Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!

• 41 538
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, кои храни качват хемоглобина най-много? Моят е 102, чакам още един резултат и се обаждам на доки.

# 601
Май повечето меса, варива, спанак, коприва..Диди беше казала, че с киви за една седмица го е вдигнала от 103 на 111, та и аз сега съм на тоя режим 😁

# 602
Момичета, кои храни качват хемоглобина най-много? Моят е 102, чакам още един резултат и се обаждам на доки.
С първата бременност се спасих с червено цвекло всеки ден, на сок с ябълка и морков или салата с морков и цвекло.

# 603
Да, както вече са казали аз с киви. Но имайте предвид, че при всеки е различно. Моето желязо беше на горна, но хемоглобина 100... Та не знам кое защо, но факт.. Иначе спанак, цвеклото също много вдига

# 604
Аз доколкото знам количеството и усвояването от спанак и зеленолистни като цяло е много минимално. Меса, яйца, такива неща. За кивито не знам дали вдига хемоглобина, но помага за редовен корем Laughing лично аз ако ям по едно на ден направо ще се пренеса в тоалетната Mask

# 605
Тук мерят бебето веднъж на 2 месеца- за последно в 26 гс беше 1,2кг при средно статистическо тегло за тази гс от 800-850гр. Но и ние с мм сме високи та не е изненадващо Blush
За количката - Аз още за първата девойка си купих синя количка - просто синьото ме кефи повече като цвят Grinning сега втора девойка ще гледам в нея.
За леглата - и аз съм за по-голямото - имам 70 на 140 и го ползва до 3,5 години.

# 606
  • София
На мен при 105 ми изписа Сорбифер Дуролес за Мин.1 месец

# 607
Моят хемоглобин беше 104, на мен също ми изписаха сорбифер дурулес 2х1 за месец и за 20 дена плюс го вдигнах на 107 😁. Ама аз по принцип съм с нисък хемоглобин и трудно го качвам, явно не усвоявам добре желязото.

# 608
Цитрусовите плодове (витамин ц) спомагат усвояването на желязото. Телешко месо, всичко в зелен цвят, орехи. Калцият пък ограничава усвояването на желязото - всички млечни. Но тъй като бебо се нуждае от калций не е препоръчително да го ограничавате много.

# 609
Магнезия спомага усвояването на желязото. Беше ми предписан дори в началото магнезий само заради ниския хемоглобин.

# 610

И аз съм с 70/140 и искам сега направо да взема двуетажно. Може ли да кажеш от къде го взе твоето, Trikitil?
23+4 ми беше 630 гр бебето. Но на ехографите не вярвам. Който е с второ бебе знае защо. Останалите ще се убедят след като родят, че няма да им отговарят мерките на прогнозата. Както на Дитмейдчето. Средностатистически са, не ги мислете.
Шакри, радвам се, че си вече вкъщи. Стискай, и аз стискам. То не че нещо ме притеснява, тежи ми вече, това е. И го мисля, което ме натоварва.

Аз съм при Кръстанова. Имам си й доверие, все пак вече трети път ще раждам при нея. Дет се вика бая сме преживели с нея. Тя си е моята докторка.
За леглата. За мен е по-добре, по-голямо легло. Децата бързо растат. Със сина даже, директно взехме двуетажно. Той на първи етаж с решетка. Каката на втория етаж.

# 611
Относно желязото и магнезия. Трябва да има поне два часа между приема на едното и другото, никога не се приемат заедно. Много от железните препарати предизвикват запек, намерих един с една ябълка на опаковката, течност, не ми е предизвикал проблема.

# 612
Момичета, гледам, че коментирате кой се следи в Токуда - включвам се във вашата групичка, следя се при Др. Кирякова и смятам при нея да родя живот и здраве.
Стискам палци всички да сме добре, да си задържим бебчовците на топличко най-малко до 36гс.Heart Eyes

# 613
Тrikitil, Кръстанова, не съм я виждала на живо.
The doors, и аз бях при Колева. Тя ме прегледа и ме прие. Доволна съм от нея.
Аз съм 24+3 и моето бебе по последни данни от оня ден беше 630 гр. Аз също знам, че има отклонения, не се хващам толкова за теглото.
Kehaiova, явно не ги понасяш. Същата съм с носа. Не толкова запушен, колкото адски сух. И дразнене все едно имам газирана вода в ноздрите. Търпя си го. Пак поствам това, което много ме облекчава https://apteka.framar.bg/30001325/%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D1%81%D0%B0 … D0%BB%D0%B0%D1%8F, маже се външно. Ако искаш го пробвай, няма грешка в отпушването и болките в синусите и не прави алергии. Аз съм много реактивна и ми понася много добре, затова го препоръчвам. Само от билки е. Може стеримар разтвор да си пръскаш в носа. Докторката подчерта нищо друго да не се слага в носа, когато я попитах наскоро какво може да препоръча.
Bk11, не съм компетентна за тази плацента, консултирай се с друг или поне този лекар да ти обясни.
Stellc, аз съм се спряла на дървена кошара, с колелца, три табли и със сваляща се решетка и три нива на матрачната рамка. Ще го залепим за спалнята, за да ми е по- удобно да я гледам и да я храня.
Момичета, аз за хемоглобина нищо не пия. Увеличава ми се, пада ми. Сега е 110. Казаха ми, че изследванията са перфектни. Simple Smile. И преди като ме вкараха в болница, докторите ми казаха, че е абсолютно нормално да е по-нисък при бременни.
На Данито майка му, ние и на тегло вървим заедно Grinning. Аз пък в болницата за пръв път усетих тези контракции с  втърдяването на корема. Сега у дома почти ги няма. Сигурно щото бях много напрегната.
Anneth, аз не следя в Токуда, но се наложи да лежа там. Иначе за мен тя много добър избор. Само дето има много хора и е много натоварено.
Момичета, благодаря за мненията за леглата, ще го помисля още малко. Другите две мега дилеми са ми количката - не мога да избера между два модела на Пег Перего и имената - не мога да избера между три. Thinking

# 614
Днес бях на ЖК и попитах за килограмите, понеже не се виждат на машината. АГ-то каза, че според нея това са глупости (доста е директна, но това ми харесва) и изобщо не го гледа и не мери, защото е супер хипотетично и излижно.
Беба си е седнала на дупето отново, така че стискаме палци пак да се завърти.
Иначе вече вървим с една седмица напред и главичка и коремче и краченце в ~29+5, термина ми излиза на 26.04 вместо както беше в началото на 04.05, ама то при мен и по последен цикъл е 2 седмици по-рано (22.04), но аз знам точно кога съм забременяла, защото следихме овулация и видяхме фуликула на ехографа. Като ме попита някой кога чакаме и се чудя какво да отговоря, ама когато реши да идва тогава, важното е всичко да е наред.

Женските имена са по-трудната задача за мен, аз съм се спряла на едно. Избрах го защото ми харесва и защото не познавам човек с това име, то пък се оказа, че е едно от разпространените имена напоследък. Ако нещо ми хрумне в последния момент, може и да го сменя, но пък иначе хубавите имена са по-често популярни, така че няма да го мисля много.

Количките и на мен са ми драма и понеже изобщо не обичам да бутам, сме харесали 2-3 по-евтини модела и ще вземем някой тях за първо време. Все си мисля, че със слинг/кенгуру ще ми е по-удобно, като трябва да се свърши нещо навън, а количката само за разходки. А и ми се иска да вярвам, че няма да се возим в бебешката количка до 2.

Общи условия

Активация на акаунт