Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!

• 41 529
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Днес бях на ЖК и попитах за килограмите, понеже не се виждат на машината. АГ-то каза, че според нея това са глупости (доста е директна, но това ми харесва) и изобщо не го гледа и не мери, защото е супер хипотетично и излижно.
Беба си е седнала на дупето отново, така че стискаме палци пак да се завърти.
Иначе вече вървим с една седмица напред и главичка и коремче и краченце в ~29+5, термина ми излиза на 26.04 вместо както беше в началото на 04.05, ама то при мен и по последен цикъл е 2 седмици по-рано (22.04), но аз знам точно кога съм забременяла, защото следихме овулация и видяхме фуликула на ехографа. Като ме попита някой кога чакаме и се чудя какво да отговоря, ама когато реши да идва тогава, важното е всичко да е наред.

Женските имена са по-трудната задача за мен, аз съм се спряла на едно. Избрах го защото ми харесва и защото не познавам човек с това име, то пък се оказа, че е едно от разпространените имена напоследък. Ако нещо ми хрумне в последния момент, може и да го сменя, но пък иначе хубавите имена са по-често популярни, така че няма да го мисля много.

Количките и на мен са ми драма и понеже изобщо не обичам да бутам, сме харесали 2-3 по-евтини модела и ще вземем някой тях за първо време. Все си мисля, че със слинг/кенгуру ще ми е по-удобно, като трябва да се свърши нещо навън, а количката само за разходки. А и ми се иска да вярвам, че няма да се возим в бебешката количка до 2.

Супер, че си решила да бебеносиш, но кенгурото изобщо не е добра идея. Може да прочетеш за ергономичните раници. Аз имам от първото детенце и сега пак ще си я ползвам Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 15:42 от New B

# 616
  • София
Стига детенцето да не наддаде много на кила хаха. Моя син го носих в раница до година и един месец. До толкова ми стигнаха силите просто.

# 617
Може ли линк или снимка на ергоном.раница и от колко мес.бебенце може да се ползва?
Тъй като и аз мислех за кенгуру

# 618
Аз пък съм твърдо против носенето на бебе в раница от тези, които крачетата му висят и са разположени около майката.
Толкова са финни ставите и сухожилията в ингвиналната зона, че просто не мога да си представя какво е 3, 4 часа да висиш обкрачен около някой 10 пъти по-широк от теб. За мен това е предпоставка за луксация.
Лично аз съм със слаби сухожилия и операция заради луксация, така че няма да нося бебето по този начин.

# 619
  • София
Ти не си ли виждала в какви гащи ги слагат бебетата при наличие на луксация. Позата е като в раница.

# 620
Не съм, надявам се и да не видя. Както казах, това е мое мнение и мой избор.

# 621
  • София
Значииии благодарение на вашите съвети за помело и киви вдигнах хемоглобина от 114 на 123 за един месец. Много съм доволна.

# 622
Аз лично не мога да нося изобщо тежко, имам възпален нерв на рамото и не смятам да нося бебето в слинг или раница. Да не говорим, че често се подхлъзвам и се удрям и ме е страх. Предпочитам да ми е в количка, когато изляза.

# 623
Значииии благодарение на вашите съвети за помело и киви вдигнах хемоглобина от 114 на 123 за един месец. Много съм доволна.
Казах ви че има ефект 😁. Супер, продължавай, хем да имунитета е идеално.

# 624
  • Лондон
Сигурно е странно за повечето мами,но аз все още бутам сина си (2г и 1 м) в детска количка,особено на дълги разстояния.Също така и до яслата,която е на 15 мин пеш.На 2 години децата са малки,уморяват се бързо,а и не ми се носи 15 кг юнак.Но всеки с разбиранията си.Не обичам да нося в кенгуро,защото не ми е удобно,тежи ми,и именно по тази причина предпочитам да си купя комфортна количка,ако ще и малко по-скъпичка да е,защото ще я ползвам дълго + това мисля,че комфорта ми ( и този на бебето ) е най-важен.

# 625
Да ви се похваля. ТСХ 2 месеца беше 2.40, 2.60 въпреки увеличена доза еутирокс.
Момичетата ме светнаха,че има значение в какъв интервал се пие спрямо магнезий, желязо. Започнах да спазвам стриктно часовете и днес Тсх е 1.40. 😁
Вчера ми излезе микрото, липсват лактобацили. Според док не трябва да пия нищо, но бихте ли препоръчали хубав , качествен пробиотик през устата. Цената няма значение.

# 626
Браво, Амурче 😘😘
Ето, че не са празни приказки тези часове.
Радвам се за теб. Моето миналия ден излезе 2.27 и вдигнахме леко дозата. Средата на март някъде ще видим как е пак Simple Smile
За пробиотика нямам идея

# 627
Насочих се към ПроКомбо Прегна. Само той съдържа щамовете лактобацили които виреят във влагалището. Малко е скъпичък, но пише и че предпазва от бактерии, а има и рибено масло в него.

# 628
Mary90,  и аз съм съласна за носенето  и количката.
Monamour, браво и за TSH и за шийката и моята е толкова. Странно ми е малко, че преди време ми казаха, че е 3,1 см, а сега 4.1-4.2 см. А пък една акушерка ми каза, че не можело сега да е повече. Не съм се задълбочила, ама ще питам доктора като ида на преглед това дали е вярно.
Аз си изследвах все пак TSH - 2.73. Казаха ми, че е добре.
За пробиотика, аз мисля, че ще се възстанови средата от само себе си. Пила съм преди години, бях зарибена (ама то какво ли не съм пробвала), ефект не съм видяла особено. Дори мога да кажа, че от някои се получава дискомфорт като подуване и газове. Ама както си решиш де. На мен иначе ми изписаха лактажин, но той се слага вагинално. Не знам все още дали ще го слагам.

# 629
Момичетата в 28-29 седмица ходите ли вече на тонове? На мен аг ми записа в 29гс час за тонове, пък аз мислех, че след 30 се ходи.

Общи условия

Активация на акаунт