Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!

• 41 520
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Всичко зависи от детето. Моето постоянно спеше там. Държах го в хола на дивана и тя си къртеше. Беше най-обикновен, от онези по 50-60 лв, имаше дръжки и го разнасяхме нонстоп. Сега са ми обещали люлка от модерните, дето пеят и се люлеят сами.
Аз много ползвах и кошницата за кола за такива цели. Слагам я на стола при нас на масата и ние си вечеряме.

# 646
На нас ни дадоха една най-обикновена без музики, вибрации и т..н
Племеника спеше в нея без проблем, надявам се за влезе и при нас в употреба 🤞

# 647
  • Където морето целува небето...
За шезлонга - синът ми буквално живееше в него. На Фишър прайс с вибрация, но не беше от най-скъпите. Заспиваше с вибрацията и люшкане и ми беше от голяма полза. Зависи как ще е това бебе сега, защото едно с едно няма еднакви. Не се хвърляйте на скъп по принцип, защото има деца, които не стоят.

За вървене и количка - до дете е пак. Ако иска да върви ще върви, ако ли не, ти нищо не може да го накара да "слезе" от количката. Моето дете върви много от много малък. На 2г. 6м. качи без носене връх Безбог и така започна ходенето му преходи, докато неговите връстници ходиха на ясла с количка. Та пак всичко опира до дете. Мога да ви предложа това, което мисля да направя аз - ще взема ерго раница от OLX. Много скъпи ми се виждат новите за нещо, което не знам реално дали ще използвам. Мисля, че ще е по-удобно като сме с баткото да е в раница бебето, но пък багажа къде го носите (тези, които ползвате раници и слинг)

# 648
Момичета, излезнаха ми резултатите за прясна инфекция за токсоплазмоза. Нямам имунитет и пускам всеки месец.
Странно е нарастването на ИгМ спрямо миналия месец. Знам,че е отрицателно, но това нарастване ми е странно.
02.08.2018 - ИгМ 1.7 ( под 9 отрицателно)
28.09.2018 - ИгМ 0.8
14.11.2018 - ИгМ 0.7
07.01.2019 - ИгМ 1.5
15.02.2019 - ИгМ 2.3
Ще питам АГ четвъртък, при някоя от вас има ли подобно вариране на стойностите?
В една и съща лаборатория се изследвам.

# 649
И аз нямам имунитет за учудване на Аг-то ми след 17 години съжителство с котки и тн. Не знам как така. Два пъти съм я изследвала през цялата бременност. Щом е отрицателен, мисля, че всичко е наред. Вижам, че така или иначе варира тази стойност.
В общи линии не съм си променила навиците само се отказах от салатата от червено цвекло, моркови и ябълки и от същото , но на фреш. Реших, че както 32 години съм изкара без токсоплазмоза, така ще изкарам и още тука няколко месеца. Може да имам някакъв  естествен имунитет към този звяр, знам ли. Общо съм имала 3 котки. Отделно съм прибирала от улицата на няколко пъти малки котета. Чак пък ни едно да е нямало токсо ми е съмнително.
Относно шезлонга - до дете е, някои не искат да стоят наистина. Аз смятам да взема един от приятели или от OLX. Зависи, де. Ако е кротко бебето, няма да визмам. Не искам да го свиквам с такива работи , освен ако не е крайно необходимо.

# 650
Момичета , как лекувате бяло течение ( може и с природни средства) , защото се обадих на АГ и казсх,че ми е засилено бялото течение, има лека миризма ...но отговора беше ,че другата седмица щяла да ме види на прегледа...

# 651
И аз съм покрай котки цял живот, вкъщи също имам 1,но тя не излиза. Надявам се да устискам още 2 месеца до края без да се заразя. Изключила съм марули и неща,които не мога да измия качествено като ягоди и т.н.
За бялото течение си трябва микробиология.

# 652
Първо искам да попитам: знаете ли дали има ограничение колко време да е в шезлонга бебето?

За токсоплазмозата -  и аз нямам имунитет, но реших да не пускам всеки месец. Щом досега не съм се заразила, не трябва да го мисля. Ограничила съм контактите с котката ми - тя е дворна, внимавам да не ям зелении, а навън - само добре опечени неща.

