Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!

• 41 551
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Привет момичета, аз имам проблеми с носа, едвам дишам постоянно е запушен, бях на унг, лигавицата ми била бледа и нещо като алергия получавам, исписаха ми инфлуназал,низита гел и ринитал, а също така и ампули за хемоглобина тъй като е нисък. Интересното е, че от както взимам тези лекарства, тоест от вчера се чувствам ужасно. Не съм спала от запушен нос и синуси, вместо да ми помогнат се чувствам по зле пт преди да ги почна, направо гшавата ми тежи. Има ли други с такива проблеми?

# 586
Лолита, добре че беше Иванов да ме успокои. Че бях в тотален филм. До края ще ходя при него, в Селена само по каса..
Човек вече не знае на кой може да се довери. Няма значение дали си плащаш или не.
А каква е историята с д-е Иванов. Аз бях на няколко прегледа при него и останах с добро впечатления, дори се чудя дали да не раждам при него. Всъщност нали говорим за пловдивския д-е Борислав Иванов, предположих така защото следя редовно темата и съм останала с впечатления, че си от Пловдив.
О, с д-р Иванов драма нямам. При него ходих до 14та седмица. После се записах на ЖК в Селена и там ходих и на частно. Съответно там 3ма различни доктори ми изкарваха шийката 3 см, едната даже каза,че съм с плацента превия и трябва секцио.  Лежах заради болки няколко дни.
Тъй като се разочаровах от 3мата в Селена реших отново да започна прегледи при д-р Иванов. При прегледа при него се установи,че шийката ми е 4.40 см, а не 3 см, както и че плацентата не е превия и е рано да се каже каква е.
Та, ще продължа да си ходя при него и при него ще раждам. 😉
Благодаря за отговора, разбрах вече, чувам добри отзиви за д-р Иванов. Няколко пъти ходих при него, сега обмислям вече до края на бременността да си ходя изцяло при него и евентуално обмислям раждането там. Много искам нормално и ми дадоха мнение, че не е от докторите, които директно насочват за секцио, което още повече ме обнадеждава.

# 587
Моята мацка в 24+ по дата на мц и 23 пълна завършена по уз беше 460гр. Сега ще я видим как е, утре съм на преглед.
Няма нужда от притеснение, и те милинките са различни всичките. 😊♥

# 588
Нашия юнак беше 980гр в 25+1,но той ит началото върви 2 седмици напред, та едва ли би бил показател за вашите.

Относно Иванов - когато му казах, че искам да раждам нормално, дори се зарадва, така че със сигурност не е от тези, които се мъчат за секцио.

# 589
  • София
На последния преглед, миналата седмица се загледах в грамовете, че всички сано за това пишат. 25с пишеше около 800гр, но +/- 152гр.
Всички мерки са статически/вероятбостни. За това чак толкова много не трябва да им се вторачваме.
Предишните две бебета все вървяха с две седмици назад, сега в някой мерки бебето върви почти със седмица-2 напред.
Не се вглеждайте толкова в тях. Малко настрани при меренето и ей ти го голяма разлика. Отделно, ако ние сме по-ниски, по-високи, това се отразява и на размерите на бебетата. 

# 590
  • София
Още повече, че ехографа дава отклонение. Сина ми в деня на раждането го измериха 2500 по ехограф, роди се няколко часа по-късно 2900.

# 591
Само на изследването от ФМ имам грамове на бебока, на ЖК от последните измервания не са ми казвали килограми. Само гледат размерите и главичката сякаш винаги върви малко напред. Общо взето, ако вземе 2-3 мерки - коремче, главичка, краченце все различни дни излизат на апарата, но все си мисля, че е нормално да има някакво разминаване и изобщо не го мисля. А и щяха да кажат, ако има проблем.
Утре имаме среща с бебето Heart, така че ще попитам за килограмите, вече ми тежи и ми е любопитно.

