Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!

• 41 527
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Момичетата в 28-29 седмица ходите ли вече на тонове? На мен аг ми записа в 29гс час за тонове, пък аз мислех, че след 30 се ходи.
след 28 гс. се ходи

# 631
Нищо не ми каза понеделник док за тонове. Аз знам,че започват май да ги следят след 32ра седмица.

# 632
Следващия ми час е чак за 11 март, когато ще получа и болничния, тогава ще съм 32+. Нищо не спомена за тонове. Силно се надявам да не е пропуснала.

# 633
Това е нещо ново за мен. Тонове следихме след 36 седмица. Даже не помня на колко време.

# 634
  • София
През 2009 тонове следяха в 9 месец веднъж седмично.
Сега ми казаха от 20 март. Тогава живот и здраве ще съм края на 32-ра- начало на 33 седмица.

# 635
Това за носенето и количката е много относително, зависи от ежедневието на всеки. Не се заканвайте. Stuck Out Tongue Winking Eye Това, че детето е проходило, не означава, че може да издържи много ходене или че ще иска да ходи, когато на вас ви е удобно. Моят си вървеше, но до магазина и на 2 г бяхме с количката. След като ми се случи на няколко пъти да не иска да върви на връщане, а аз с по една чанта във всяка ръка. Grinning беше голям цирк. Раниците са ок и предпазват от луксации, а слинговете - предразполагат към луксации. Това ми го каза физиотерапевтката още в родилния дом. Понеже при слинг краката са събрани. За са не стане луксация, краката трябва да са разкрачени.

# 636
  • София
Моя син цяло лято беше с количката, но сега зимата сме за ръчичка. Ама само тук наоколо. Затопли ли се ще се возим пак. Смятам да купя борд за количка за второ дете със седалка. Иначе за носенето...малкото ще го нося , зависи как ми е удобно де. То ще се пробва и ще се види.

# 637
Въобще не съм се възпалявала и слушала никой. Както ми е удобно и не ми дреме. Един дядо веднъж се провикна '' Ех момиченце, не си ли голяма за колело, ти трябва да ходиш .''  Хич не ме интересува. Тя на 3-4 не можеше да върви на дълги разстояния, камо ли пък като се налагаше да пазарувам.
Аз да ви кажа съм с проблемен гръб. Хич не ми се носи, но съм носила моето чудо до три години. Тя все навряна в мен, все мрънкаща, все ръцете и нагоре да я нося. Бях се побъркала. И какво ? Сега изобщо не ме търси, цял ден рисува. Даже аз ходя се натискам да я мачкам, тя ми се смее.

# 638
Така е. Само първите 5 години са наши. После вече ги делим със света.

# 639
Аз ползвах активно количка до 2,5г. В началото,  когато са мн малки ми беше неудобно с ерго раницата. Някъде към 3м започнах да я слагам и то при по-особени случаи-когато летя сама с нея със самолет или сме на екскурзия в планината. С количка е по-удобно особено когато пораснат и са тежки за носене. Плюс, не забравяйте,  че като са малки имаш 1-памперса,  кърпички и евентуално шише и жилетка. Като поотраснат 1г+ започваш да мъкнеш, храни, кофички, играчки и тн...

# 640
  • София
А и с раница в разгара на лятото не е приятно нито за мама, нито за бебе. Аз я ползвах предимно като слизам до магазина или из квартала, защото смъкването на количката по стълбите за 30-40 минути седене навън просто ме убиваше. Това е и причината да го дресирам да върви спокойно до мен сега на по-близки разстояния, защото нямам шанс с корем да влача количка.

# 641
За носенето и количките - рядко едното изключва другото. Обикновенно се допълват, в една ситуация се носи, в друга се ползва количка, в трета нито едно Simple Smile
За носенето - има голяма разлика между слинг, ергономична раница и кенгуру. Слинг еластичен семпрепоръчва по скоро за началото 2,3,6 месеца, въпреки, някои майки са доволни и носят със слинг и по дълго. Има позиции, връзвания със слинг, при които крачетата са в ергономична позиция и няма опастност от луксации и тн. Ерго раниците са за малко попораснали бебета - към 6 месец, и позицията в тях е ергономична  и съвсем подходяща за бебето. Повечето деца свикват много бързо и обичат да се носят, спинкат си и така. Ще дам само за пример, дъщеря ми беше ного привързано кърмаче и то до късно, и се будеше и нощем. Наложи ни се престой в болница на 11 месеца и по разни причини не трябваше да я кърмя нощем докато бяхме там. За нея това беше абсолютно неприемливо, аи не се отказва кърмене от раз. Та нощем това, което ни спаси, беше ерго раницата. Слагах я в нея като се разплаче и обикалях из стаята и така заспиваше.
Кенгурата, както някой вече писа, изобщо не се препоръчват, защото позиията в тях е много лоша за бебето и крачетата и може да навреди.
Та това как изглежда, без да знаем всъщност от каква позиия има нужда бебто, може да е подвеждащо. Носенето може да е много полезно в опеделени ситуации и за мама и за бебче, та не се заричайте, ами по скоро прочетете и знайте какви варианти има и кое е ок и не е ок. Пък живот и здраве ще се възползвате от всо0ички опции.
Аз се надявам да успея със слинга този път, че предния нещо не стана.

Има 7 група във фб за бебеносене, която може да е много полезна, мацките са много отзивчиви и информирани!

# 642
Момичета, какво ви е мнението за бебешките шезлонги тип люлеещи? На една приятелка бебето много обичаше да стои в него.
Смятате ли да купувате?

# 643
  • София
Ще взема от приятелка. Всякакви такива екстри нямам къде да складирам, а и няма да ги ползвам много дълго.

# 644
Аз искам да имаме шезлонг и мисля, че ще е полезно. Една приятелка ми изпрати нейния и каза, че нейното дете не иска да стои там Simple Smile Всичко е до дете, но се надявам моето да не е най-капризното Laughing

Общи условия

Активация на акаунт