За бялото течение - в момента имам според мен, но според АГ е нормално за бремеността. Следим го с микробиологии и сега излезе чиста. Но физиологически, няма как да няма хич, може да е нормално. Не бързай да се притесняваш. Мога да ти препоръчам да ползваш добър интимен гел и да пиеш пробиотик. Те спомагат за средата!

# 653
Първо искам да попитам: знаете ли дали има ограничение колко време да е в шезлонга бебето?

За токсоплазмозата -  и аз нямам имунитет, но реших да не пускам всеки месец. Щом досега не съм се заразила, не трябва да го мисля. Ограничила съм контактите с котката ми - тя е дворна, внимавам да не ям зелении, а навън - само добре опечени неща.

За бялото течение - в момента имам според мен, но според АГ е нормално за бремеността. Следим го с микробиологии и сега излезе чиста. Но физиологически, няма как да няма хич, може да е нормално. Не бързай да се притесняваш. Мога да ти препоръчам да ползваш добър интимен гел и да пиеш пробиотик. Те спомагат за средата!

В чужбина усещам едно безхаберие от АГ... или просто аз попаднах на грешната уф
Ще съм благодарна,ако напишеш за марка интимен и пробиотик, мерси предварително . Че все пак има миризма, не е приятно още седмица да чакам така...и накрая пак да ми каже„ нищо ти няма”

# 654
Ако имаш инфекция, трябва да се лекува Thinking
Инт. гел и пробиотика според мен само спомагат, но това е мое мнение. Иначе и моята АГ не ми ги е предписвала. В момента ползвам Гинексид пяна - дори от доста време си я ползвам и съм доволна, но сега ще сменя с един на Матернеа, специално за бременни жени пише. 
За пробиотика - в момента ползвам Лактофлор Био Плюс.

# 655
ПроКомбо Прегна е пробиотик подходящ за бременни. Той съдържа 2та щама лактобацили, които виреят във влагалището. Обикновените пробиотици не ги съдържат.

# 656
За сърбежи и леки течения има един спрей вулво влаги. Има апликатор за вътре да се пръска или само като спрей. Първите дни ми се стори голяма глупост и неефективно, но лекарката ми каза да продължа и сега съм много доволна. Има леко лоша миризма защото в състава му има масло от чаено дърво. Аз лично само повърхностно пръскам.

# 657
Да живее градския транспорт. Не се бях возила от година може би. Днес реших да излезна да се видя с приятелки най-накрая.
Идва автобусът ( последна спирка) , качвам се , сядам и шофьорът ми каза да слизам. Слезнах, при което той излезе от автобуса, заключи го, изпуши 1 цигара, влезе в автобуса, понечих да се кача след една баба, затвори вратата пред носа ми и отпраши.
После бременни с предимство. 😂😂😂 Мила, Родино ти си пълен шит 💩.

# 658
Монамур, не искам да повярвам че това е истина, но знам че е така. Някои хора си умират да правят гадости като този шофьор... Какво ми се случи на мен. Излезнах на разходка, но след няколко минути ми се допишка и влезнах да питам в едно заведение дали мога да си платя, за да ползвам тоалетната? Барманкатами каза сърдито НЕ,  трябва да сте клиент на заведението. Казвам, добре, едно кафе моля и ако може ключа за тоалетната...Тя ме пита какво кафе? Казах й не ми правете кафе или го изпийте вие, тя ме гледа сърдито...докато съм на ЗОР, с големия шкембак...Няма човещинка! И се замислих, ако съм сама с бебето навън и съм на зор, какво се случва? Кой ще ми пази бебето, количката, багажа?

# 659
  • Бургас
За щастие не навсякъде е така. Откакто ми личи че вече съм в напреднала бременност не съм изчакала нито една опашка. Винаги ме пускат да мина с предимство ... освен в лабораторията където беше пълно баби във видимо добро състояние. Ама за тях принципно може да приемем, че са преди бременните в таблиците за предимство.

Общи условия

Активация на акаунт