Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!

• 41 554
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Мери, нищо не разбирам 🤨 Ние с теб сме с 1 ден разлика: бебка ти е 1350, а моят за 1400 гр. миналата седмица ме пратиха отново на глюкоза. Лекарката каза, че все едно е мъж 190 см
А в и-нет пише, че 1200 гр. са 28 седмица
Пък на теб са ти казали, че е малка. Съвсем се обърках 🤨 Спирам да го мисля, че досега си запазих здравия разум, не искам да изперквам на финала

# 571
Моята вчера 28+3, но според ехографа 29+ , тегло 1450.

# 572
Амурче, тя малката отличничка ! Аз лично бях втрещена след прегледа ти при Иванов. Що за шарлатания и безотговорност да наплашиш родилка и да я вкараш в болница и там да я шашкаш ! Потресена съм от лекарите, които те наплашиха.
Чак на 20 съм на преглед. Моето бебе едва -едва го усещам. В 25 седмица съм по календар, уж 26 по ехограф. Снощи с мм преброихме докторите при които съм ходила -4 досега. Имам още двама предвид и най-накрая ТРЯБВА да реша къде да излюпя златото. Вече е време, а уж и стволови клетки ще вземаме. Ще се побъркам.

# 573
Лолита, добре че беше Иванов да ме успокои. Че бях в тотален филм. До края ще ходя при него, в Селена само по каса..
Човек вече не знае на кой може да се довери. Няма значение дали си плащаш или не.

# 574
  • Лондон
Аз съм 29та седмица от утре.Казаха ми че бебето е нормално като размер-1350 гр,момиче,просто главичката била малко по-малка.Обърнаха внимание на това,даже ме питаха дали съм ходела някъде извън Англия последната 1 година заради някакъв вирус,който можело да хвана от някои от екзотичните дестинации.Тъй като скана е частен,а тук тукашната здравна каса следи бременността,ми написаха рапорт,който да занеса на проследяващата ме акушерка в петък.Наясно съм ,че мерките няма как да са по учебник,но ме притесни това,че дебело подчертаха за размера на главичката.

# 575
Мари на моя младеж пък му е голяма главата, винаги е с едно 10 дни напред по размер главата, а една лекарка обърна внимание, че му е по-голямка. Но имай предвид, че ехографа не винаги е точен, 1мм разлика в измерването и показва съвсем различни стойности. Според мен изобщо не се шашкай, няма как с точност ама съвсем да се премиери. Едно трепване на ръката на доктора и ей ти филм

# 576
Лолита, добре че беше Иванов да ме успокои. Че бях в тотален филм. До края ще ходя при него, в Селена само по каса..
Човек вече не знае на кой може да се довери. Няма значение дали си плащаш или не.
А каква е историята с д-е Иванов. Аз бях на няколко прегледа при него и останах с добро впечатления, дори се чудя дали да не раждам при него. Всъщност нали говорим за пловдивския д-е Борислав Иванов, предположих така защото следя редовно темата и съм останала с впечатления, че си от Пловдив.

