Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!

• 41 595
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Shakri, стискам палци кървенето бързо да спре и да се прибереш вкъщи съвсем скоро.

# 511
Shakri, стискам палци кървенето бързо да спре и да се прибереш вкъщи съвсем скоро.
Layla, а ти как си? Как се развиват нещата при теб Simple Smile

# 512
Не бързайте да купувате скъпи помпи. Аз от мерак хвърлих маса пари и накрая остана неизползвана.
Амурче, захапа ли седмия месец ? Ходила ли си скоро на преглед, как са нещата ?
shakri- много стиснати палци от мен ! Дано се овладее това пусто кървене
Лейла - хм ,значи горе-долу си с моя термин. Така е, милата ми. Винаги съм твърдяла, че 5 и 6 месец са най-трудните за моята психика. Хем оформено бебе, хем пък все още няма шансове за живот.

# 513
Лолита, утре съм 28+1. Понеделник съм на преглед, нямам търпение вече.

# 514
Shakri, ееее, много съжалявам . HugHugHug На мен ми се е случвало с предната бременност и се надявам бързо да се размине без последствия. Дано само с нервите си останеш, без други проблеми. HugHug Ще мислим теб и Лейла.
Тази нощ сънувах ужасни кошмари свързани с бременността ми. Вчера доктора като ми каза, че ми е изтъняла матката на разреза от старото секцио и явно нещо се отключи в иначе спокойната ми глава.
Помпа за кърма - Медела.  Като цяло препоръчвам да си намерите от позната да ползвате за един месец например една обикновена ръчна помпа, за да видите дали и колко ще ползвате помпа.Може само да кърмите и да не ползвате. При всеки е различно. Аз първо започнахда кърмя и да се доизцеждам с ръчна на Авент, откачи ми се ръката, понеже имах много кърма. После преминах на доизцеждане с Medela SWING. Нея си я купих от OLX. Сменяш си всички консумативи (реално се ползва само тялото с мотора) за 20 лв. и е като нова. И накрая когато бебето спря да суче го минах изцяло на цедене и шише за 6 месеца. За това си трябва една мощна двойна Medela Pump in Style. Пак от OLX за около 120 лв я взех. Иначе струва над 500 лв. и се продава само в САЩ точно този модел. Но за 10-15 мин двете гърди са изцедени. Ако това трябва да го правиш с ръчна по 6 пъти на ден........... Трябва само това да правиш. Та зависи как и колко ще я ползвате помпата. Моите в момента хранят 3-то бебе. Раздавам ги по приятелки. Иначе отворете която искате чуждестранна класация на помпи - първите три места са винаги заети от модели на Медела. С ръчната на Авент ми се налжи да се цедя една седмица без да кърмя - почти си спрях кърмата. Внимавайте с разни други марки. За екслузивно цедене става само Медела. Иначе за доизцеждане, всичко може според джоба и нуждата.
Ползвала съм шишета на Доктор Браун. Да, много ги хвалят. Все тая е. Ползвах на Медела, Томи Типи и Авент. На Медела са боклук. Всички са все едни и същи, няма разлика, изберете си марка, която на вас да ви е удобна. Купете си по едно шишенце първо за пробно. За коликите ми помогнаха само и единствено Colief и Infacol. Ама лекция за какво е това и как действа ще ви чета като родим. Има време.

Аз си купих шишета на др. Браун. Брат ми и снаха ми ги ползваха за тяхното бебе. Те живеят в Щатите и той каза, че много се ползват там и били най- добрите. Имат си нещо като тръбичка, която е анти коликова система. Поръчах си и биберони залъгалки и се двоумя дали да не си купя уреда на Браун за затопляне на мляко или на Авент.
На Дани майка му, да с теб вървим еднакво със седмиците 23+6 съм днес. И да се оплача. Пак съм с кървене и съм в болница и съм се поразстроила.

# 515
За помпите и аз съм с две ръце за Медела - ползвах ръчна такава. Беба си сучеше и тя ми беше да си подържам някакви запаси от замразене кърма или ако ще излизам. Инвестиция в електрическа си струва само ако бебето отказа да суче или е от така наречените"мързеливи бебета" -тогава трябва само с помпа и е хубаво да имате добра такава, че си е хамалогия.

