 20год стаж из фитнес залите Smile и след хилядите експерименти, които съм си правила със себе си мисля, че вече знам кое, как ми се отразява и уж гледам много да внимавам.По-голямата част от килограмите, които свалих са вода, имам склонност да задържам.

Магнифика, лактоферинът беше Биозин мама, нали?
За колко време го вдигна и от колко на клко?
Не, аз не пих Биозин мама, пих Лактоферина на Джароу той е в доста по-голяма концентрация 250мг на таблетка, а Биозина е 100мг.Пих го 1 месец и няколко дни , опаковката е за 2 месеца.
Септември съм била с желязо 10.87 и феритин 44.21, а през Ноември желязо 34.52(над горна  граница)и феритин 91.09.Ноемврийския ми резултат е след 5 дни прием на Лактоферин, явно не е трябвало да ги изследвам докато го пия и да се шашкам.В момента съм с желязо 23.84 и феритин 76.15.
Имам и още едно изследване от април 2018 , при което желязото е 12.
Според Изабела Уенц оптималното ниво на Феритина за здрава ЩЗ е 90-110, може и заради това да съм се чувствала супер.

mafioza действително на всеки предлагат едно и също “лечение” , две мои познати също изгоряха със същите схеми...

# 416
  • София
Супер, значи върши работа. Може да направя един курс от 2 месеца.Simple Smile

# 417
  • Бургас
S.Magnifica  Каква ти е себореята? Мога да ти пиша как аз се отървах от нея ако искаш.

# 418
  • Бургас

S.Magnifica  Каква ти е себореята? Мога да ти пиша как аз се отървах от нея ако искаш.

Последна редакция: нд, 07 апр 2019, 08:32 от pyypi

# 419
  • Бургас

Mafioza съжалявам че и ти се се опарила от въпросните хора. Но най ми е тъжно, че видях във лилиа център да водят и детенце около 6г  със алопеция тоталис. Не ми се говори направо Pensive
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт