Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!

• 41 601
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Аз не съм, но според мен тая работа с шишета против колики е малко измислена. Кърмените бебета уж не гълтат въздух, ама и те имат колики. Общо взето в борбата с коликите нищо не ми е помогнало, а съм изчела бая и съм пробвала препарати на различна основа и с различни съставки и нищо не повлия. Просто в един момент си минаха.

# 496
  • София
Aз също нямам опит с др.браун. Ползвах Нук.
Моят съвет е да вземете само 2 шишета-голямо и малко. Може да се окаже като при мен, че 6 месеца няма да ползвате. Моята не искаше вода, дори кърма от шише. Чак сокчетата я накараха да лапне гумата. Пробвала съм и силиконови, и каучукови биби-не искаше. А гледах, че комплект на агент е към 60 лв.

# 497
  • София
И аз бях с нук, пак с тях ще си карам. Две малки само ще взема, голямо имам едно, но то ще ми е за по-натам. Мойто и то не искаше и да чуе за шише, но аз бях много упорита и редовно му давах. За мен беше много важно да пие и от шише. Мразя да съм зависима. Така имах свободата да излизам за повече от два часа, вечер примерно и ги оставях с баща му да се хранят и да се оправят. Вода също много му настоявах, защото съм чувала, че после доста проблеми има със свикването да пие вода. Чайчета (както казах за коликите ...и това му правех с анасон и копър) давах редовно. Поне аз смятам, че лятото в жегата кърмата не му е достатъчна да се хидратира. Може и да е всъщност, но някак си вътрешно ми е гузно да не му предлагам вода.

# 498
Аз си купих шишета на др. Браун. Брат ми и снаха ми ги ползваха за тяхното бебе. Те живеят в Щатите и той каза, че много се ползват там и били най- добрите. Имат си нещо като тръбичка, която е анти коликова система. Поръчах си и биберони залъгалки и се двоумя дали да не си купя уреда на Браун за затопляне на мляко или на Авент.
На Дани майка му, да с теб вървим еднакво със седмиците 23+6 съм днес. И да се оплача. Пак съм с кървене и съм в болница и съм се поразстроила.

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 17:27 от shakri

# 499
  • Лондон
Мн съжалявам ,че си в болница с кървене.Знам какъв ужас преживяваш,но се успокой и стегни,до колкото можеш.Мисли позитивно.Стискаме палци всичко ще е наред.
Аз съм ползвала Д-р Браун шишета,не съм доволна,течаха,бебето трудно сучече от тях и не бих си взела отново.Срещу колики ми помогна Инфакол ,но знам,че всяко бебе е индивидуално,и не при всички действа.Леле мами,уж съм първа във списъка по термин,а съм взела само количка и шезлонгче.Утре колегите са ми организирали baby shower party  ( трябваше да е изненада и аз ще се правя на изненадана Sunglasses),та след това ще пазарувам юнашки.Лек ден от мен мами

# 500
Какво е мнението ви за помпите за кърма. Понеже най-вероятно ще съм секцио, заради плацентата си мисля,че ще ми трябва помпа за кърма.
Четох,че електрическите са най-добре.
Имате ли впечатления и на коя марка?

# 501
  • София
Мойта беше лорели за 20 лева ръчна. Супер си беше, сега ще съм си със същата. Според мен марката не е от особено значение, принципа на работа е един и същи. Вече, кое на теб ще ти е по-удобно (ел. или ръчна) е много индивидуално. Познавам хора не могат с ръчна, други им е трудно с ел. и ги разранява. На мен помпата ми беше най-добрия приятел. Както споменах, обичам да съм независима и бая помпах и замразявах.

# 502
Аз си купих шишета на др. Браун. Брат ми и снаха ми ги ползваха за тяхното бебе. Те живеят в Щатите и той каза, че много се ползват там и били най- добрите. Имат си нещо като тръбичка, която е анти коликова система. Поръчах си и биберони залъгалки и се двоумя дали да не си купя уреда на Браун за затопляне на мляко или на Авент.
На Дани майка му, да с теб вървим еднакво със седмиците 23+6 съм днес. И да се оплача. Пак съм с кървене и съм в болница и съм се поразстроила.
От какво е кървенето, какво ти казват? Стискам палци да премине бързо и да си прибираш у дома!

# 503
  • София
Mery, aз не съм купила и копче, така че споко има време. Аз сигурно ще съм секцио, така че предполагам,че ще ви изпреваря всички. С термин 2 май, ще ми букнат секцио сигурно в края на април.

Монамур, аз ползвах ръчна на Авент. Такава дойна крава бях, че до 3-я месец се доизцеждах след като се нахранеше детето. Предполагам, че с електрическа ще е по-лесно, но нямаше как да дам 200-300 лева за това.

Шакри, стискам палци. В коя болница си? Какво казват лекарите?

# 504
Благодаря ви, момичета,  дано да престане това, че е доста напрягащо.
С плацента превия съм и явно това ми прави проблем. Ми гледаха ме два пъти на ехограф вчера и оня ден. Казват, че няма никаква видима причина (което е добре). Беше зацапване, от днес е кървене. Казват ми да не се притеснявам, аз уж се държа ама на моменти ми избива. В Токуда съм в момента.
Като цяло лежа, защото в началото имах зацапване сиурно 10-на дни, в следствие на едно падане от стол и стреса покрай него. Но минах без лекарства инсе оправиха нещата. После декември два пъти лежах с кървене. И сега пак. Постоянно съм си с болки ниско долу, таза костта, кръста, които не ме притесняват толкова, защото знам, че е нормално. А и моето тяло е много реактивно. Последните две седмици си позволих да изляза няколко пъти да купя разни неща и не знам дали не е от претоварване. Но имайки предвид, че сега не трябва да ходя много и да стоя, реших, че по- нататък няма да ми е по- лесно.  Сега и бебето повече тежи и като оказва натиск ниско долу, се разтягат връзките повече. Знам, че може да се получи от разтягането. Надявам се да от това. Но вместо да намалее, по- скоро се усили и това ме разстрои много днес.
Затова е хубаво да е по- високо плацентата, ама това е положението, засега не се е вдигнала.
Иначе шийката ми е добре. Изследванията или пине тези, които са излезнали са добре. Пускат ми паралелно и други банки заедно с кормагнезина, че се и обезводних доста. Утре чакам докторката да дойде да видим дали ще ме види на ехограф и какво ще каже. По принцип съм до неделя, но не знам как ще се развият нещата, дали ако се наложи, ще ме държат още.
За помпите за кърма доста поизчетох, в крайна сметка се обърках. Едни казват такава, други друга. Аз взех медела суинг електрическа от сестрата на мъжа ми, като си купих нови аксесоари към нея, дефакто ще ползвам само основното устройство.  Но си нямам идея дали ще ми трябва, дали ще ми пасне. Но все пак реших да имам готовност с това. Иначе наистина са доста скъпи и при положение, че не знаеш дали ще ти влезе в употреба, е кофти да се давят толкова пари. Иначе за помпата на Медела в един магазин ми показаха нещо, което трябва да се прави за правилното й функциониране. Не знам как е при другите помпи. Отдолу на основното устройство като се махне капчето, има едно малко филтърче, по което може да има кърма. То трябва да се измива с хладка вода и сапун и да се остави да изсъхне преди да се сложи пак.  Под филтърчето има две дупчици. Те трябва да се прочистват със спирт, защото може да се запушат.
За шишетата май както всичко друго, едни са доволни, други не. Ще видим като дойде моментът, как ще е. Аз имам 8 бр., така че засега няма да купувам други.

# 505
  • София
Дано бързо се приключи и да се прибираш вкъщи.
Аз пък оня ден паднах в банята. Имам гигантска синина на крака. Как успях да се сгъна между тоалетната и всички неща в банята направо не знам.

# 506
Шакри, аз също съм почти с превия. Слава богу до момента съм нямала кървене, но заради шийката предимно лежа.
 Ти коя седмица си? Пожелавам ти бързо възстановяване от сърце.

# 507
Благодаря за мненията за шишетата✌🏼🌸
За помпите аз лично ще заложа на електрическа, защото уж не разранявала. Моите зърна са си чувствителни по принцип, сега да не ви казвам как е....
на медела съм се спряла иначе и мисля вече да си взема някакво кремче, че до скоро от допира с дреха ми пареше и ме болеше, вече и от водата и доста сухи са ми станали..Sad

# 508
  • София
Разраняването е строго индивидуално според мен. Той принципа на цедене и на двете е един и същи. За медела съм чувала много добри отзиви, в шейново помпата беше медела електрическа (не ми се е налагало да я ползвам), жените там бяха доволни.

# 509
Някак си аз лично 300 лв за медела не бих дала. Гледах някакви електрически по 100на лв, ако ми се наложи ще взема.

Общи условия

Активация на акаунт