# 577
А, да, тия с облизването на бибата и хоп в устата на детето са ми много противни и на мен. Една приятелка си облизваше така и раничка на детето като се удари за мой ужас. Опитах се да й обясня, че в устата има около 300 бактерии, които не са предназначени да са в контакт с отворена рана. Но тя ми се сопна, че била дезинфектант едва ли не слюнката (!?) и викам я да не влизам в спорове с нервни майки. No MouthNo Mouth
Монамурче, честита количка, много е хубава. С големи гуми е, ще я буташ лесно. Вземи си кошчето, което си върви с количката. Може да видиш в OLX нещо, ако бюджетът е поразпънат. Те се ползват за кратко тези кошчета и са много запазени почти винаги. Изпираш, гладиш и ползваш.
Мери, много правилно си взела да се успокояваш, че не сме всички по-калъп. Недей да се поддаваш на паника. Наистина не показват ехографите реално много пъти, а и наистина показват с +/- 12 дни. Даже го пише на някои от тях до замерванията. А казаха ли какво ги притеснява в това, че главичката изглежда мъничка? В смисъл имат ли някакво конкретно притеснение?
Понякога ми се иска нищо да не ми казват. И без това нищо не мога да направя и е по-вероятно всичко да е ОК, от колкото да не е. Оставам си само с едни нерви и кошмари за фатален край на бременността. Ето, моят АГ си нямаше работа онзи ден и ми каза, че ми била изтъняла матката на мястото на старото секцио. Еххххх, то се започнаха филми, то се започнаха четения в babycenter, в каквото там се сетиш още.На тая й била 5 мм, на оная й била 1 мм. После си викам ще го питам другия път като отида колко мм ми е точно. Да знам. И накрая си викам: И к'во като го питаш? Ще я удебелиш ли? Само още повече ще се параноясаш. Все няма да е достатъчно. Rolling EyesRolling Eyes Вчера реших, че ми руптурира матката. Scream Вече тръгвах към доктора. Оказа се, че просто съм се преуморила и е трябвало да поседна. "Излекувах" я руптурата с 1 час седене. Абе, тя тая фантази не спи. И после пак си виках защо му трябваше да ми го казва сега. Не можа ли да си остане тая информация само за него. SmileSmile  Сега постоянно си мисля, че усещам как ми с еопъва матката отвътре по линията на секциото. Rolling Eyes
28-29 седмица ми звучи почти като някаква фантазия. В последните 2 седмици имам чувството, че времето е спряло. Драпам тука с някаква си 24+2 и си викам , че има още мнооого. И не ми пречи нещо друго, колкото това чакане и тия фантазии и лоши помисли, които от време на време ме налягат. Е, сега пречи ми и че ме боли на всяка крачка и тн, но се трае. Напрежението в главата ми идва в повече. Период е, ще мине.

# 578
А каква е историята с д-е Иванов. Аз бях на няколко прегледа при него и останах с добро впечатления, дори се чудя дали да не раждам при него. Всъщност нали говорим за пловдивския д-е Борислав Иванов, предположих така защото следя редовно темата и съм останала с впечатления, че си от Пловдив.
О, с д-р Иванов драма нямам. При него ходих до 14та седмица. После се записах на ЖК в Селена и там ходих и на частно. Съответно там 3ма различни доктори ми изкарваха шийката 3 см, едната даже каза,че съм с плацента превия и трябва секцио.  Лежах заради болки няколко дни.
Тъй като се разочаровах от 3мата в Селена реших отново да започна прегледи при д-р Иванов. При прегледа при него се установи,че шийката ми е 4.40 см, а не 3 см, както и че плацентата не е превия и е рано да се каже каква е.
Та, ще продължа да си ходя при него и при него ще раждам. 😉

# 579
Амурче, това си е доста стряскащо... как само са те наплашили. Толкова ли никой от тия тримата не видя, че няма проблем...
Което ми напомня, че и аз като бях на ФМ там и ме гледаха през корема, също ме наплашиха, че ми е скъсена шийката. После отидох при моя си на ЖК, гледа ме с вагинален и каза, че всичко е наред, нямам никакъв проблем. Оф, някои доктори имам чувството, че ей така си ги говорят, нещо да кажат... Поне се радвам, че този, при който ходя на частно, нищо не казва, ама не ме и притеснява - само бебето е наред, с теб всичко е наред, не се притеснявай и това е. Честно казано така ми е много по-спокойно. Не искам само да мисля тук 1 мм, там 1 мм какво означава. Той ми е казал, полека, като дойде време за раждането ще видим какво е положението и ще решим какво трябва да се прави. Той си следи,
внимава, нещата са процес, няма смисъл да гадаем предварително, само се пазим и нещата полека-лека, седмица по седмица вървят и се нареждат. Все се успокоявам, че бебето с всеки изминал ден става все по-силно, все по-голямо, все по-самостоятелно и всичко върви към по-добро за него. Дай Боже всички накрая живи и здрави с пухкави бебоци!