# 516
Здравейте момичета Simple Smile
Първо ще пожелая скорошно възстановяване на Sharki и Layla. Дано всичко е наред и скоро сте си вкъщи .
Аз също щях да питам за помпите ама гледам сте я подхванали тази тема вече. Аз се оглеждах и четох доста ,но съвсем се обърках. Също така вчера разбрах ,че имам право на такава под наем (почти безплатна ) от болницата в която ще раждам. Касата ми го покривала , чудесна новина за мен Simple Smile
Относно коликите всичките ми приятелки и роднини бяха с Лефакс и нямаха никакви проблеми . Поръчваха си го от Германия за около 18 лв ,но не помня милилитрите колко бяха. А пък шишенца аз май на авент ще си взема 😏 само едничко като за начало, но не разбрах стъклото ли е по добро или пластмасовите?

# 517

Лефакс ще поръчам и аз. Като цена в зависимост от доставката до България би трябвало да излезе 25 лв/100 мл.Не се предлага в България, така че ще организирам доставка от Германия. Дори мислех да пусна пост във фейсбук, ако някой желае да се включи.

# 518
  • София
Аз съм за стъкло, но то е въпрос на лично усещане. Лефакс ползвах 2 шишенца без особен ефект, само дето запичат при продължителна употреба. Ако обаче има кой да ви донесе от Германия си заслужава да се пробва, чувала съм, че на много деца действа. Има от 50 има и от 100 милилитра. Състава му е почти като на Инфакол, но е по-вкусно JoyJoy
Но както каза На Данито Майка Му, има време да говорим и за това...боже колко много препарати против колики има...Simple Smile

# 519
Soul не помня в кой град беше ти ,но във Варна има една мама,на която мъжа й пътува всяка седмица и купуваше за всички майки във Варна 😄 всички на тях поръчваха.

# 520
  • София
Аз пазарувах с втората бременост Лефакс от Германия. Има го в амазона.

# 521
За щастие имам някакво усещане, че всичко ще е наред. Оптимистично съм настроена въпреки изживяния шок.
Все по-добре се чувствам с всеки изминал ден, говорят докторите за изписване, което още повече ме обнадеждава.
Твърдо съм решила да лежа докато трябва, за да дам по-голям шанс на бебчето да си се развие в средата, която му е отредена за момента и да се появи готово за живота извън утробата Hands Pray People Baby

# 522
За щастие имам някакво усещане, че всичко ще е наред. Оптимистично съм настроена въпреки изживяния шок.
Все по-добре се чувствам с всеки изминал ден, говорят докторите за изписване, което още повече ме обнадеждава.
Твърдо съм решила да лежа докато трябва, за да дам по-голям шанс на бебчето да си се развие в средата, която му е отредена за момента и да се появи готово за живота извън утробата Hands Pray People Baby
Браво , така и ще бъде Simple Smile Мисли си за хубаво, за да се случва хубаво Simple Smile Горе главата всичко накрая ще завърши благополучно Simple Smile

# 523
Аз пазарувах с втората бременост Лефакс от Германия. Има го в амазона.
Мога и аз да го пробвам вместо Инфакол. В крайна сметка и двете са със симетикон, едва ли ще има разлика. Някой ползвал ли е Инфакол и Лефакс, за да изкаже мнение има ли разлика. Но да, много бебета се запичат от симетикона. Имайте го предвид. Моят акаше след всяко хранене и не се запече, но такива, които ходят по ввднъж на ден става лошо.

# 524
  • София
Аз съм ползвала и двете, но при моя човек нищо нямаше особен ефект. Нито дори колииф, нито колик стоп, които не са със симетикон. Но, знаеш, тоси е до бебе. Но пък и той не е имал някакви ужасяващи колики, че да откачам. Иначе, лефакса както казах, според мен е по-вкусен хаха:)

Общи условия

Активация на акаунт