За легло нямам много място, колебаех се между сгъваема и дървена кошара, но при последното излизане харесахме една дървена 120/60 много приятна, практична, че даже и по-евтина от сгъваемите. Тези 3в1 които стават после на голямо легло, шкафче и бюро, освен че няма къде да ги сложа ми се струват излишни. Живот и здраве като порастне детето, ще живеем в по-голям апартамент и ще направим хубава стая.
Сгъваемата кошара е много удобна за пътуване(родата е пръсната из цяла България) и все още се колебая дали да не вземем направо такава, вместо две отделни.
От много чуденки още не съм купила и копче..

# 592
Относно леглото ние поръчахме кошара 120 на 60. Според мен поне до 100 см ще може да спи вътре, след това директно детско легло. Комбинираните не ги харесвам.
Относно теглото на бебето, 24+ беше 700 грама, 28+ (но реално отговаряше на 29та) беше 1450 😵.
На доктор Иванов като му казах,че искам да раждам при него ме попита секцио или естествено. Казах му ако е възможно естествено и се зарадва.

# 593
Нашето момиче е 730гр. в първия ден на 24г.с. док каза, че е нормално това тегло. Каза ми още че плацентата ми е в 1ва степен на стареене, което ме притесни. Имате ли информация по този въпрос, знам че би трябвало да започне да старее след 27-30г.с.?

# 594
 Е хубаво де... Те като дрънкат тези работи не обясняват ли за какво става дума. Изтърсят ти нещо и те вкарат във филма....

# 595
Скоро май в една друга тема имаше пак една мама с първа степен. Момичетата бяха писали, че чак 3та се водела зряла плацента. Ама наистина защо не обясняват някои лекари не знам...:/

За леглото аз съм в чуденка дали да вземем дървена обикновена или такава за спане и игра сгъваема. Какво мислите?

# 596
  • София
Ураа вече втори път им доказвам, че няма гестационен диабет. Просто момчето ще е дълго като мама. 28г.с.+6 и е 1400 гр
И друга новина имам от днес-секцио ще е. Вече не е само мое предположение, а лекарката ми го каза.
До тук съм с 8 кг отгоре, като за последния месец съм качила 3 килограма 🤭🙄
И вече си имам анемия. Хемоглобинът ми е 105. Чакам лекарката да ми види резултатите и да каже какво да пия.
Рапорт даден 😁

# 597
Ураа вече втори път им доказвам, че няма гестационен диабет. Просто момчето ще е дълго като мама. 28г.с.+6 и е 1400 гр
И друга новина имам от днес-секцио ще е. Вече не е само мое предположение, а лекарката ми го каза.
До тук съм с 8 кг отгоре, като за последния месец съм качила 3 килограма 🤭🙄
И вече си имам анемия. Хемоглобинът ми е 105. Чакам лекарката да ми види резултатите и да каже какво да пия.
Рапорт даден 😁
Уфф и аз съм с много нисък хемоглобин...другата седмица съм на преглед и консултация.
А как се разбира дали секцио или нормално ? Не ни ли е рано за такива изводи 😕

# 598
  • София
Аз лично имам секцио през 2009 г. Но имах надежди да родя естествено след толкова години. Но при голямо бебе и заплаха да ми руптурира матката + възрастта ми, изобщо няма да настоявам
Иначе е рано, да. Миналият път в 37 седмица ми определиха дата. Защото тя продължаваше да си седи на сладкото дупе.

# 599
1ва степен плацента не е ли най-добре??

Пффф, моя хемоглобин винаги е бил под долна граница. Беше паднал до 100,но го вдигнах до 111 последно с кивита яко....
Нищо не съм пила друго.

На мен тези кошарки сгъваемите изобщо не ми изглеждат стабилни...
Ние заложихме на дървени (2бр).
Малка за първите месеци, понеже нямам място в спалнята за голяма, и голяма 3в1 за в детската, която вече е в гаража 😁

Общи условия

Активация на акаунт