# 580
Здравейте, момичета. Мен ме изписаха вчера, ама бях много изтощена от емоции и недоспиване. Така и не се разбра от къде  е прокървяването. Все още имам зацапване, надявам се да изчезне скоро. Докторката пак ме гледа на ехографа преди да ме изпише и изказа предположение, че е възможно да е от миграция на плацентата, т.е. да е започнала да се издига. Дано да е от това  и тази плацента да вземе да се вдигне.
Mary90, да явно са ти пуснали кормагнезина на бърза капка, нещо което една леко неадекватна акушерка направи в моята болница, уж ударно.  Аз се почувствах много зле, някакви ужасни вълни, както умирах от студ (беше 4-5 сутринта, когато отидохме в болницата), изведнъж ми стана толкова горещо, получих страшно сърцебиене и й казах, че ми е страшно лошо. Бях като парцал, банка, която трябва да тече за 24 часа изтече за 4 часа. Не можах да се вдигна от леглото. Акушерката от следващата смяна като ме видя, се изплаши и се обади на доктора ми. Пуснаха ми системи да се освестя малко. И така до 5 следобяд. Едва се вдигнах от леглото, мъжът ми ме взе и си тръгнах  и през нощта пак прокървих. Обадих се на доктора ми и вече отидох в Токуда след консултацията с него. Иначе не се следя в Токуда, защото той не е там.
The doors, аз казах на лекарката за това, че не е искала да ми пусне капката и тя каза, че капката ми е перфектна, и аз  и отговорих, че се наложи след отказа на акушерката сама да си я регулирам. Нещо се опита да ми каже, че съм я регулирала, но се видя че не й стана приятно, защото това някак си ги злепоставя. Не знам дали й е направена забележка на акушерката, аз дори не съм казала коя е, ама то не е далече от акъла. Поне след това всички, които бяха на смяна, се държаха добре. Ти при кого се следиш?  
Trikitil,  а ти?
А за тези размери, аз изобщо не питам, само ми казват ок е бебето и това ми е достатъчно. Даже нямам нито една табличка такава, важно ми е каквото докторът каже. The doors,  aз съм 24+2 и бебето e 630 гр.
На Даниту майка му, стискам кълките, кво да правя. Grinning . Ако ще те успокои това, мен отдавна ме боли, не мога да стоя,  не мога да ходя много. Като ме изписаха вчера, ходенето до ехограф, регистратура и после към колата, ми се видя голямо предизвикателство. Сега дремуцам у нас, още не мога да си почина от изтощението.
Monamour, честито за количката. Аз се колебая между две, имах уговорка с консултантката в магазина да ходим в събота с мъжа ми да изберем финално, ама се обадих, че няма да мога. Сега не знам как да го направя. ММ не е съгласен да излизам. За доверието и плащането си много права.
Lolita, на теб какво ти казаха за това, че усещаш слабо бебето?
И на края на фермана да ви питам за съвет - бях решила да взема легло с вътрешен размер 60/120. Искам да е по-компактно и да заема по-малко място, но сега го мъдря дали да не взема 70/140. Вие на какво мнение сте по въпроса?

# 581
  • София
Аз съм при Кръстанова. Имам си й доверие, все пак вече трети път ще раждам при нея. Дет се вика бая сме преживели с нея. Тя си е моята докторка.
За леглата. За мен е по-добре, по-голямо легло. Децата бързо растат. Със сина даже, директно взехме двуетажно. Той на първи етаж с решетка. Каката на втория етаж.

# 582
  • София
Ние сме със сгъваема кошара 60/120, но сега ще взема директно голямо за баткото (на две години е). Даже може да взема от икеа, има разгъваеми...но не съм решила още.

# 583
shakri, при Колева съм. Бебето беше 750 в 24г.с.+6, и все ми се струва малко като слушам за бебета, които са вече 1300-400, а само 2-3 седмици напред. Дано всичко е наред, чак след 2 седмици съм на преглед и сигурно ще изкукам до тогава... Confounded
Момичета, вашите бебчета по колко бяха 24-25г.с.? Да направим сравнение Satisfied

# 584
  • София
Днес бях на преглед, по МЦ съм в 24 седмица, по ехограф в 24+5. Бебето тежи 711грама. Доктора каза, че е съвсем нормално. Не се шашкай за глупости.

Общи условия

Активация на акаунт